Μέσω του προγράμματος «Παροχή Δωρεάν Κινητής Ευρυζωνικής Σύνδεσης στους Μόνιμους Κάτοικους των Απομακρυσμένων Νησιών της χώρας» θα καλύπτεται το σύνολο του κόστους του απαραίτητου εξοπλισμού και το συνολικό ετήσιο πάγιο της κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο για περίπου 22.000 πολίτες (11.000 οικογένειες - νοικοκυριά). Ο συνολικός ετήσιος προϋπολογισμός για το πρώτο έτος υλοποίησης της Δράσης ανέρχεται σε 1,32 εκατ. ευρώ και για τα επόμενα στο 1,1 εκατ. ευρώ.

Η δράση θα υλοποιείται μέσω δημόσιας επιχορήγησης, η οποία θα επιτρέπει σε κάθε δικαιούχο οικογένεια - νοικοκυριό να επιλέξει τον τηλεπικοινωνιακό Πάροχο και το πρόγραμμα που την εξυπηρετεί. Τα προγράμματα των Παρόχων θα προσφέρουν δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο 3G ή ανώτερο στην περιοχή κατοικίας του δικαιούχου, τουλάχιστον 5GB μηνιαίως σε όγκο δεδομένων και παροχή του εξοπλισμού πρόσβασης στο διαδίκτυο (modem-router ή USB modem stick).

Με τον τρόπο αυτό, οι δικαιούχοι αποκτούν πρόσβαση σε πληθώρα υπηρεσιών, όπως πλοήγηση στο διαδίκτυο, μεταφορά αρχείων, χρήση social media, υπηρεσίες audio/video streaming, email κ.ά. με υψηλές ταχύτητες, βελτιώνοντας σημαντικά την πληροφόρηση και την επικοινωνία τους.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται 35 νησιά που βρίσκονται στα σύνορα της ελληνικής επικράτειας (παραμεθόριος) και έχουν λιγότερους από 3.000 μόνιμους κατοίκους. Αυτά είναι τα ακόλουθα: Αγαθονήσι, Αγ. Ευστράτιος, Αγ. Μηνάς, Αντικύθηρα, Αντίπαξοι, Αντίψαρα, Αρκοί, Αστυπάλαια, Γαύδος, Γυαλί, Ερεικούσσα, Θύμαινα, Καλόλιμνος, Κάσος, Λειψοί, Μαθράκι, Μάραθος, Μεγίστη (Καστελόριζο), Νίσυρος, Οθωνοί, Οινούσσες, Παξοί, Πάτμος, Πλάτη, Σαμιοπούλα, Σαμοθράκη, Σαρία, Σύμη, Τέλενδος, Τήλος, Φαρμακονήσι, Φούρνοι Κορσεών, Χάλκη, Ψαρά, Ψέριμος.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχέδιο Κοινωνικών Δράσεων στον Τομέα των Τηλεπικοινωνιών», που χρηματοδοτείται από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η δράση θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση του «Εθνικού Σχεδίου Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς».

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo