Καλησπέρα κυρία Κάτζου. Καλησπέρα και στους τηλεθεατές.

Κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και πολλά ανοιχτά μέτωπα αλλά εγώ θα ξεκινήσω από το χρέος. Δέχεστε μία κριτική από πολλές πλευρές, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση κύριε Παππά ότι όλα είναι ανοιχτά, ότι βάλατε το χρέος εμφατικά στην ατζέντα, ότι πάτε να συνθηκολογήσετε, φέρατε ένα τέταρτο μνημόνιο. Τι θα γίνει με το χρέος κ. Παππά; Θα πάρουμε κάτι ή δε θα πάρουμε;

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε το εξής, γιατί η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει θέμα χρέους; Το έχει βάλει για να ομαλοποιηθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Και θέλω να το ξεκαθαρίσω για να το έχουν και οι τηλεθεατές μας στο νου τους ότι υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές με τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί μία λύση, η οποία ακριβώς να δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ομαλοποιήσει τη χρηματοδότησή της, η οποία χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους θα είναι έτσι κι αλλιώς τα επόμενα χρόνια ένα μίγμα από δημόσια και ιδιωτική, διότι ένα μεγάλο κομμάτι του χρέους μας έχει περάσει στο θεσμικό τομέα όπως λέμε. Η ελληνική κυβέρνηση είχε την υποχρέωση να το ανοίξει το ζήτημα. Είμαστε στον αντίποδα των λογικών που δυστυχώς υπήρχαν στην Ελλάδα πριν τη δική μας διακυβέρνηση και έλεγαν ότι θα πάρουμε ένα πιστοποιητικό βιωσιμότητας και όλα θα είναι καλά και όλα θα είναι ανθηρά. Πάντα σε κάθε φάση της διαπραγμάτευσης είμαστε απαιτητικοί και από τους εταίρους και από τον εαυτό μας. Έτσι λοιπόν και σε αυτή τη φάση ζητάμε, απαιτούμε και δουλεύουμε για να επιτευχθεί μία λύση, η οποία ακριβώς θα λύνει αυτό το πρόβλημα. Τι σημαίνει να λύνει το πρόβλημα όμως; Σημαίνει ότι οι διεθνείς επενδυτές και οι εγχώριοι καταναλωτές θα πειστούν ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα στα επόμενα χρόνια για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών της.

Ναι αλλά σας κατηγορούν ότι ενώ είχατε εκλεγεί σε ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αυτό δεν ισχύει. Πήγαμε σε ένα Eurogroup, το προηγούμενο και δεν πήραμε τίποτα και φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν θα είναι η λύση που θα θέλαμε, θα ήθελε η κυβέρνηση για το χρέος. Ισχύει αυτό, ότι καλλιεργήθηκαν υπερπροσδοκίες;

Εμείς οφείλουμε πάντα να πηγαίνουμε με αυτοπεποίθηση στη μάχη, δεν πηγαίνουμε με τα κεφάλια κατεβασμένα. Πηγαίνουμε με τις ισχυρές μας θέσεις, με τις διευρυνόμενες συμμαχίες μας και θα σας έλεγα δε ότι το συμπέρασμα ότι στο Eurogroup δεν πήρε κάτι η Ελλάδα, μπορεί να το βγάλει όποιος βλέπει τα πράγματα στατικά. Διότι μετά το Eurogroup το τελευταίο δεν υπήρξε ούτε ένας στη διεθνή οικονομική και πολιτική σκηνή που να κατηγορήσει την Ελλάδα για τις καθυστερήσεις και αυτό ξέρετε κυρία Κάτζου, επειδή είστε και στο οικονομικό ρεπορτάζ, ότι δεν θα μπορούσε κανείς να το διανοηθεί το 2015. Το 2015 η Ελλάδα ήταν απολύτως απομονωμένη και αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό σκηνικό, όπου και πολιτικές δυνάμεις και οικονομικοί παράγοντες κατηγορούν ανοιχτά άλλους αντισυμβαλλόμενους για τις καθυστερήσεις. Αυτό λοιπόν διαμορφώνει ένα ευνοϊκότερο πεδίο για τις δικές μας διεκδικήσεις.

Όμως παρόλα αυτά είναι σφοδρή η κριτική, είδαμε και στη Βουλή χθες που ψηφίστηκαν βεβαίως και αποδείχθηκε παρά του αντιθέτου ότι είναι συμπαγής η κοινοβουλευτική ομάδα, οι 153 είναι αυτοί που ψήφησαν και από τις ουρές, παρόλο που δεχθήκατε σφοδρή κριτική από τη ΝΔ και προσωπικά ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να φύγετε, ότι ζήτησε και πάλι εκλογές. Θεωρείτε ότι θα συνεχίσει η ΝΔ να ζητάει εκλογές, παρόλο που φαίνεται να κλείνει η αξιολόγηση, να εκταμιεύεται η δόση, να δούμε τι θα πάρουμε για το χρέος αλλά επιμένει η ΝΔ ότι είστε επικίνδυνοι, είστε ανίκανη κυβέρνηση και επιμένει να ζητά εκλογές.

Εντάξει κοιτάξτε να δείτε, νομίζω η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό πάρα πολύ γρήγορα από τις τελευταίες εκλογές, από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στη ρητορική περί της ανάγκης για νέα κάλπη. Αλλά ξέρετε εδώ πέρα κυλάει νερό στο αυλάκι, περνάει ο χρόνος και οι πολίτες αλλά και οι παράγοντες της οικονομίας συνολικά βλέπουν ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δείχνει πάρα πολύ ισχυρά σημάδια ανάκαμψης. Και μιλάω και για την αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, την αύξηση των επενδύσεων, την αύξηση των εξαγωγών, την αύξηση της απασχόλησης.

Την αύξηση του ΑΕΠ.

Εδώ επιτρέψτε μου να πω ότι έχω κάποια ερωτηματικά, διότι μου έκανε τρομερή εντύπωση προσωπικά η τεράστια μεταβολή εντός 15 ημερών στις εκτιμήσεις. Δεν ξέρω νομίζω οι αρμόδιοι των ανεξάρτητων αρχών μπορούν να δώσουν μία εξήγηση. Είναι εντυπωσιακό πάντως, δηλαδή μέσα σε 15 μέρες να υπάρχει μία εκτίμηση για ύφεση, η οποία να μεταβάλλεται σε..

Δημιούργησε κλίμα η προηγούμενη εκτίμηση αν θυμάστε κ. Παππά.

Όχι δημιούργησε κλίμα. Όταν ανακοινώθηκαν τα καινούρια στοιχεία, ανέτρεξαν στα πρωτοσέλιδα, τα οποία είχαν διαμορφωθεί την ημέρα ακριβώς που είχαν ανακοινωθεί οι αρνητικές εκτιμήσεις για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας. Νομίζω ας κοιτάξουν ξανά αυτοί που τα έφτιαξαν και ας κάνουν έτσι έστω και λίγο την αυτοκριτική τους. Αλλά εδώ πέρα διαμορφώνεται λοιπόν μία κατάσταση στην οποία και ο Έλληνας πολίτης μπορεί πλέον με όρους ιστορικούς να κρίνει το τι συμβαίνει, διότι η ιστορία έχει καταγράψει ότι με την πρώτη διακυβέρνηση Παπανδρέου η Ελλάδα έχασε 550.000 θέσεις εργασίας, με τη διακυβέρνηση Σαμαρά 250.000 θέσεις εργασίας, με την κυβέρνηση Παπαδήμου και Πικραμμένου από 100.000 θέσεις εργασίας και με τη διακυβέρνηση Τσίπρα έχει κερδίσει πάνω από 200.000 θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οικονομία, δείχνει πολύ ισχυρά σημάδια ανάκαμψης και τη λύση για το χρέος ακριβώς την επιθυμούμε για να μην υπονομεύσουμε αυτή την πορεία.

Εγώ θα σας πάω λίγο στο ΔΝΤ. Αυτό που λέγεται είναι ότι θα μπει αλλά χωρίς χρήματα και κάποιοι θεωρούν ότι εγκλωβιστήκατε μόνοι σας και ότι ουσιαστικά φέρατε μέτρα στη Βουλή, ήταν βαριά τα μέτρα γιατί είχαμε περικοπές συντάξεων, περικοπή στο αφορολόγητο, βεβαίως και κάποια αντίμετρα, να το πούμε αυτό. Αλλά ωστόσο το ΔΝΤ φαίνεται να μένει στο πρόγραμμα αλλά χωρίς χρήματα. Γιατί να τα πάρουμε κάποιοι διερωτώνται; Γιατί να τα πάρουμε τα μέτρα τότε που ζητούν στο ΔΝΤ;

Κοιτάξτε εδώ πέρα εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι υπήρξε ένα πακέτο πολιτικής, το οποίο στην αρχή ήταν μόνα τους μέτρα επιβαρυντικά 2% του ΑΕΠ και μετά από τη δική μας διαπραγμάτευση και μάχη, που από την αρχή μας έλεγαν να τα υπογράψουμε αυτά τα μέτρα και δεν το δεχτήκαμε. Μετά μας κατηγορούσαν για τις καθυστερήσεις, περάσαμε σε μία συμφωνία, η οποία έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Όλο αυτό το πακέτο μέτρων μπήκε στο τραπέζι και συμφωνήθηκε ακριβώς επειδή άλλες χώρες επέμεναν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα, πράγμα που εμείς όπως γνωρίζετε πάρα πολύ καλά από το 2015 έχουμε διατυπώσει μία αντίληψη ότι δεν θα ήταν απαραίτητο και θα μπορούσε η Ευρώπη με ευρωπαϊκό τρόπο να λύσει τα προβλήματά της. Συνεπώς οποιοδήποτε μέτρο συνδέεται με την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και το προαπαιτούμενο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να διατυπώσει την άποψη περί βιώσιμου ελληνικού χρέους είναι και αυτά με το ερωτηματικό της πλήρους εφαρμογής μιας τέτοιας συμφωνίας.

Και να φύγουμε τώρα να πάμε στα δικά σας, στα του Υπουργείου που είναι πολύ βασικά, της ψηφιακής πολιτικής. Βασικά θα ξεκινήσουμε με αυτές τις περιβόητες τηλεοπτικές άδειες. Όλοι περιμένουμε το διαγωνισμό. Έχετε πει πάρα πολλές φορές ότι πρέπει να γίνει γρήγορα, ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, θα καθυστερήσει κι άλλο και πόσο κύριε Παππά;

Νομίζω ότι δε θα καθυστερήσει πολύ και πρέπει να πω ότι βλέπω μία κινητικότητα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αυτή τη στιγμή, χωρίς να μπορώ βεβαίως εγώ να απαντήσω για το ακριβές χρονοδιάγραμμα. Εγώ ξέρω ότι κάθε μέρα που περνάει παρανομούμε όλοι μαζί, η πολιτεία και η Ανεξάρτητη Αρχή και εμείς και όλοι μας παρανομούμε, διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι άδειες τις οποίες το Σύνταγμα ρητά προβλέπει. Θα έλεγα δε ότι έχει περάσει και πάρα πολύς καιρός, ωριμάζει και η συζήτηση γύρω από αυτή τη διαδικασία και ελπίζω πάρα πολύ σύντομα να έχουμε εξελίξεις, οι οποίες θα διασφαλίζουν βέβαια και ένα τίμημα, το οποίο να είναι ανάλογο του αγαθού το οποίο θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν οι αδειούχοι.

Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές από εδώ, από το live news και για το καθημερινό με το Νίκο Ευαγγελάτο και πρέπει να γίνει διαγωνισμός και να πληρώσουν τα κανάλια.

Μα ξέρετε κάτι νομίζω πραγματικά ότι οι άνθρωποι που υπηρετούν την τηλεόραση με όρους λογικής και μέτρου επιθυμούν να υπάρχει ένα καθαρό πεδίο. Υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι νομίζουν ότι διαρκώς και αενάως θα συμπεριφέρονται ως αεροπειρατές. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό.

Τώρα πάμε λίγο στον αριθμό, ήταν ας πούμε η αχίλλειος πτέρνα, αν μπορώ να το πω, του νόμου του δικού σας και της διαδικασίας που βεβαίως ήταν αδιάβλητη, όλοι το είπαν, ήταν μία διαδικασία που ακολουθήθηκε ορθή και κανείς δεν έχει να πει κάτι. Ωστόσο το τέσσερα αμφισβητήθηκε κύριε Παππά έντονα, από πολλές πλευρές και ακούμε και φωνές που μιλάνε πια για εννιά άδειες ότι χωράει το φάσμα. Ήταν ο μόνος ενδοιασμός όλη αυτή την περίοδο των αδειών που έλεγα και εγώ γιατί τέσσερις άδειες τελικά και γιατί όχι έξι, εφτά. Θέλετε λίγα κανάλια ή πολλά;

Μου δίνετε την ευκαιρία να σας πω ότι εμείς σε αυτό τον αριθμό δεν καταλήξαμε επειδή καθόμασταν ένα απόγευμα και σκεφτήκαμε και πετάγαμε αριθμούς και συζητούσαμε ο ένας με τον άλλον και καταλήξαμε στο τέσσερα.

Ούτε γιατί θέλατε λίγα κανάλια για να δημιουργήσετε μία νέα διαπλοκή, γιατί αυτό λένε.

Όχι. Εμείς θέλουμε καταρχήν η χώρα να μπορεί στο επίπεδο των υποχρεώσεών της σε σχέση με την κατανομή του φάσματος, το οποίο δεν είναι απεριόριστο παρόλες τις ανοησίες που ακούστηκαν και από σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο, διότι ακούστηκαν ανοησίες. Η ΝΔ είχε μπει σε αυτή τη συζήτηση δια των εκπροσώπων της, οι οποίοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αδειοδότησης και ότι μπορούν να είναι άπειρα τα κανάλια και η τεχνολογία επιτρέπει να είναι άπειρα. Λοιπόν νομίζω ότι έχει γίνει και μία δημόσια συζήτηση με την αρμόδια επιτροπή, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εξέχοντα στελέχη της οποίας βοήθησαν στην διεξαγωγή του διαγωνισμού και θα βοηθήσουν και στον διαγωνισμό, τον οποίο ελπίζω πάρα πολύ σύντομα να διεξάγει και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και υπάρχει και η άλλη πτυχή, η πτυχή της βιωσιμότητας. Διότι γνωρίζουν νομίζω και οι άνθρωποι που εργάζονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα σε σχέση με τη βιωσιμότητα των σταθμών. Είχαμε σταθμούς, οι οποίοι είχαν μία φθίνουσα καμπύλη απασχόλησης επιδεινούμενων σχέσεων εργασίας μάλιστα και μία αύξουσα καμπύλη χρεών. Αλλά για να είμαι και καθαρός δε θα είναι αυτό εμπόδιο στο να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού, δηλαδή θα μπούμε στη συζήτηση με πάρα πολύ καλή πίστη και αν υπάρχουν και διαφορετικές προτάσεις θα τις ακούσουμε. Υπερβολές και ανοησίες όμως όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορούμε να δεχτούμε.

Είχατε βάλει κάποιους όρους που για μένα ήταν πάρα πολύ σωστοί, όπως είναι για το όριο των εργαζομένων, ότι πρέπει να πληρώνονται κανονικά, γιατί το έχουμε ζήσει αυτό όσοι δουλεύουμε στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, υπάρχει αυτό, να μένουν κάποιοι άνθρωποι για μήνες χωρίς να παίρνουν μισθό. Όλα αυτά θα είναι μέσα στην καινούρια διαδικασία; Γιατί είναι βασικό η προστασία των εργαζομένων.

Αυτό δεν επερωτάται από πουθενά. Είναι στοιχείο του νόμου με βάση τον οποίο θα γίνει η διαγωνιστική διαδικασία. Η διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει με βάση το νόμο 4339 του 2015 και ο νόμος αυτός είναι σαφής, σαφέστατος παρόλο που μερικές ιδιοκτησίες τηλεοπτικών σταθμών αμφισβήτησαν τη δυνατότητα της πολιτείας να νομοθετήσει για ελάχιστο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης.

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς όλους που εργαζόμαστε σε..

Ο νόμος κανονικά θα εφαρμοστεί και βεβαίως και αυτό νομίζω ότι το γνωρίζουν και άπαντες, οι ανεξάρτητες αρχές δεν νομοθετούν, οι ανεξάρτητες αρχές εφαρμόζουν το νόμο. Νομοθέτης κατά το Σύνταγμά μας είναι η κυρίαρχη Βουλή.

Περιμένουμε ένα νομοσχέδιο για την πλατφόρμα ηλεκτρονικά πιάτα της τηλεοπτικής διαφήμισης, το οποίο λίγο παντρεύεται και με την τηλεθέαση, που αρχίζει να αμφισβητείται ο τρόπος, το δείγμα, γιατί το πώς μοιράζεται η πίτα η διαφημιστική έχει να κάνει κύριε Παππά και με την τηλεθέαση.

Κυρίως.

Εδώ όμως ακούγονται διάφορα, ότι δεν είναι σωστό το δείγμα, ότι μένουν τηλεοράσεις ανοιχτές, γενικότερα το ακούω. Πώς θα μπορέσετε εσείς να διασφαλίσετε ότι έχουμε σωστή τη μέτρηση τηλεθέασης και την ίδια στιγμή βεβαίως και εγώ είμαι πολύ υπέρ του ηλεκτρονικού συστήματος διανομής της τηλεοπτικής πίτας. Πώς θα το κάνετε;

Καταρχήν υπάρχει συνολικά μία γκρίζα ζώνη, η οποία έχει δύο πτυχές. Έχει την πτυχή της μέτρησης αυτής καθαυτής και η οποία διαμορφώνει και τους όρους μοιράσματος και αυτό καθαυτό το μοίρασμα.

Δύο γκρίζες ζώνες.

Όπου και εκεί έχουμε πάλι κάποια πράγματα τα οποία νομίζω μπορούμε να βελτιώσουμε ως προς τη διαφάνειά τους. Κυρία Κάτζου αυτή τη στιγμή θέλω να σας πω ότι υπάρχουν οι τεχνολογικές δυνατότητες να αναπτυχθούν συστήματα με δημόσιο έλεγχο, τα οποία να αποτυπώνουν με πάρα πολύ ακριβή τρόπο, με αξιόπιστο και μεγάλο δείγμα την τηλεθέαση. Και νομίζω βεβαίως ότι η ψήφιση για την υποχρέωση και τη θέσπιση της πλατφόρμας διάθεσης, της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διάθεσης του διαφημιστικού χρόνου θα βάλει πάρα πολύ σοβαρά όρους διαφάνειας στο τηλεοπτικό παιχνίδι.

Άρα είστε διατεθειμένοι και το κομμάτι της τηλεμέτρησης, μέτρησης της τηλεθέασης να μπει ένας έλεγχος για να είναι ποιοτικό το δείγμα, για μένα αυτό είναι το σημαντικό.

Κοιτάξτε να δείτε, νομίζω είναι μία αγορά αυτή τη στιγμή 200 εκατομμυρίων ενδεχομένως και παραπάνω που δε γνωρίζουμε και εδώ πέρα μοιράζονται με βάση κάποια νούμερα που βγάζει ένα μονοπώλιο και αυτό από μόνο του αντιλαμβάνεστε ότι είναι λογικό να δημιουργεί δυσφορίες για να το πω όσο πιο ευγενικά γίνεται και όσο η πολιτική μου ευθύνη μου επιτρέπει αυτή τη στιγμή να διατυπώσω αυτό που σκέφτομαι.

Το νομοσχέδιο το σχετικό το περιμένουμε σύντομα στη Βουλή;

Είναι ήδη στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Άρα σύντομα θα είναι.

Άρα πάρα πολύ σύντομα τις επόμενες ημέρες πάει στις επιτροπές της Βουλής.

Άρα βγάλαμε και είδηση, σύντομα λοιπόν το νομοσχέδιο.

Η είδηση είναι ότι είναι ήδη στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή και νομίζω ότι σε 10 μέρες το πολύ θα είναι στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και ελπίζω μέχρι το τέλος του μήνα ψηφισμένο.

Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση πάντως όλα αυτά. Λοιπόν να έρθουμε λίγο στα εσωκομματικά σας γιατί δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω. Υπάρχει θέμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει αμφισβήτηση, γιατί διαβάζω είναι η πρώτη φορά που κάποια στελέχη ή και κάποιοι βουλευτές αμφισβητούν τον κύριο Τσίπρα, τον Πρωθυπουργό προσωπικά ότι ίσως πάμε σε εκλογές το Σεπτέμβρη, ότι ίσως γίνει ανασχηματισμός.

Κοιτάξτε υπάρχει μία μερίδα του ελληνικού τύπου, η οποία για να διατηρήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών εφευρίσκει διαρκώς προβλήματα. Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε, είναι νομίζω έτσι ένα διαρκές φαινόμενο, το οποίο δυστυχώς για τους εμπνευστές αυτών των σεναρίων πρέπει να μεταθέτουν κάθε τόσο και την ημερομηνία των εκλογών, διότι διαψεύδονται τα σενάρια. Θυμάμαι μία εφημερίδα συγκεκριμένη έχει ρίξει την κυβέρνηση με όλους τους δυνατούς τρόπους είτε μέσω οικουμενικής, είτε μέσω παραίτησης βουλευτών, τα έχουμε ακούσει όλα, εντάξει κάνουμε υπομονή, κάνουμε τη δουλειά μας και συνεχίζουμε.

Υπάρχει ενδεχόμενο ανασχηματισμού σύντομα;

Αυτό ο μόνος αρμόδιος είναι ο Πρωθυπουργός.

Γιατί διάβαζα σχετικά στον κυριακάτικο τύπο και μάλιστα αναφέρονται και σε εσάς και σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Επειδή είστε πάντα το επίκεντρο του ανασχηματισμού, όταν γίνεται ανασχηματισμός πάντα είστε ένα από τα πρόσωπα που λένε εκεί θα πάει, όχι εκεί.

Εντάξει θέλω λίγο να ομολογήσετε και εσείς ότι τα ρεπορτάζ περί ανασχηματισμού έρχονται και επανέρχονται ακόμα πιο συχνά και από τα σενάρια των εκλογών. Είναι δηλαδή μία μόνιμη κατάσταση την οποία διαβάζουμε στις εφημερίδες.

Θα συμφωνήσω απολύτως με τον κύριο Παππά δεν το αποφασίζει το Υπουργείο ούτε κάποιος άλλος.

Και δεν είναι καλό να το σχολιάζουμε αυτά.

Ναι συμφωνώ μαζί σας. Πώς βλέπω στις τελευταίες δημοσκοπήσεις να χάνει δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι και οι πολίτες απογοητευμένοι γιατί άλλο περίμεναν από εσάς για να είμαστε δίκαιοι τώρα. Φέρατε μειώσεις στις συντάξεις, βαριά μέτρα και φορολογικά. Πώς θα πείσετε τον κόσμο ότι αυτό ήταν ένας μονόδρομος και ότι ουσιαστικά λένε κάποιοι ότι τους προδώσατε γιατί σας έδωσαν τρεις φορές ψήφο εμπιστοσύνης και ξαφνικά βλέπουν κάτι άλλο; Εγώ αυτό ακούω και αυτό φαίνεται στις δημοσκοπήσεις.

Κοιτάξτε να δείτε εδώ πέρα υπάρχει ένα θέμα πραγματικότητας και ένα θέμα της παρουσίασης της ίδιας της πραγματικότητας. Η πορεία η δική μας είναι μία πορεία, η οποία έχει αυτή τη στιγμή αποτυπώσει μια σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και αυτό το πράγμα θα είναι σε θέση ο Έλληνας πολίτης να το κρίνει, δηλαδή θα είναι σε θέση να το κρίνουν οι 500.000 άνθρωποι οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης. Οι 500.000 σχεδόν άνθρωποι οι οποίοι έχουν συνταγογραφηθεί ή εξυπηρετηθεί από τη νομοθετική ρύθμιση τη δική μας που τους έδωσε πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παρόλο που δεν είχαν ασφάλιση. Οι αγρότες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία πληρώνουν λιγότερα από την προηγούμενη περίοδο, οι αυτοαπασχολούμενοι που επίσης το 80% των οποίων πληρώνει λιγότερα και βεβαίως και οι κλάδοι της οικονομίας, οι οποίοι βλέπουν και ο τζίρος τους να αυξάνεται και οι δουλειές.

Ο τουρισμός πάει πάρα πολύ καλά.

Και ο τουρισμός. Στα αυτοκίνητα κυρία Κάτζου είχαμε 40% αύξηση από τον περασμένο Μάρτη, από Μάρτη σε Μάρτη. Δεν έχω τα τελευταία στοιχεία αλλά τα αυτοκίνητα είναι διαρκή οικονομικά αγαθά. Τα διαρκή οικονομικά αγαθά ανεβαίνουν όταν αυξάνεται πάρα πολύ η πίστη των καταναλωτών, δηλαδή βλέπουν μία σταθερότητα μπροστά και ανοίγουν τη τσέπη τους και παίρνουν ένα αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο είναι κάτι για το οποίο θα έχουν μία μηνιαία υποχρέωση αν έχουν βάλει γραμμάτιο. Άρα λοιπόν θέλω να πω ότι υπάρχουν πάρα, πολλά στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας είναι εκεί και δεν πρέπει να παρθούν αποφάσεις που θα την υπονομεύουν.

Ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τον κύριο Νίκο Παππά για όλα, μας απάντησε σε όλα.

Και εγώ σας ευχαριστώ.

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo