Υπ. Επικρατείας Ν. Παππάς στο "Κόκκινο" by Npappas on Mixcloud

Πάμε στη συζήτησή μας, πάμε στον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά ο οποίος είναι μαζί μας σήμερα στην πρώτη συνέντευξη του νέου χρόνου και σε μια αποτίμηση για το τι έχουμε μπροστά μας.

Παίζει πάρα πολύ από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης – θα έρθω και σε αυτά στη συνέχεια της εκπομπής- η ιστορία της οικουμενικής. Το πάνε και το φέρνουν. Απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ –τα στελέχη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός- απαντάει και η αντιπολίτευση οφείλω να ομολογήσω και ο κ. Μειμαράκης προσφάτως ότι δεν … . Ποιοι είναι αυτοί που θα ήθελαν μια οικουμενική τελικα;

Νομίζω ότι είναι αυτοί που δεν έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η αριστερά ήρθε και τα πράγματα αλλάζουν. Ψάχνουν να βρουν τρόπους και διεξόδους. Θα σας έλεγα οικουμενική είναι το ‘sicuri’ του σεναρίου αριστερής παρένθεσης ενδεχομένως και ένα διανοητικό καταφύγιο για όσους αρνούνται να αποδεχτούν τη νέα κατάσταση και η νέα κατάσταση είναι μια παγιωμένη κατάσταση συσχετισμών ,μια αλλαγή αντιλήψεων και μια αλλαγή πρακτικής και σε επίπεδο διακυβέρνησης.

Αφορά σε οικονομικούς κύκλους θεωρείτε αφού οι πολιτικοί κύκλοι ,αυτούς που ξέρουμε εμείς δηλαδή, είναι αρνητικοί για τους δικούς τους λόγους ο καθένας φυσικά.

Νομίζω, κοιτάξτε να δείτε τώρα κάνουμε λάθος αν νομίζουμε ότι ορισμένοι οικονομικοί κύκλοι δεν έχουν συνείδηση των συμφερόντων τους. Άρα θα σας έλεγα ότι όσοι δε διευκολύνονται ή όσοι έχουν λόγους να ανησυχούν για τη σταθερότητα αυτής της κυβέρνησης και για τη παραμονή της στην εξουσία θα έχουν λόγους τέτοια σενάρια να τα διακινούν. Εντάξει, νομίζω όμως  ότι και ο κόσμος καταλαβαίνει και ειδικά ο κόσμος της αριστεράς αντιλαμβάνεται και τις προθέσεις και τις σκοπιμότητες και από που αυτά προέρχονται . Υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλα και σοβαρά και ανοιχτά διλήμματα για τη πορεία της ελληνικής κοινωνίας προς το μέλλον, διλήμματα τα οποία απαντήθηκαν ..... από τον ίδιο το λαό και στη πορεία που αυτός ο λαός χάραξε, αυτή η κυβέρνηση πορεύεται και θα συνεχίσει να πορεύεται

Στο δικό σας χαρτοφυλάκιο το μεγάλο στοίχημα και το μεγάλο θέμα ήταν ο νόμος για τα Μ.Μ.Ε, ψηφίστηκε .

Νομίζω ότι στο θέμα του πώς η πολιτεία συμπεριφέρονταν απέναντι στα Μέσα ενημέρωσης έχει υπάρξει μια τομή. Από την απραξία και τη σιωπηρή συναίνεση ασυδοσία νομίζω ότι περνάμε σε μια φάση όπου μπαίνουν καθαροί κανόνες . Εμείς με το που αναλάβαμε καταλογίσαμε τα τέλη χρήσης συχνοτήτων βεβαίως προσφύγανε , όπως έχουν δικαίωμα , οι ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης στα δικαστήρια ,αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη .Εφαρμόσαμε το νόμο για τη φορολογία στη διαφήμιση και τώρα ψηφίσαμε και το νόμο για τις ποιοτικές άδειες. Εξ' όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Εθνικού συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σε θετική τροχιά και νομίζω ότι πάρα πολύ σύντομα θα έχουμε τη διαδικασία της αδειοδότησης ,η οποία μετά από 25 χρόνια , θα βάλει επιτέλους τάξη σε ένα τηλεοπτικό  τοπίο εφαρμόζοντας θα σας έλεγα όχι καμία επαναστατική ρύθμιση εφαρμόζοντας το αυτονόητο δηλαδή όποιος εκπέμπει να έχει νόμιμη άδεια . Δεν είναι κάτι άλλο θα σας έλεγα δηλαδή και με έμφαση ότι αυτό αποτελεί και μια δέσμευση της κυβέρνησης σε σχέση με την εφαρμοζόμενη συμφωνία με τους ετέρους. Άρα νομίζω ότι όλα τα πράγματα θα εξελιχθούν κατά το σχεδιασμό και καλό θα είναι και ο κόσμος και οι ακροατές του ‘Κόκκινου’ να κλείνουν τα αυτιά τους σε ορισμένους οι οποίοι επιδιώκουν να ξανασερβίρουν σενάρια απόλυτης καταστροφής εάν προχωρήσει κανονικά η αδειοδότηση.

Χρειάζεται ΕΣΡ;

Ναι, νομίζω ότι είναι σε πάρα πολύ καλή τροχιά. Ο Πρόεδρος της Βουλής ο Νίκος ο Βούτσης έχει εργαστεί θα σας έλεγα άοκνα για να διαμορφωθούν οι όροι της συναίνεσης μέσα σε όλο το πολιτικό σύστημα. Είναι αρμοδιότητα της Βουλής η συγκρότηση του ΕΣΡ. Πιστεύω και ελπίζω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα συμβάλει ούτως ώστε αυτό το πράγμα να τελεσφορήσει πάρα πολύ σύντομα. Σε κάθε περίπτωση όπως είχα την ευκαιρία και αλλού να πω, η κυβέρνηση-η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομοθετικά εργαλεία ούτως ώστε αυτό το πράγμα να μην βαλτώσει και να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες τις διαγωνιστικές.

κ. Παππά, ένα τελευταίο. Οι ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις επί το πλείστον έχουν πάρει κρατικό χρήμα μέσω των τραπεζών. Αυτό σημαίνει ότι αυτό το χρήμα πρέπει να επιστρέψει διότι η πολιτεία έδωσε μια μεγάλη μάχη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από λαϊκούς πόρους ή ιδιωτικούς πόρους σε γενικές γραμμές. Εδώ η Κυβέρνηση εμπλέκεται; Τα χρήματα που έλαβαν μέσω της λογικής των δανείων οι καναλάρχες θα τα επιστρέψουν; Αν όχι στο σύνολο, σε μια διαδικασία αποπληρωμής των χρεών τους. Γιατί και στο διάστημα του ενός χρόνου αριστερά απ’ όσο γνωρίζω οι τράπεζες στο 1ο επτάμηνο συνέχιζαν να δίνουν χρήμα ή μέσω διαφήμισης ή μέσω δανείων σε χρεωκοπημένα τηλεοπτικά δίκτυα.

Δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση να συμφωνήσω μαζί σας σε σχέση με την τραπεζική πρακτική απέναντι στα media. Θα πρέπει να περάσουμε σε μια φάση όπου και οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ έχουν πρόσβαση στις πιστώσεις όπως και οι άλλες επιχειρήσεις. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε να περιρρέει μία ατμόσφαιρα ότι λόγω της δυνατότητάς τους να ασκούν πιέσεις σε πολλαπλά επίπεδα γιατί είναι λάθος να νομίζει ο κόσμος ότι η Κυβέρνηση ελέγχει τα πάντα από πάνω μέχρι κάτω –πολύ καλά καταλαβαίνετε φαντάζομαι τι εννοώ- να νομίζει δηλαδή ο κόσμος και να πιστεύει ότι επειδή κάποια μέσα ενημέρωσης έχουν τη δυνατότητα να ασκούν πολλαπλές πιέσεις εξασφαλίζουν ροές χρηματοδότησης πάρα πολύ ευνοϊκότερες απ' ότι μια άλλη οποιαδήποτε επιχείρηση . Σ' αυτό το πράγμα  πρέπει να μπει ένα τέλος. Οι επιχειρηματίες των Μέσων Ενημέρωσης θα πρέπει να αντιληφθούν ότι , όποιος θέλει να ασχοληθεί επιχειρηματικά μ' αυτόν τον κλάδο θα πρέπει να καταβάλει και τα  αντίτιμα να βάλει το χέρι στη τσέπη να πληρώσει αυτά που πρέπει να πληρώσει και νομίζω ότι αυτό έχει αρχίσει και γίνεται αντιληπτό στη μιντιακή και στη πολιτική (...) .Ότι περνάμε σε μια καινούρια φάση και ο κάθε ένας και τα πολιτικά κόμματα , επιχειρηματίες παλιοί καινούριοι έχουν αντιληφθεί ότι στο νέο τοπίο οι κανόνες θα εφαρμόζονται .Αυτό θα ήθελα να το υπογραμμίσω ότι η δική μας η κυβέρνηση αυτές τις κινήσεις δε τις κάνει για να επηρεάσει το περιεχόμενο των ειδήσεων , επειδή ακούγεται μια κριτική ότι ασκούμε πιέσεις , εκβιάζουμε δεν είναι αυτή η φιλοδοξία μας και νομίζω ότι αυτό αποδεικνύεται και από τη πορεία του ΣΎΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια διότι ο ΣΎΡΙΖΑ έφτασε εδώ που έφτασε και κάθε άλλο από ευνοϊκή αντιμετώπιση υπήρχε από ορισμένα  μιντιακά συγκροτήματα..

Κύριε Παπά τα θετικά της πρώτης περιόδου του ΣΎΡΙΖΑ, είναι η τελευταία μου ερώτηση ,ήταν η επαναλειτουργία της ΕΡΤ φύγαμε από το μαύρο δηλαδή με λαϊκή υποστήριξη πάρα πολύ μεγάλη και από τα βασικά σας πρέπει να πω αιτήματα που είχατε και προς τη κοινή γνώμη και μετά βεβαίως ότι το είπατε και το Σεπτέμβρη ανοίξατε την ΕΡΤ . Αυτό που βλέπουμε είναι αυτό που εσείς θέλατε;

Νομίζω ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες πλέον....

Όχι δε το είπα με υπονοούμενο κακό.

Όχι καθόλου και εγώ δε μασάω τα λόγια μου να ξέρετε .Δε πρόκειται να μιλήσω με ημίμετρα. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Σε κάθε περίπτωση όμως γίνονται πάρα πολύ σοβαρά βήματα και στο πως διαχειρίζεται η ίδια η ΕΡΤ το χρήμα του ελληνικού λαού, υπάρχει απόλυτη διαφάνεια πλέον σε σχέση με τις παραγωγές οι οποίες γίνονται και θα πρέπει και νομοθετικά να δώσουμε πλήρως τις δυνατότητες να λειτουργήσει, να αξιοποιήσει το προσωπικό, να αξιοποιήσει τις δυνατότητες οι οποίες ανοίγονται και να διεκδικήσει και η ΕΡΤ το κομμάτι στην ενημέρωση του λαού που της ανήκει. Αλλά ξέρετε νομίζω ότι το πιο κρίσιμο μήνυμα και προς τον κόσμο, προς τα έξω το σύνολο του ελληνικού λαού, πρέπει να αισθάνεται ο λαός ότι κάθε ευρώ που πληρώνει για την ΕΡΤ πιάνει τόπο, δεν πάει χαμένο δε σπαταλείται.

Μιας και είπατε για ευρώ, σ’ αυτό είμαστε βέβαιοι όλοι. Απλώς μιας και είπατε για ευρώ επειδή είχαμε τη λίστα Λαγκαρντ η οποία πήρε το δρόμο που πήρε και είδαμε τη διαδικασία και έσκασαν στα μέσα ενημέρωσης η πληροφορία είναι γνωστό βεβαίως πια για τις νέες λίστες εδώ, γιατί και ο κόσμος δε θέλει αίμα αλλά θέλει τουλάχιστον αυτοί που πρέπει να πληρώσουν, δηλαδή να τελειώσει αυτό το παραμύθι, σε αυτή την περιβόητη λίστα που έχετε στα χέρια σας σύμφωνα με τις διαδικασίες και από όσο γνωρίζετε θα δούμε ονόματα; θα δούμε χρήματα να επιστρέφουν στα κρατικά ταμεία και πότε;

Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσει, να εντατικοποιηθεί η διαδικασία της διασταύρωσης και της επιβολής των προστίμων και του αναλογούντος φόρου αν αυτός δεν έχει καταβληθεί. Εδώ πέρα έχουμε δεσμευτεί όλοι, νομίζω ότι μεγαλύτερη απόδειξη της δικής μας της πρόθεσης από το γεγονός ότι εξαντλούμε κάθε δυνατότητα πρόσβασης σε υλικό το οποίο μπορεί να δώσει εννοώ στις λίστες αυτές εξαντλούμε κάθε δυνατότητα δε σταματάμε να προσπαθούμε και έχουμε εγγυηθεί και προς τις αρμόδιες αρχές την κάθε είδους στήριξη και σε υποδομή και σε ανθρώπινο δυναμικό και την πολιτική στήριξη για να κάνουμε τη δουλειά τους και να περάσουν από το ταμείο αυτοί που πρέπει να περάσουν. Το μόνο που εγώ θα μπορούσα να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η λίστα Λαγκάρντ, η γνωστή λίστα Λαγκάρντ, ήταν η φωτογραφία μίας στιγμής. Φαίνεται ότι στα χέρια των αρχών υπάρχουνε πάρα πολύ πιο κρίσιμες πληροφορίες οι οποίες μπορούνε να είναι και πιο παραγωγικές θα σας έλεγα σε σχέση με τα αποτελέσματα, τα οικονομικά αποτελέσματα και να είστε βέβαιοι κι εσείς και οι ακροατές μας ότι αυτή η Κυβέρνηση θα είναι απολύτως αποφασισμένη και προσανατολισμένη και στοχοπροσηλωμένη και αμείλικτη όπου χρειαστεί.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλή χρονιά κύριε Παππά.

Καλή χρονιά, καλή χρονιά. Να πω και συγχαρητήρια στο ΚΟΚΚΙΝΟ για τις πάρα πολύ σοβαρές πρωτοβουλίες που λαμβάνει στο επίπεδο του πολιτισμού και της κουλτούρας. Νομίζω ότι είναι αξιέπαινη η προσπάθεια.

 

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo