Είναι μία απόφαση η οποία δικαίως σε μεγάλο κομμάτι του λαού μας δημιουργεί ένα αίσθημα αδικίας, διότι έρχεται να αναστείλει την εφαρμογή μίας πράξης της διοίκησης η οποία έβαζε τέρμα σ’ ένα καθεστώς ανομίας και ασυδοσίας το οποίο υπήρχε για 27 χρόνια κι εκτός αυτού μετέφερε πόρους από πλούσιους συμπολίτες μας που είχαν την υποχρέωση να τους καταβάλλουν σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη την αξιοποίηση αυτών των πόρων. Είτε αυτό αφορούσε τους παιδικούς σταθμούς, είτε τα νοσοκομεία μας, είτε τους νέους επιστήμονες.

Θέλω βέβαια να σας πω το εξής ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα, τη Δευτέρα θα φέρει στη Βουλή νέα ρύθμιση η οποία θα είναι η ρύθμιση γέφυρα από τώρα μέχρι την ώρα που θα διεξαχθεί κι ο διαγωνισμός κατά το σκεπτικό το οποίο δεν έχουμε δει βεβαίως του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κάποιοι είχανε επιθυμία να συνεχιστεί το τσάμπα. Δηλώνουμε ευθαρσώς, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, ούτε οι συχνότητες της χώρας είναι δωρεάν, ούτε η αεροπειρατεία θα συνεχιστεί, ούτε θα λειτουργούν τα κανάλια χωρίς προϋποθέσεις.

Θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να συζητήσουμε στην Βουλή και θα αναλάβει και ο καθένας τις ευθύνες του. Ο διαγωνισμός που εμείς διοργανώσαμε έφερε 255 εκ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, σε μία πάρα πολύ κρίσιμη, δύσκολη, για την πατρίδα και τα δημόσια οικονομικά της φάση. Δυστυχώς υπήρξε αυτή η απόφαση είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση προφανώς. Είναι όμως και άδικη και δικαίως νομίζω δημιουργεί τέτοια αισθήματα στον ελληνικό λαό.

Υπουργέ αισθάνεστε ότι ηττηθήκατε; Η αντιπολίτευση σας ζητάει να παραιτηθείτε θα το πράξετε;

Κοιτάξτε να δείτε, είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετές ημέρες ότι εκτιμούν και προσπαθούν κάποιοι να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση μέσω δικαστικών αποφάσεων. Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν οι δικαστικές αποφάσεις, τις κυβερνήσεις τις ανεβάζουν ή τις ρίχνουν οι εκλογές, η βούληση του λαού και η δεδηλωμένη στη Βουλή. Ας μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης. Η χώρα και η κυβέρνηση είναι σταθερές συνεχίζουν και όσοι νομίζουν ότι αυτή η απόφαση θα βάλει φρένο στην δεδηλωμένη δική μας βούληση και αποφασιστικότητα να κάνουμε πρώτον αυτούς που δεν πλήρωναν μέχρι τώρα να πληρώσουν, δεύτερον να ανοίξουμε την τηλεοπτική αγορά σε όσους επιθυμούν, εφαρμόζοντας βεβαίως τις αυστηρές μας προδιαγραφές να συμμετέχουν σ’ αυτήν την τηλεοπτική αγορά, ούτε αυτό δεν θα το πετύχουν και βεβαίως δεν θα πετύχουν να λειτουργούν χωρίς τις αυστηρές ρυθμίσεις.

Υπουργέ η ρύθμιση που περιμένουμε θα περιλαμβάνει και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο;

Αναμένουμε να δούμε το σκεπτικό της απόφασης και η ρύθμιση θα είναι η ρύθμιση γέφυρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός κατά πως θα το προβλέπει το σκεπτικό της απόφασης η οποία μόλις ανακοινώθηκε. Όποιοι κάνουν όνειρα παλινόρθωσης του καθεστώτος της ασυδοσίας θα πρέπει, τους λέμε με τρόπο καθαρό, τους λέμε ευθαρσώς, να το ξεχάσουν.

Μπορεί να καθυστέρησε για λίγο η προσπάθεια να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο θα μπει και δωρεάν οι καβαλάρηδες των συχνοτήτων δεν θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν και οι όροι πιστέψτε με θα είναι πάρα πολύ αυστηροί.

Όσοι δε, ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης τους λέμε να αλλάξουν πλευρό. Αυτό και τίποτα άλλο.

Μάλιστα. Μία τελευταία ερώτηση Υπουργέ. Προσπαθούμε να συλλέξουμε κάποιες πληροφορίες για το ρεπορτάζ. Ο Γιάννης Φασουλάς μας έδωσε νωρίτερα το περίγραμμα του νόμου, του νέου αυτού νομοθετικού τοπίου. Γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τίμημα της προσωρινής άδειας, τις προϋποθέσεις του προγράμματος και για τους εργαζομένους;

Να σας πω κοιτάξτε να δείτε, εδώ πέρα έγινε ένας διαγωνισμός, ο οποίος έδωσε de facto ένα τίμημα, μία αποτίμηση για την αξία που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αυτοί που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συχνότητες σε πανελλαδική εμβέλεια. Συνεπώς το τίμημα θα πρέπει να είναι ανάλογο και να φέρνει στο δημόσιο αντίστοιχα έσοδα. Επαναλαμβάνω ούτε το τζάμπα θα υπάρχει, ούτε το επάγγελμα του καναλάρχη θα είναι κλειστό και αποκλειστικό προνόμιο ενός club.

Λέω κάτι τελευταίο και είμαι σαφής. Αυτή τη στιγμή με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, γυρίζουμε σε καθεστώς, το οποίο το ίδιο το Συμβουλίου της Επικρατείας έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό. Ο ομιλών εφαρμόζοντας συλλογική απόφαση της κυβέρνησης, δεν έχει υπογράψει την παράταση νόμιμης λειτουργίας, που ντροπιαστικά υπέγραφαν προκάτοχοί μου λίγο πριν τη βασιλόπιτα κάθε χρόνο για να μονιμοποιήσουν το καθεστώς κατάληψης των συχνοτήτων και αυτή τη στιγμή που μιλάμε κα Αναγνωστοπούλου κανένα από τα λειτουργούντα κανάλια δεν έχει ούτε άδεια ούτε καθεστώς νόμιμης λειτουργίας.

Μάλιστα. Είστε σαφής. Να σας ευχαριστήσουμε πολύ.

Εγώ σας ευχαριστώ για την ευκαιρία. Γεια σας.

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo