Καλημέρα σας κ. Παππά. Χαιρόμαστε πολύ που σας έχουμε εδώ μαζί μας.

Καλημέρα κα. Νταρζάνου, καλημέρα κα. Χαϊμαντά, καλημέρα και στους ακροατές.

 Κ. Υπουργέ έχετε ανοίξει πολλά μέτωπα. Κυρίως εννοώ στον χώρο των ΜΜΕ. Δεν ξέρω αν τα ανοίγετε εσείς ή αν ανοίγουν από μόνα τους, αν πέφτουν μπροστά σας. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν περίμενε –ούτε πιο συντηρητικοί άνθρωποι, ούτε από τον χώρο της αριστεράς- όλα αυτά που γίνονται και με τις αδειοδοτήσεις , ακόμη και να δει τον Πρόεδρο του ΔΟΛ που είδαμε χθες στην ειδησεογραφία αντιμέτωπο με κακουργηματικές κατηγορίες για τα δάνεια που έχει πάρει, για το προσωπικό δάνειο κτλ. . Νομίζω ήδη είναι πολλά αυτά που γίνονται στο χώρο οπότε αξίζει να δούμε όλα αυτά τα πεδία που έχουν ανοίξει.

Να ξεκινήσουμε από το θέμα των εκβιαστών και να ξεκινήσω από το πιο πρόσφατο. Είναι μια ερώτηση που σας έχει κάνει από τη ΝΔ ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος στην ερώτηση του αναφέρει πως είναι γενικά ικανοποιημένος για τις κινήσεις της Κυβέρνησης και της δικαιοσύνης αλλά ρωτάει εσάς, ρωτάει τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δικαιοσύνης αν έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ έστω και ενός μέλους αυτού του κυκλώματος με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. Εσείς τι θα απαντήσετε σε αυτό;

Θα του απαντήσω ότι του δείχνω κατανόηση διότι προφανώς η ερώτησή του έχει κατατεθεί πριν τις τελευταίες αποκαλύψεις. Κοιτάξτε να δείτε κα. Νταρζάνου, εδώ είμαστε ενώπιον ενός φαινομένου που αποκαλύπτεται σε κύματα ότι οι εν λόγω κύριοι είχαν σχέση μισθωτής εργασίας είτε με στελέχη της ΝΔ είτε με το κόμμα της ΝΔ. Ο κ. Αυγενάκης για παράδειγμα θα μπορούσε να μας διαφωτίσει τι είναι αυτή η ιστορία με τις 18.500 ευρώ το μήνα με τις οποίες φαίνεται να μισθοδοτείται ο κ. Μαυρίκος από το κόμμα της ΝΔ για να γράφει άρθρα υπέρ της ΝΔ στην εφημερίδα ‘Ακρόπολη’. Εδώ θα σταματήσουμε να παίζουμε! Είναι ανεπίτρεπτο να δέχονται με ευκολία κοινοβουλευτικοί να κολυμπούν στη λάσπη. Λοιπόν, η ΝΔ αυτή τη στιγμή οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Αυτή η ιστορία δεν είναι απλή και δεν αφορά μια απλή πολιτική αντιπαράθεση. Εδώ φαίνεται πως έχει σπάσει το απόστημα ενός κυκλώματος πάρα πολύ σκοτεινού το οποίο διαρκώς βλέπουμε να αποκαλύπτεται στον τύπο ότι συνδεόταν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Δεν είναι ώρα ούτε για εντυπωσιασμούς ούτε για εξυπνακισμούς. Ο λαός χρειάζεται να μάθει την αλήθεια. Αυτή η ιστορία είναι εξοργιστική, είναι ακραία και βεβαίως ασύμβατη η λειτουργία αυτών των κυκλωμάτων με την πρόθεση της κυβέρνησης να επιφέρει μία συνολική κάθαρση στον χώρο των ΜΜΕ ο οποίος απ’ ότι φαίνεται σε όλες τις κλίμακες υποφέρει από διαφόρων τύπων φαινόμενα.

Επιχειρήθηκε από μερίδα του τύπου να σας εμπλέξουν εσάς προσωπικά κ. Παππά σε αυτό το θέμα επειδή αναφέρεται συχνά το όνομά σας. Εγώ επειδή διάβασα ολόκληρη τη δικογραφία είδα ότι το όνομά σας αναφέρεται ως επιδίωξη από την πλευρά των εκβιαστών να έχουν συνάντηση μαζί σας. Αυτή την επιδίωξη μια μερίδα του τύπου, δεν είναι πια μεγάλη….

Μικρή είναι και θα σας έλεγα και συγκεκριμένο συγκρότημα που βαράει αυτό το ταμπούρλο. Εντάξει , τώρα πρόκειται για δεύτερη φορά γελοιότητα , ανηθικότητα και εμετό από το συγκεκριμένο συγκρότημα και απέναντι σε εμένα προσωπικά αλλά νομίζω ότι οποιοσδήποτε κοιτάει πάνω σε αυτή την υπόθεση καταλαβαίνει. Φανταστείτε πόσο γελοία, πόσο άθλια ακούγονται όλα αυτά τα πράγματα υπό το φώς των τελευταίων αποκαλύψεων. Επαναλαμβάνω η ΝΔ οφείλει απαντήσεις σήμερα. Ήταν αυτοί οι κύριοι μισθοδοτούμενοι από τη ΝΔ, το κόμμα το ίδιο και τα στελέχη; Ο κ. Μητσοτάκης δε θα την αποφύγει την απάντηση! Σας το υποσχόμαστε διά μέσω της συχνότητας του ‘Κόκκινου’ . Είναι αδύνατον αυτή η ιστορία να μείνει έτσι.

Εδώ πάει σε ένα πολιτικό επίπεδο βέβαια αν είναι ένα κόμμα... Είναι πάρα πολύ σωστό αυτό που λέτε ,ωστόσο δράττομαι της ευκαιρίας να σας ρωτήσω κ. Υπουργέ το εξής: To 2005 θυμάστε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ του Καραμανλή προσπάθησε με έναν άγαρμπο τρόπο, ένα άγαρμπο νομοθέτημα –που δεν της βγήκε- το βασικό μέτοχο να τακτοποιήσει δήθεν το τοπίο. Εσείς σήμερα δείχνετε να μην χωρατεύετε αυτό που λέει ο λαός αν μου επιτρέπετε. Πρώτον, με τις τηλεοπτικές άδειες. Δεύτερον, με τον κ. Ψυχάρη ο οποίος έχει κάνει όλα αυτά με τα δάνεια τα προσωπικά. Τρίτον, με την τακτοποίηση του τοπίου των ηλεκτρονικών ΜΜΕ μέσα από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης. Τέταρτον, με την εξάρθρωση αυτού του κυκλώματος των εκβιαστών . Δείχνετε δηλαδή ότι κινείσθε από την οδό της νομιμότητας και αυτό δεν είναι μια ερώτηση που σας κάνω για να σας πω μπράβο. Η ερώτηση μου είναι λοιπόν θα σας βγει; Είναι αρκετά βρώμικο το κύκλωμα γενικώς και κάποιοι είναι και ‘του κολάρου όπως λέτε των λευκών πουκαμίσων’ όπως λέτε…..

Και των σαλονιών….

Θα σας βγει ή ο χώρος θα συρρικνωθεί περαιτέρω; Έκανα την ίδια ερώτηση προηγουμένως και στον κ. Τρίμπη. Έχει παρεισφρήσει παντού αυτή η αθλιότητα και δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι τους οποίους δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να τους βρει και μπαίνουν μέσα στην ‘διεκδίκηση κονδυλίων’. Τους ξέρετε αυτούς ποιοι είναι. Πιστεύετε ότι αυτό το πράγμα θα καθαρίσει, είναι αυτός ένας τρόπος για να τακτοποιήσει το τοπίο; Ξεκινάτε με την κάθαρση αυτή έναν πόλεμο με τους εκδότες.

Κοιτάξτε να δείτε κα. Χαϊμαντά, εδώ πέρα όμως καθώς περνούν οι ώρες διαφαίνεται ότι πάρα πολύ άνθρωποι είτε των επιχειρήσεων –ακόμα και άλλων επιχειρήσεων ΜΜΕ- είτε της πολιτικής έχουν πέσει θύματα πιέσεων τέτοιου τύπου κυκλωμάτων. Καθώς περνούν οι ώρες και οι μέρες είμαι βέβαιος πως πολλά θα βγουν στο φως της δημοσιότητας. Σας λέω μετά βεβαιότητας ότι αυτή η μάχη δίνεται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη απ’ ότι στην αρχή της διότι είναι σαφές πως δεν είχαμε την εκτίμηση ότι θα επρόκειτο για τόσο εκτεταμένου φαινομένου. Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους …

Έχετε πληροφορίες από την αστυνομία κ. Παππά ότι παρακολουθούνται ενδεχομένως άλλοι ;

Δεν έχω καμία άλλη πληροφόρηση εκτός από αυτά που βλέπω δημοσιευμένα. Φαίνεται ότι ανοίγουν και άλλες υποθέσεις, αυτά διαβάζουμε, δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο, δεν ξέρω κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση όμως σας λέω το εξής: είναι μονόδρομος αυτή η ιστορία να προχωρήσει και θα προχωρήσει! Όχι μόνο γιατί είναι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης αλλά και διότι υπάρχουν και δυνάμεις υγιείς στην ενημέρωση που θέλουν να μπει μία τάξη, ένα καθεστώς διαφάνειας. Να σας πω ένα παράδειγμα: Με τη ρύθμιση που φέρνουμε για τον χώρο των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης η ένωση των επιχειρήσεων ενημέρωσης του διαδικτύου συμφωνεί

Η ΕΝ.Ε.Δ…

Με τον καθορισμό του μητρώου… βεβαίως. Πρέπει να υπάρχει μητρώο διότι αν υπήρχε λαθρόβια διαδικτυακά σχήματα θα ήταν αδύνατο να έχουν πρόσβαση στη διαφήμιση του δημοσίου.

Ναι και είναι άξιο να υπογραμμιστεί πως και εσείς και ο κ. Κρέτσος –όταν είχατε πει για το μητρώο των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης – είχατε πει με έμφαση ότι δεν θα δίνεται κρατική διαφήμιση σε εταιρεία, σε μέσο διαδικτυακό το οποίο δεν είναι γραμμένο στο μητρώο. Τώρα σκάει ακριβώς αυτή η περίπτωση.

Σας βεβαιώνω ότι δεν είχαμε την αίσθηση ότι τόσο γρήγορα θα επιβεβαιωνόταν η ανάγκη για να υπάρξει μία τέτοιου τύπου πρωτοβουλία νομοθετική.

Εντάξει, το τυχαίο συνάντησε το αναγκαίο

Τυχαίο δεν ήταν νομίζω διότι -τώρα εδώ να παινευτούμε λίγο και για το σπίτι μας – είναι προφανές ότι η πολιτική μας βούληση απορρέει και από το γεγονός ότι δεν έχουμε δεσμεύσεις. Αν είχε βγει ένα αντίστοιχο έγγραφο ότι κάποιος ο οποίος είναι υπόδικος για την υπόθεση εκβιασμού ήταν μισθωτός του ΣΥΡΙΖΑ κάποια κανάλια τα οποία έχουν κάνει σημαία τους τον αγώνα για να μην γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές συχνότητες θα το είχαν από το πρωί μέχρι το βράδυ και αυτό είναι σαφές.

Είπατε ότι θα προσφύγετε στη δικαιοσύνη κ. Υπουργέ για τις αθλιότητες που γράφονται εναντίον σας και σας συνδέουν χωρίς να συνδέεστε με κάποια πράγματα. Μπορείτε να μας πείτε εναντίον ποιου θα προσφύγετε στη δικαιοσύνη με ποιον τρόπο;

Θα δημοσιευθεί το εξώδικο τις επόμενες ημέρες, θα ζητώ ένα συμβολικό ποσό και την αποκατάσταση της αλήθειας. Δεν θα δώσω σε κανένα το δικαίωμα να γυρνάει από δω και από κει και να λέει ότι εγώ επιδιώκω την οικονομική του εξόντωση αλλά η αποκατάσταση της αλήθειας είναι κάτι το οποίο θα απαιτήσω για άλλη μία φορά. Ο καιρός για παιχνίδια έχει παρέλθει! Ο καθένας τα προβλήματα τα προσωπικά του ή τα προβλήματα τα επιχειρηματικά του δεν θα τα μετατρέπει σε λάσπη και εμετό απέναντι στην Κυβέρνηση και τα στελέχη της και δεν φταίμε εμείς για τα οικονομικά ή άλλα αδιέξοδα οποιουδήποτε στην Ελλάδα. Νομίζω ότι τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους και για άλλη μια φορά θα αναγκαστούν να κάνουν τις κωλοτούμπες, αυτοί που έχουν συνηθίσει να τις κάνουν…

Μάλιστα. Λοιπόν, να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο για τους εκβιασμούς και όλα αυτά τα ‘βρωμερά’ πράγματα, να πάμε στις τηλεοπτικές άδειες….

κ. Υπουργέ , εγώ να ρωτήσω: άντε να φύγουν και οι εκβιαστές, να μείνουν οι καθαροί , θα μείνει κόσμος. Οπότε πρέπει και να δουλέψει αυτός ο κόσμος. Υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό το οποίο έχετε εξαγγείλει αναφορικά με τον αριθμό των αδειών; Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να μας πείτε μια είδηση…

Το επόμενο βήμα θα είναι η αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών.

Πόσοι θα είναι ;

Θα είναι ανά περιφέρεια. Δεν είμαι έτοιμος να σας πω τώρα σε κάθε περιφέρεια πόσοι θα είναι διότι αυτή τη στιγμή το μελετάμε το θέμα με βάση κριτηρίων πληθυσμού, οικονομικής ανάπτυξης, δυνατοτήτων ούτως ώστε να είμαστε συμβατοί με το ακλόνητο κριτήριό μας ότι θα πρέπει να φτιάξουμε ποιοτικά και βιώσιμα σχήματα. Τα περιφερειακά κανάλια μπορούν να παίζουν και ένα πάρα πολύ κρίσιμο ρόλο για την περιφερειακή ανάπτυξη. Να αναδεικνύουν θέματα της περιφέρειας, να ανοίγουν τη συζήτηση, να προωθούν καινοτόμες ιδέες αλλά για να τα κάνεις όλα αυτά πρέπει να έχεις το εκτόπισμα, την υποδομή και τη δυνατότητα να παράγεις πρόγραμμα και να είσαι αξιόπιστος.

Δηλαδή κ. Υπουργέ να ρωτήσω… ας πούμε στην περιφέρεια αττικής θα προκηρυχθεί μεγαλύτερος αριθμός απ’ ότι σε μια περιφέρεια στα Ιόνια νησιά ή στο Αιγαίο ας πούμε …

Δεν είναι λογικό αυτό;

Είναι λογικό, πληθυσμιακά. Μετά ποια άλλη κατηγορία; Πάμε στα θεματικά;

Oνόμος δίνει τη δυνατότητα για αδειοδότηση και θεματικών σταθμών.

Πανελλαδικών…

Ναι, αυτή τη στιγμή που μιλάμε η πιθανότητα αδειοδότησης θεματικών σταθμών είναι μικρή. Το βέβαιο είναι ότι πάρα πολύ γρήγορα –εντός δεκαπέντε ημερών- θα έχουμε στη διαβούλευση την προκήρυξη του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.

Για μία άδεια ή για τέσσερις;

Για τέσσερις άδειες. Μη το μπλέκουμε με τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός ο οποίος κατά μεγίστη πιθανότητα θα διεξαχθεί ανά άδεια.

Κάθε φορά που δίνεται μια άδεια θα αφαιρείται μία άλλη; Πως θα γίνει ;

Όχι, τίποτα τέτοιο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άδειες κα. Χαϊμαντά. Δεν υπάρχουν άδειες διότι ο ομιλών –όχι από προσωπική του πρωτοβουλία- εφαρμόζοντας την πολιτική της Κυβέρνησης δεν υπέγραψε μια τροπολογία της ντροπής 31/12/2015 για να παρατείνει το καθεστώς νόμιμης λειτουργίας στους υπάρχοντες και λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς. Αυτή τη στιγμή λοιπόν δεν υπάρχουν άδειες, δεν πρόκειται εγώ να πάρω την άδεια κανενός, δεν πρόκειται η Κυβέρνηση αυτή να πάρει την άδεια κάποιου γιατί άδειες δεν υπάρχουν.

Άρα δεν θα κλείσει κάποιος επειδή θα έχει νομιμοποιηθεί κάποιος άλλος;

Όχι, προσέξτε. Όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός ούτως ή άλλως η DIGEA που μεταφέρει το σήμα όπως και τώρα μπορεί να μεταφέρει το σήμα των νομίμως λειτουργούντων. Να πηγαίνει σε όλη την Ελλάδα το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών που έχουν άδεια.

Μάλιστα. Να τον βάλει ενδεχομένως στην συχνότητα την οποία εξέπεμπε ο μη αδειοδοτηθείς ή ο προσωρινά αδειοτηθείς .

Αυτό είναι δευτερεύον…

Είναι σημαντικό όμως αν είναι να κλείσει κάποιο και να πέσει μαύρο θα ξέρετε τι θα φάτε μετά μεγάλη προπαγάνδα ! Όχι όμως μόνο αυτό αλλά θα πονέσει και πολύς κόσμος.

Ακούστε να δείτε. Έχουμε πάρει τα μέτρα μας σε νομοθετικό επίπεδο για να υπάρχουν ελάχιστα όρια απασχόλησης τα οποία να διασφαλίσουν ότι δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας. Είναι σαφές ότι θα πάει σε μία διαδικασία αναδιάρθρωσης και αυτός ο τομέας όπως έχει πάει το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι πως είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι –εννοώ ιδιοκτησίες- των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, χειροτέρευσης των συνθηκών εργασίας να διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων τη στιγμή μάλιστα που όταν συζητούσαμε το νομοσχέδιο μας έκαναν κριτική λέγοντας ότι τα 400 άτομα εργαζομένων είναι πάρα πολλά και εδώ έχουμε παραβίαση του διευθυντικού δικαιώματος.

Υπάρχουν όμως και τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι ενώσεις των δημοσιογράφων που έχουν τα δίκια τους, δεν συμπλέουν οι μεν με τους δε. Απλά τους χρησιμοποιούν οι εργοδότες τους εργαζόμενους.

Ακούστε κα. Χαϊμαντά. Εμείς κάναμε αλλεπάλληλους κύκλους διαβουλεύσεων. Ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του για το πότε επιλέγει να ανοίξει μέτωπα και με ποια Κυβέρνηση. Μας βλέπει όλος ο κόσμος, μας παρακολουθεί όλους όλος ο κόσμος, ενώπιον του λαού κάνουμε τις επιλογές μας και ξέρει ο λαός πότε και ποιο συνδικάτο σιώπησε, πότε και ποιο συνδικάτο εξεγέρθηκε και κάλεσε και προκάλεσε κινητοποιήσεις. Κρινόμαστε για αυτά. Δεν θα ήθελα εγώ λοιπόν να πω κάτι παραπάνω σε σχέση με αυτό. Η κάθε ηγεσία συνδικάτου προασπίζεται τα συμφέροντα του εργαζομένου του κλάδου της όπως αυτή νομίζει και για αυτό κρίνεται. Από κει και πέρα εμείς -στο νομοθετικό επίπεδο που είναι και η αρμοδιότητά μας – νομίζω ότι εξαντλήσαμε τα περιθώρια για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και αυτό που σας είπα και πριν δεν άρεσε σε όλους.

Να πάμε σε ένα άλλο θέμα. Θέλω να σας ρωτήσω –βέβαια είναι υπόθεση της δικαιοσύνης- σε σχέση με τη δικαστική έρευνα που γίνεται για τα δάνεια των επιχειρήσεων των ΜΜΕ τα οποία αγγίζουν τα 800 εκατομμύρια, πλησιάζουν το 1 δις. Είδαμε ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Πρόεδρο του ΔΟΛ για δάνεια χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις. Έχετε υπ’ όψιν σας αν θα ακολουθήσουν και άλλοι εκδότες , γνωρίζετε πως προχωρεί όλο αυτό από την πλευρά της δικαιοσύνης;

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι όλα τα δάνεια των ΜΜΕ ελέγχονται. Από κει και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης να τελεσφορήσει αυτή η ιστορία όμως αυτό που θα ήθελα άλλη μια φορά να πω είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβει για να προστατεύσει κανέναν. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Όταν το νόμο τον παραβαίνουμε θα πρέπει να είμαστε αντιμέτωποι με τις συνέπειες και αυτό ισχύει για τους πάντες, όσο ψηλά και αν βρίσκονται ή νομίζουν ορισμένοι ότι βρίσκονται. Ορισμένοι νομίζουν ότι βρίσκονται τόσο ψηλά όπου αντλούν και το δικαίωμα να κατασυκοφαντούν, να διαστρεβλώνουν, να λένε ψέματα, να ειρωνεύονται, να χασκογελούν …

Αυτό δεν έχει σχέση με τη δικαστική έρευνα βέβαια…

Ένα κυριακάτικο πρωτοσέλιδο πολύ θεσμικό, πολύ κατοχυρωμένο που πραγματικά είναι αυτό που λέει ακριβώς ο Υπουργός …. Νομίζουν ότι κάποιοι είναι ψηλά και μου θυμίζουν τα αστέρια που έχουν σβήσει εδώ και καιρό και λάμπουν ακόμη, δεν έχουν καταλάβει τη διαφορά της ταχύτητας του φωτός…

Εγώ θέλω να ρωτήσω δύο πράγματα κ. Υπουργέ όσο χρόνο έχουμε ακόμα. Το ένα είναι για το ΕΣΡ και το δεύτερο είναι για την ΕΡΤ.

Λοιπόν, σε σχέση με το ΕΣΡ είδαμε ότι με ευθύνη της ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν συστάθηκε. Προκειμένου να προχωρήσει η αδειοδότηση εσείς περάσατε μια νομοθετική ρύθμιση. Το ΕΣΡ έχει όμως αρμοδιότητα και για τον έλεγχο και την εποπτεία των τηλεοπτικών σταθμών και των ραδιοφωνικών και πρέπει να υπάρξει ΕΣΡ για τις υπόλοιπες αρμοδιότητες τις οποίες έχει. Πώς σκέφτεστε εσείς να το μεθοδεύσετε; Δεν γίνεται να μην υπάρχει ΕΣΡ. Δεν υπάρχουν και άλλες ανεξάρτητες αρχές….

κα. Νταρζάνου και κα. Χαϊμαντά αυτή η ερώτηση θα πρέπει να απευθυνθεί στη ΝΔ η οποία στον καημό της  να μην γίνει διαγωνισμός για τις άδειες υπονόμευσε την ύπαρξη της ανεξάρτητης αρχής. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε πολιτική πίεση, βεβαιώνουμε για άλλη μια φορά τους πάντες και την αξιωματική αντιπολίτευση και τους ακροατές μας, ότι δεν θα πάψει να λειτουργεί το Δημόσιο, το Κράτος επειδή η Ν.Δ. έχει αποφασίσει περιττά να μπλοκάρει την εξέλιξη στη σχέση με τις ανεξάρτητες αρχές και δεν θα αποποιηθούμε οποιαδήποτε ευθύνη. Νομίζω ότι έχει κριθεί αυτό και στα μάτια του κόσμου διότι αντελήφθην ο λαός μας από την εξέλιξη της συζήτησης για τις τηλεοπτικές άδειες ότι ο καημός της Ν.Δ. ήταν πάρα  πολύ μεγάλος για να προστατέψει το status quo

κ. Υπουργέ να φύγουμε λίγο από το Ε.Σ.Ρ. Λένε και σας κατηγορούν ότι η προσέγγισής σας σε σχέση με αυτούς που θα πάρουν  τελικά τις άδειες στα κανάλια είναι καθαρά οικονομική, δηλαδή ποιος θα δώσει τα περισσότερα και ποιος είναι τελικά βιώσιμος, δηλαδή αυτός ο οποίος έχει τα χρήματα. Δηλαδή αυτό που έλεγε ο Ρουσόπουλος, το 2007, 8 , 9, δεν θυμάμαι καλά, ότι η τηλεόραση είναι ένα πολύ ακριβό σπορ. Φτάνουμε στο ίδιο, να το λέμε και εμείς εδώ

Μα είναι και πρέπει να είναι γιατί υπάρχουν standards ποιότητας

Να τελειώσω την ερώτησή μου. Κάποιος για να έχει τόσα πολλά χρήματα πρέπει να έχει και άλλη παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα, να είναι τραπεζίτης, να είναι κατασκευαστής, να είναι διαπλεκόμενος. από που θα τα βρει κάποιος τα χρήματα. Δηλαδή ένας εκδότης παραδοσιακός, αν υπάρχει τέτοιος, ένας άνθρωπος του τύπου δεν μπορεί να κάνει ένα κανάλι πρέπει να χει πολλά λεφτά από άλλες μπίζνες.

Δεν μπορεί να κάνει ένα κανάλι, βεβαίως, εδώ χρειάζονται να επενδυθούν πάρα πολλά κεφάλαια για να γίνει 

Άρα προκρίνετε τους επιχειρηματίες που έχουν λεφτά, από άλλες μπίζνες.

Όχι, κοιτάξτε, προκρίνουμε standard ποιότητας, standardαπασχόλησης, και για να συμβούν όλα αυτά, χρειάζεται, ναι, να επενδυθούν λεφτά. Όπως και να το κάνεις, εδώ πρέπει να κάνουμε πάρα πολύ κορυφαίες επιλογές. Υπάρχει μια πραγματικότητα πριν το ΄89, όπου υπήρχε μονοπώλιο κρατικό, υπάρχει η ασυδοσία η οποία ήρθε μετά το ΄89 και τώρα επιχειρούμε να κάνουμε μια ρύθμιση, την συνύπαρξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και την λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων Μ.Μ.Ε. στο πλαίσιο όμως της υπηρέτησης του γενικού δημόσιου συμφέροντος. Αυτή είναι η έννοια της ρύθμισης. Εδώ πέρα, και δεν ακούω κανέναν να το λέει αυτό, είχαμε ένα  τηλεοπτικό τοπίο, όπου τηλεοπτικοί σταθμοί κοιμόντουσαν με άδεια περιφερειακή και ξύπναγαν με άδεια πανελλαδική

Σωστά, να πούμε και τα πράγματα με τ όνομά τους…. όχι μόνο το ART και το ΤΗΛΕΑΣΤΥ κτλ. Υπάρχουν και μεγάλοι …

Όχι βέβαια , μη με κάνετε να λέω ονόματα και μου λένε ότι στοχοποιώ. Έχω αποφύγει συστηματικά τις επιθέσεις που και εγώ προσωπικά έχω υποστεί. Δεν με απασχολεί! Επιλέγουμε όμως να μην ονοματίζουμε ακριβώς για να μην παρεκτραπεί η συζήτηση σε προσωπικές βεντέτες και δώσουμε επιχείρημα σε οποιονδήποτε θέλει αυτή τη διαδικασία να την υπονομεύσει να ισχυρίζεται ότι στοχοποιούμε κάποιον συγκεκριμένο. Κανέναν δεν στοχοποιούμε! Δημοκρατία έχουμε. Όποιος θέλει μπορεί να μπει στον διαγωνισμό, να πάρει άδεια και να καθυβρίζει την Κυβέρνηση από το πρωί ως το βράδυ. Κανένας δεν θα του πει γιατί το κάνεις αλλά η ασυδοσία έχει τελειώσει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.

Άλλωστε η πείρα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων έχει δείξει ότι κάθε φορά που τα κανάλια τα συστημικά προκρίνουν ένα κόμμα τους βγαίνει το αντίθετο, τους γυρίζει μπούμερανγκ. Άρα δεν νομίζω εσείς να είστε τόσο χαζοί στην Κυβέρνηση να δώσετε άδεια στους δικούς σας γιατί αυτό θα σας βγάλει defacto από την εξουσία. Δεν συμφωνείτε;

Εγώ νομίζω ότι πρέπει να κινούμαστε όχι με βάση τέτοιου τύπου υπολογισμούς αλλά με βάση την υπηρέτηση του κοινού συμφέροντος όλων των Ελλήνων όπως το αντιλαμβανόμαστε. Αυτό είναι το χρέος μας, αυτό θα κάνουμε και γι’ αυτό θα κριθούμε στο τέλος.

Ευχαριστούμε πολύ κ. Παππά γι’ αυτή τη συνομιλία

Γεια σας  

 

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo