Ακούστε:

 

Κύριε Παππά γεια σας καλό σας μεσημέρι

Καλό μεσημέρι κ. Σβέρκο, καλό μεσημέρι και στους ακροατές

Είστε ικανοποιημένος από την απόφαση του ΕΣΡ;

Ναι. Είμαι ικανοποιημένος αν και καθυστέρησε λίγο, πήρε δυστυχώς 7,5 μήνες για να εκδοθεί , εμείς σε 7,5 μήνες είχαμε ολοκληρώσει τον διαγωνισμό, και είχαμε καταθέσει όπως γνωρίζουν και οι ακροατές μας είμαι σίγουρος, την πρόταση για τέσσερα κανάλια γενικού περιεχομένου ούτως ώστε να μείνει και χώρος στο φάσμα για θεματικά. Αυτό, προφανώς τώρα καθιστάτε πολύ δύσκολο διότι η επιλογή είναι για 7 κανάλια γενικού περιεχομένου. Και νομίζω ότι πάει στον κάλαθο των αχρηστών όλη η επιχειρηματολογία η οποία ακούστηκε από την ώρα που δείξαμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσομε τον νόμο για την αδειοδότηση. Η επιχειρηματολογία που έλεγε ότι είναι απεριόριστος ο αριθμός των αδειών στην ψηφιακή εκπομπή έχει πάει στον κάλαθο των αχρηστών. Όλη η επιχειρηματολογία που έλεγε ότι επειδή εμείς βάζουμε συγκεκριμένο αριθμό αδειών θέλουμε να μετατρέψουμε την χώρα και εγώ δεν ξέρω σε τι στην χειρότερη δικτατορία που έχει ποτέ δει το ανθρώπινο είδος, έχει πραγματικά πεταχτεί στον κάλαθο των αχρηστών εκκωφαντικά θα έλεγα. Και είναι νομίζω μια υποχρέωση των κομμάτων που επιχειρηματολογούσαν με αυτό τον τρόπο, να εξηγήσουν και να παραδεχτούν ότι έλεγαν ανακρίβειες, είτε από άγνοια, είτε από πολιτική σκοπιμότητα, δεν έχει σημασία.

Μάλιστα, υπάρχει μια πολύ σημαντική βεβαίως πτυχή όλης αυτής της υπόθεσης και έχει να κάνει με τις προϋποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί από τον σχετικό νόμο που είχατε μάλιστα εσείς φέρει, και είχε ψηφιστεί στη βουλή, και αφορά όρους για παράδειγμα για τους εργαζομένους , άλλων ειδών προϋποθέσεις, αυτές ισχύουν ; θα ισχύσουν;

Ισχύουν απολύτως, αυτό γίνεται παραδεκτό και από το ΕΣΡ το ποιο προφανώς δεν έχει καμία αρμοδιότητα να της κρίνει έτσι, διότι δεν νομοθετεί. Αυτό που γίνεται παραδεκτό και μπαίνει μπροστά είναι η αδειοδότηση με βάση τον νόμο 4339, αυτό το νόμο που όλοι οι διαπλεκόμενοι και όλοι οι ουραγοί τους στην πολιτική σκηνή λέγανε ότι είναι αντισυνταγματικός στο σύνολο του και έπεσε. Με αυτό τον νόμο θα γίνει η αδειοδότηση, με 7 κανάλια πανελλαδικής εμβελείας γενικού περιεχομένου. Και οφείλει η ανεξάρτητη αρχή να διασφαλίσει και το ανάλογο τίμημα νομίζω. Τώρα υπάρχουνε πάρα πολύ κρίσιμες ρυθμίσεις οι οποίες βρίσκονται στα άρθρα του νόμου και αφορούν και τον αριθμό των εργαζομένων και τις προϋποθέσεις των εγκαταστάσεων και κλπ. Οι οποίες και προφανώς προφανέστατα και θα τηρηθούν. Δεν έχει κατατεθεί αυτή την στιγμή από κάποια πλευρά από την πλευρά της εργοδοσίας είτε από την πλευρά των κομμάτων που στηρίζουν συστηματικά τις θέσεις των ιδιοκτησιών των καναλιών, αίτημα για να χαμηλώσει ας πούμε ο πήχης του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού εργαζομένων. Εδώ είμαστε βέβαια και τα παρακολουθούμε.

Βεβαίως και ένα τελευταίο ερώτημα που είναι και το ποιο σημαντικό. Πότε θα πρέπει να γίνει αυτός ο διαγωνισμός;

Εχτές, κ. Σβέρκο με συγχωρείται έχει διοριστεί ΕΣΡ εδώ και 8 μήνες σχεδόν, εμείς είχαμε κάνει μια δουλειά η οποία αποτελεί περιουσία του από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε, και νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος περαιτέρω καθυστερήσεων, πόσο μάλλον που το ζήτημα το φλέγων του αριθμού των καναλιών έχει λήξη και μάλιστα με αυτόν τον εκκωφαντικό τρόπο για όσους υποστήριζαν ότι οι άδειες μπορεί να ήταν απεριόριστες.

Το θέμα είναι, ξέρετε γιατί σας ρωτάω, γιατί πολύ απλά προσπαθούμε να σκεφτούμε έναν τρόπο που μπορεί να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία να πιεστεί εγώ θα έλεγα ως ένα βαθμό το ΕΣΡ να προχωρήσει γρηγορά σε αυτή την αδειοδότηση σε αυτήν την διαδικασία, αλλά από την άλλη έχουμε εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στις επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης, όπου προσπαθούν να φτιάξουν νέους ορούς για τους εργαζομένους με εταιρίες παρένθετες και κάτι τέτοια καταλαβαίνεται ότι υπάρχει και μια επείγουσα κατάσταση και για τους ιδίους τους εργαζόμενους

Ναι βεβαίως υπάρχει επείγουσα κατάσταση και πρέπει πολύ γρηγορά να λυθεί, και θα έλεγα και προς τις εργοδοσίες αντί να απεργάζονται σχέδια απολύσεων να κοιτάξουνε να οικοδομήσουνε πλάνα βιωσιμότητας και απασχόλησης για τις επιχειρήσεις τους διότι οι πρόνοιες του νομού είναι απολύτως σαφής.

Μάλιστα. Ευχαριστούμε κ. Παππά

Και εγώ σας ευχαριστώ κ. Σβέρκο

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo