Συνέντευξη «στο Κόκκινο» 27/6/2015

-Λοιπόν τώρα έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον κύριο Νίκο Παππά. Καλησπέρα και συγνώμη που σας αφήσαμε να περιμένετε νωρίτερα.

-Ναι έπεσε η γραμμή κύριε Γεράρδη, δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά. Καλησπέρα και στους ακροατές μας.

-Είναι και μεγάλες οι ώρες, η κούραση είναι πάρα πολύ μεγάλη κυρίως για εσάς, ήσασταν όλες αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες και απ’ ότι φάνηκε ξεκάθαρα και από τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός δεν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα μέχρι στιγμής στις διαπραγματεύσεις.

- Καλό ή κακό θα το δούμε τι θα είναι. Το θέμα νομίζω είναι το εξής: ότι εδώ πέρα θα πρέπει να μιλήσει η Δημοκρατία και ο ελληνικός λαός θα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν τα μνημόνια αυτά θα πρέπει να συνεχιστούν. Υπάρχει μία πρόταση των θεσμών η οποία είναι απολύτως καθαρή. Είναι στην ίδια γραμμή και στην ίδια κατεύθυνση με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές μέχρι τώρα και κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να απορριφθεί. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι αυτή η ελληνική κυβέρνηση θα έπαιρνε αποφάσεις πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού ή θα συναινούσε σε σενάρια τα οποία είδαν και τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας για λύσεις πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού οι οποίες θα παρακάμψουν τη δική του εκφρασμένη βούληση.

-Μιλάτε για σενάρια αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος.

-Όλα αυτά τα οποία τα είδαμε με διάφορους να πηγαινοέρχονται στις Βρυξέλλες με δημοσιεύματα, με υπονοούμενα, πράγματα τα οποία δεν τιμούν κανέναν. Το πιο κρίσιμο απ’ όλα είναι εδώ να κάνουμε τα πάντα και εμείς και εσείς από τον κρίσιμο ρόλο που παίζετε ως δημοσιογράφοι για να μπορέσει ο κόσμος, ο λαός μας να πάει με ηρεμία, ψυχραιμία και να εκφράσει τη βούλησή του στην κάλπη για το εάν αυτά που μας προτείνονται για την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, στα ξενοδοχεία, στην εστίαση κλπ και για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων μία σκληρή μνημονιακή ατζέντα πρέπει να γίνουν αποδεκτά ή όχι. Νομίζω ότι και στους εταίρους μας το είχαμε κάνει καθαρό από την αρχή και είναι μία απόφαση της κυβέρνησης η οποία θα δώσει μία ανάσα δημοκρατίας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Κε Παππά παρακολουθήσαμε κι ένα μέρος της δήλωσης που κάνατε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και πραγματικά μένουμε έκπληκτοι κάθε φορά από το ύφος των ερωτήσεων κι αυτές οι ερωτήσεις προφανώς δείχνουν κάτι, δείχνουν ότι ασκούν κάποιες πιέσεις οι οποίες ασφαλώς και θα ενταθούν πάρα πολύ.

Το ερώτημα είναι γυμνό δεν ντύνεται δεν του μπαίνει περιτύλιγμα δεν μπορεί να συγκαλυφθεί. Υπάρχει η πρόταση η συγκεκριμένη, σε καμία περίπτωση αυτή δεν την συνδέει η ελληνική κυβέρνηση με την παρουσία της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα, υπάρχουν κάποιοι ακραίοι κύκλοι στη Γερμανία οι οποίοι σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλουν να ταυτίσουν την πορεία της ενωμένης Ευρώπης με την εφαρμογή των μνημονίων. Είναι μία πάρα πολύ κακή υπηρεσία στην ιδέα της κοινής πορείας των Ευρωπαϊκών λαών. Όσοι είναι μνημονιακοί και ντρέπονται να το πουν, λένε ότι αυτά τα πράγματα γίνονται για το κοινό νόμισμα, δεν πρόκειται περί αυτού κι αλλοίμονο μας δηλαδή να πιστέψει ο τελευταίος Έλληνας ότι πρέπει αυτή τη στιγμή να περικόψουμε τις συντάξεις κατά 2δις για να παραμείνουμε στο κοινό νόμισμα. Δεν πρόκειται περί αυτού, εδώ υπάρχει μία σαφής πολιτική αναμέτρηση και νομίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει μία πάρα πολύ εκκωφαντική απάντηση η οποία δεν θα μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν

 

Ακουστε :

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo