Κ. Παππά, καλημέρα και καλή σας εβδομάδα.

Καλημέρα, κ. Κοτρώτσο και στους ακροατές. Καλή εβδομάδα.

Διάβαζα χθες στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή ότι η κυβέρνηση προσέρχεται, ο πρωθυπουργός κατά βάση αλλά η κυβέρνηση στο σύνολό της προσέρχεται στην αυριανή συζήτηση με 8 φακέλους. Είναι ακριβές αυτό; Ποια είναι τα θέματα αυτά; Δεν θέλω να μου αποκαλύψετε ενδεχομένως χαρτιά που έχετε στα μανίκια, αλλά ποια είναι τα θέματα, που θα μπουν σε αυτή τη συζήτηση;

Νομίζω όχι μόνο στο ρεπορτάζ της Αυγής, στο οποίο αναφέρατε αλλά συνολικά και το πολιτικό ρεπορτάζ έχει ανιχνεύσει με αρκετή διεισδυτικότητα και έχει δώσει ένα στίγμα για το τι μπορεί κανείς να περιμένει από την αυριανή συζήτηση και κυρίως εκ μέρους της κυβέρνησης. Το θέμα είναι, όπως αναφέρατε και εσείς πιο πριν, να καταλήξει αυτή η συζήτηση. Πέραν του ότι πρέπει να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους, να καταλήξει αυτή η συζήτηση και συγκεκριμένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες να συνιστούν μία τομή σε σχέση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν. Και για να υπάρξει αυτή η τομή πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον και ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το παρελθόν εδώ πέρα, διότι δεν μπορεί να απειλείται η κυβερνητική εκπρόσωπος με αγωγές και με μηνύσεις, όταν ασκεί πολιτική κριτική στην αντιπολίτευση. Αντίστοιχη κριτική είχαν ασκήσει και στο πρόσωπό μου. Εγώ δεν απείλησα με αγωγές και με μηνύσεις-πρέπει να σας θυμίσω-ακριβώς για την ίδια υπόθεση, ακόμη και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. με χυδαία υπονοούμενα. Αυτό όμως το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης δεν ταιριάζει και εν πάση περιπτώσει, επειδή ο καθένας από όσους βρίσκεται στην πολιτική έχει ένα ρόλο και μία θέση, υπάρχουν υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση, την οποία κατέχει. Όταν, λοιπόν, ο κύριος Κουμουτσάκος είναι εκπρόσωπος της Ν.Δ., καλείται να απαντήσει για λογαριασμό της Ν.Δ., έτσι; Όταν έχουν δημοσιευθεί τιμολόγια, με τα οποία η Ν.Δ. πλήρωνε ή ακόμη ενδεχομένως ακόμη πληρώνει ανθρώπους οι οποίοι κατηγορούνται για τη συγκεκριμένη υπόθεση ή αν άλλοι είχαν ελέω Ν.Δ. διορισθεί σε κρίσιμες κομβικές κρατικές θέσεις ή αν δούλευαν σε πολιτικά γραφεία υπουργών της Ν.Δ., ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. οφείλει να δώσει εξηγήσεις, έτσι; Και νομίζω είναι μία εκτροπή, την οποία θα έχει ήδη μετανιώσει ο κ. Κουμουτσάκος.

Βεβαίως από ότι φαντάζομαι ο. Κουμουτσάκος προσπαθεί να υπερασπίσει και εαυτόν, γιατί το δημοσίευμα του Έθνους, το οποίο αναφερόμαστε τώρα, επειδή μπορεί να μην το έχουν αντιληφθεί οι ακροατές μας, αναφέρετε στους διαλόγους πού είχε, στις πολύ συχνές επαφές που φέρεται να είχε με τον προφυλακισθέντα εκ των εκβιαστών δημοσιογράφων, τον κ. Μουσσά.

Επανέρχομαι για να σας πω κ. Κοτρώτσο ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποκτά νόημα και ουσία, γιατί υπάρχει η προϊστορία των τιμολογίων και των διορισμών.

Ακριβώς. Ναι, ναι. Άλλωστε και τα Παραπολιτικά είχαν μία ανάλογη αποκάλυψη την περασμένη Παρασκευή για πολλά πάρε-δώσε, που είχε και ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά.

Εν πάση περιπτώσει η Ν.Δ. οφείλει κυρίως στον εαυτό της να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με αυτό το παρελθόν ή αν θέλει να υποστεί τις πολιτικές συνέπειες και το πολιτικό κόστος να καλύψει αυτές τις πρακτικές. Δεν είδα να αμφισβητείται. Μπορεί να αμφισβητήθηκαν στην αρχή οι αποκαλύψεις περί τιμολογίων, αλλά ήρθε και νέο κύμα αποκαλύψεων και εκεί υπήρξε μία σιωπή, η οποία ήταν εκκωφαντική.

Εσείς κ. Υπουργέ για το θέμα αυτό καταλογίζετε ευθύνες προσωπικά στο νέο Πρόεδρο της Ν.Δ., τον κ. Μητσοτάκη, γιατί μπορεί να σας πει κανείς ότι είναι 3μηνών πρόεδρος. Δεν ήταν στη δική του περίοδο αυτά.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να εξηγήσει τι έχει συμβεί και ως πρόεδρος της Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει για το ποια είναι η στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, για να ξέρουμε κι εμείς ποια κριτική δικαιούμαστε ή δεν δικαιούμαστε να ασκούμε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη. Αλλά όπως έχω πει και σε προηγούμενες δηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης θεωρούμε ότι είναι κομμάτι του παλαιού πολιτικ9ού σκηνικού, του παλαιού πολιτικού κατεστημένου με ότι αυτό σημαίνει από άποψη νοοτροπίας, δεσμεύσεων και αλληλεξαρτήσεων με διάφορα συστήματα και υποσυστήματα. Νομίζω ότι η στάση του καθενός αυτό καταμαρτυρά. Αυτό ως προς την πολιτική του καταγωγή, γιατί κάποιο λένε ότι είναι γόνος κι αυτός της οικογένειας Μητσοτάκη.. αυτό δεν μας αφορά καθόλου. Καθόλου δεν αφορά η οικογενειακή του καταγωγή αυτή καθαυτή. Μας αφορά το γεγονός ότι έχει μία πολιτική διαδρομή, η οποία τον κάνει ακριβώς κομμάτι του παλαιού πολιτικού συστήματος και κατεστημένου.

Ανεβάζετε κι εσείς από ότι αντιλαμβάνομαι υψηλά τους τόνους. Το κάνει κι η Ν.Δ. κατά κόρον και θα έλεγε κανείς τώρα, γιατί θα ξαναγυρίσουμε σε αυτά τα θέματα. Θα έλεγε κανείς ότι σε μία περίοδο, που η χώρα βάλλεται πανταχόθεν, που έχουμε ανοιχτά πολλά ζητήματα, μήπως είναι υπερβολή και των δύο πλευρών, δεν αναφέρομαι μόνο στην κυβέρνηση, το ίδιο θα έκανα, αν είχα μπροστά μου έναν εκπρόσωπο της Ν.Δ., μήπως είναι υπερβολή να πάμε σε τόσο υψηλή ένταση, την ώρα που θα περίμενε κανείς συνεννόηση για τα υπόλοιπα θέματα;

Κοιτάξτε να δείτε. Θα πρέπει σε όλα τα θέματα να επιδιώκεται συνεννόηση. Αυτό σε αυτή την περίπτωση δεν καθίσταται εφικτό, διότι η Ν.Δ. έκανε επιλογή να στοχοποιήσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης και να ανοίξει ζητήματα, τα οποία άπτονται της λειτουργίας της δικαιοσύνης και της στάσης της κυβέρνησης πάνω σε αυτό το θέμα. Αυτή ήταν και η αφορμή που προκλήθηκε και η συζήτηση προ ημερησίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Νομίζω ότι είμαστε ενώπιον μίας πολύ ενδιαφέρουσας τοποθέτησης εκ μέρους της Ν.Δ. με την έννοια ότι θα είναι μία ιστορικού τύπου τοποθέτηση. Το πώς ιστορικά θα τοποθετηθεί η νέα της ηγεσία, πώς θα αποτιμήσει το πρόσφατο και το λιγότερο πρόσφατο παρελθόν αυτής της παράταξης και τα πεπραγμένα της έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στην επόμενη φάση. Άρα νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε ενάμιση 24ωρο περίπου να δούμε το τι ακριβώς θα συμβεί.

Τώρα ένα άλλο ζήτημα που το έχετε χρεωθεί με 108, όπως λέγαμε παλιά και στο στρατό, και εσείς προσωπικά. Σας άκουσα και τις προάλλες σε αυτή την εκδήλωση στου Ζωγράφου, που είχατε κι αυτή την περιπετειώδη επαφή με πρώην συντρόφους σας. Έχετε πάρει πάνω σας, έχετε χρεωθεί το θέμα της διαπλοκής. Κι όταν λέμε διαπλοκή media, πολιτικής κτλ. Εγώ τον τελευταίο καιρό ένα όνομα ακούω κατά κόρον. Το πρόσωπο και το όνομα του κ. Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος κι αυτός από την πλευρά του σας βλέπω κάθε μέρα Νίκος Παππάς φόρα παρτίδα στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη.

Έχουμε την τιμητική μας εκεί.

Τελικά όλη αυτή η διαπλοκή είναι ο Ψυχάρης;

Κοιτάξτε να δείτε. Ουδείς από την κυβέρνηση έχει προσωπικά με κανέναν κι όπως δεν έχει προσωπικές αντιπαλότητες δεν αναπτύσσει και προσωπικές εύνοιες. Αυτό φαίνεται ότι κάποια συστήματα τα ξένισε, τα οποία είχαν μάθει να λειτουργούν με τρόπο άλλο, με τρόπο μη τήρησης των κανόνων, μη τήρησης των νόμων, μη τήρησης και των άγραφων νόμων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Νομίζω ότι έχει συνειδητοποιήσει όλος ο κόσμος ότι περνάμε σε μία νέα περίοδο, όπου η φιλοδοξία η δική μας και είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι αυτή η φιλοδοξία θα τελεσφορήσει είναι ότι το πολιτικό και το δημοσιογραφικό παιχνίδι πρέπει να παίζεται με κανόνες δεοντολογίας και κυρίως να τηρούνται οι νόμοι από όλους όσοι έχουν εμπλοκή σε αυτές τις υποθέσεις.

Θα συμφωνούσαν όλοι κ. Υπουργέ μαζί σας. Άλλωστε ως κυβέρνηση οφείλετε να δημιουργήσετε ένα θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο όλοι θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες. Εδώ όμως τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Για παράδειγμα εγώ διάβαζα στο editorialτου Βήματος της προηγούμενης Κυριακής να σας αποκαλούν Γεωργαλά με παραπομπή στη χούντα.

Το είδα κι εγώ.

Από την άλλη πλευρά βλέπω κι εσάς ότι είναι η Μετρόπολις, το κέντρο του κακού ο δημοσιογραφικός οργανισμός Λαμπράκη.

Όχι. Προς Θεού.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Αυτό περί Γεωργαλά το διάβασα κι εγώ. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να πω πως αν είχαμε οποιαδήποτε προσδοκία να αντλήσουμε τεχνογνωσία από τον κ. Γεωργαλά, θα απευθυνόμασταν στο συγκεκριμένο εκδότη, ο οποίος ως γνωστόν είχε τις καλύτερες των σχέσεων με τη δικτατορία. Άρα νομίζω είναι σχόλια, τα οποία μπορούν να γράφονται, αλλά καταλαβαίνει καθένας ποια ελατήρια και ποια κίνητρα έχουν για να γράφονται και η προσωπική και η οικογενειακή ιστορία του καθενός μας τα κάνει και μη σημαντικά.

Εσείς πιστεύετε ότι ο κ. Ψυχάρης έχει κάποια συγκεκριμένα ζητήματα με την κυβέρνηση ή είναι τα θέματα των προσωπικών δικών του εκκρεμοτήτων ή η υπόθεση του MEGA, που είναι επίσης ένα φλέγον ζήτημα αυτό τον καιρό, που τον οδηγούν σε αυτή την επίθεση;

Αντιλαμβάνομαι απολύτως το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και το δημοσιογραφικό κίνητρο, κ. Κοτρώτσο, αλλά θα μου επιτρέψετε να αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα κατά το δυνατόν λιγότερο. Σας είπα για το συγκεκριμένο εκδότη ότι οι κανόνες είναι αυτοί που έχουν σημασία και άπαντες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει με τους κανόνες να λειτουργούν και να τηρούν τους νόμους. Το δεύτερο ζήτημα που εγείρατε με το MEGACHANNEL, είμαστε ενώπιον μιας υπόθεσης, όπου μέτοχοι της εταιρίας αυτής δεν εμπιστεύονται την εταιρία τους για να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Έχουν κάποια σύμβαση με τις τράπεζες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτή η κυβέρνηση αυτή να ασκήσει οποιουδήποτε είδους πιέσεις ή να κλείσει το μάτι για να διευκολυνθούν μέτοχοι που δεν θέλουν να βάλουν τα χρήματα και νομίζω ότι αυτό είναι ένα άλλο στοιχείο για το πώς πρέπει από εδώ κει πέρα να λειτουργούμε. Λοιπόν τα δάνεια των ΜΜΕ είναι μία ιστορία στην Ελλάδα η οποία έχει πάρα πολλές σκιές. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι πάρα πολλά πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και είμαστε και ενώπιον εξελίξεων από ό,τι φαντάζομαι και θα πρέπει και εκεί πέρα άλλοι και όχι η κυβέρνηση να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Μιας και μιλήσαμε και είπατε την άποψη σας για το MEGAθέλω να σας ρωτήσω ευθέως πότε θα έχουμε, γιατί πολύς κόσμος νιώθει ότι έχουμε καθυστερήσει, την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, γιατί αυτή όντως θα είναι μία θεσμική παρέμβαση, που θα προκαλέσει το ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου και θα έλεγα όχι μόνο του τηλεοπτικού τοπίου. Θα έλεγα ότι πολλές πολιτικές παρενέργειες που έχει αυτή η υπόθεση, και τις βλέπουμε στις μέρες μας, θα κοπάσουν εκ των πραγμάτων.

Είμαστε στην τελική φάση συγκρότησης της προκήρυξης για το διαγωνισμό και νομίζω ότι σε πολύ λίγες μέρες θα αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση στο opengovκαι μετά, βέβαια, θα χρειαστούμε ένα ικανό διάστημα ως προθεσμία για την υποβολή των φακέλων. Θα ήθελα να στείλω ένα σαφές μήνυμα ότι οποιοσδήποτε μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι καθυστερήσεων με την προσδοκία αυτός ο διαγωνισμός να μη γίνει να μη ρίξει τα στοιχήματά του και τα λεφτά του σε αυτό ενδεχόμενο, διότι θα χάσει. Ο διαγωνισμός θα γίνει κανονικά και νομίζω ότι όλες οι μεριές να προσαρμόζονται για να προετοιμάζονται όχι γι’ αυτό το ενδεχόμενο αλλά γι’ αυτή τη βεβαιότητα.

Αναφέρεστε, φαντάζομαι, στις πληροφορίες που λένε ότι κάποιοι ενδεχομένως να προσβάλλουν τη διαδικασία του διαγωνισμού μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κάθε πολίτης και κάθε εταιρεία μπορεί να προστατεύσει τα συμφέροντά της, όπως αυτή νομίζει. Κάνω μία τέτοιου είδους υπόμνηση.

Έχετε λάβει όμως υπόψη σας ότι ενδεχομένως την ώρα που κάποιος βάζει τα χρήματά του για να πάρει από το δημόσιο μία τηλεοπτική άδεια, ενδεχομένως με ασφαλιστικά μέτρα ή άλλους τρόπους τα υφιστάμενα τηλεοπτικά κανάλια θα συνεχίσουν να λειτουργούν; Δεν θα είναι λίγο περίεργο αυτό;

Ακούστε με, κ. Κοτρώτσο, η DIGEA, όπως και τώρα… Τα κανάλια δεν έχουν άδειες, δεν έχουν το καθεστώς νόμιμης λειτουργίας, το οποίο το έπαιρναν με μία υπουργική υπογραφή παραμονές Πρωτοχρονιάς.

Σωστό σωστό.

Έτσι για πάρα πολλά χρόνια το έπαιρναν και τότε πάρα πολλοί από αυτούς που μιλάνε για τις υπερεξουσίες του Υπουργού -τάχα μου τάχα μου τώρα- δεν διαμαρτύρονταν καθόλου. Δηλαδή, αν εγώ είχα βάλει μία υπογραφή στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς για να συνεχίσει και να παραταθεί το γνωστό καθεστώς, κανένας από αυτούς που χοροπήδαγαν στα έδρανα, όταν φέρναμε το νόμο για το διαγωνισμό στα κανάλια, και ούρλιαζαν εναντίον μας, κανένας από αυτούς δεν θα είχε διαμαρτυρηθεί. Αυτό με πικραίνει και μένα προσωπικά, αλλά νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο, το οποίο βοηθάει τον κόσμο να καταλάβει. Αλλά επιτρέψτε μου να επιστρέψω στο εξής. Η DIGEA, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το δίκτυο, η εταιρεία δηλαδή που μεταφέρει το σήμα καναλιών, μπορεί να μεταφέρει το σήμα όσων καναλιών έχουν τη σχετική άδεια. Δεν μεταφέρει το σήμα κατά το δοκούν. Η DIGEAέχει τις συχνότητες, η οποία είναι δημόσια περιουσία, και πάνω σε αυτές τις συχνότητες μπορεί να μεταφέρεται το σήμα των καναλιών, που έχουν άδεια. Άρα νομίζω ότι υπάρχουν και τα κατάλληλα νομικά εργαλεία και έχει γίνει κι η κατάλληλη προετοιμασία, ούτως ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου και όσων από το διαγωνισμό καταφέρουν να έχουν μία άδεια λειτουργίας.

Αυτό που λέτε, νομίζω, αποσαφηνίζει πάρα πολλά πράγματα. Αν το μεταφράζω σωστά, λέτε ότι από τη στιγμή που υπάρχει έστω κι ένα κανάλι, από τη στιγμή που έχει άδεια, η DIGEA οφείλει να μεταδώσει, μεταφέρει το σήμα του ενός και μόνου καναλιού που έχει νόμιμη άδεια και κανενός άλλου.

Απολύτως και προφανέστατα, κ. Κοτρώτσο, διότι εδώ μπορεί να κινηθεί ο κατέχων την άδεια εναντίον μας, εναντίον της πολιτείας. Διότι έρχεται να ανταγωνισθεί τηλεοπτικά μέσα τα οποία δεν κατέχουν άδεια. Αλλά οι άδειες θα αποδοθούν όλες μαζί.

Α, όλες μαζί; Όχι όπως ακούγαμε μία μία;

Μην μπερδεύουμε τον τρόπο κατάθεσης. Ο τρόπος της δημοπρασίας θα είναι μία μία η άδεια και θα πάμε σε ενιαίο σχεδιασμό και ενιαία ημερομηνία, όπου θα περάσουμε στο νέο τηλεοπτικό τοπίο και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες θα μπορούμε να το απολαύσουμε, να το χαρούμε.

Πότε λέτε θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό, στα τέλη της χρονιάς ή νωρίτερα;

Όχι όχι πολύ νωρίτερα.

Με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου;

Νομίζω ότι είναι ένας απολύτως εφικτός στόχος. Νομικά και τεχνικά θα είμαστε έτοιμοι, διότι αυτή τη στιγμή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας όλα τα στελέχη της εργάζονται νυχθημερόν και άοκνα και θα ήθελα και από τη συχνότητά σας να τα ευχαριστήσω, γιατί είναι νέα παιδιά με εξαιρετικές σπουδές και με πολύ σοβαρή διάθεση για προσφορά για να τελεσφορήσει γρήγορα ο διαγωνισμός. Η διεξαγωγή του διαγωνισμού αυτού θα μας βοηθήσει να βάλουμε τα θεμέλια για τα μετέπειτα στάδια, όπου είναι η αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών.

Δύο τελευταίες πολύ γρήγορα ερωτήσεις. Θέλω ένα σχόλιο, γιατί έχει προχωρήσει, έχει πάρει μία διάσταση πολιτική και από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν πολλές επιθέσεις και από την πλευρά της ΛΑΕ, των πρώην συντρόφων σας το ίδιο για τη δήλωση του Δ. Μάρδα σχετικά με τους πρόσφυγες επενδυτές των 250.000ευρώ. Ο υπουργός επιμένει και σήμερα το πρωί είπε ότι θα το φέρει ως τροπολογία. Είναι κάτι που το βρίσκετε λογικό; Θεωρείτε ότι είναι άστοχο;

Δεν ξέρω αν θα υπάρξει μία τέτοιου είδους εξαίρεση. Δεν ξέρω αν αυτός ο οποίος εξαναγκάζεται να μεταφερθεί με τους γνωστούς τρόπους και να εγκαταλείψει την εστία του μπορεί να εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Τέλος πάντων αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων.

Προφανώς.

Αλλά εν πάση περιπτώσει αρκετά νομίζω έχουν ειπωθεί σε σχέση με αυτό το ζήτημα. Εν πάση περιπτώσει δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο.

Νομίζω ότι στέλνετε και το μήνυμά σας με αυτό τον τρόπο. Τελευταίο ερώτημα, επειδή δεν έχουμε και περισσότερο χρόνο. Πάνος Καμένος. Άκουσα τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη προχθές ότι ούτε ο Καμένος θα φύγει ούτε ο Μουζάλας από την κυβέρνηση. Επειδή υπήρξατε εντός εισαγωγικών κυανόκρανος, διαμεσολαβητής σε αυτή την ένταση που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα και με το ραντεβού που είχατε στο σπίτι του Υπουργού Άμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΛ, ποια θα είναι η εξέλιξη; Θα φύγει ο Μουζάλας από την κυβέρνηση ή θα έχουμε προβλήματα;

Θα έχουμε εξέλιξη συμπαγούς, συνεχούς και αδιατάρακτης κυβερνητικής πορείας. Να είστε βέβαιος, διότι είναι σαφές ότι κάποιοι διαρκώς ποντάρουν και αναπαράγουν ένα κλίμα πτώσης της κυβέρνησης. Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα έχουμε την ύστατη κυβερνητική κρίση. Θα διαψευσθούν για άλλη μία φορά και νομίζω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουμε δείξει ότι τις όποιες διαφωνίες και τα προβλήματα να τα ξεπερνάμε με το πιο δημιουργικό τρόπο, που να προστατεύει και την πολιτική πορεία του καθενός και την αδιατάρακτη συνέχεια του κυβερνητικού έργου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Γιάννης Μουζάλας που κατά κοινή ομολογία η πλειονότητα τον θεωρεί μάλλον επιτυχημένο, θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα ως Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σας είπα ότι μπορούμε να λύνουμε όλα τα προβλήματα χωρίς να διαταράσσουμε την κυβερνητική πορεία και το κυβερνητικό έργο ειδικά σε τομείς που αυτές τις ημέρες και αυτές τις εβδομάδες είναι πάρα πάρα πολύ ευαίσθητοι.

Το εκλαμβάνω ως κατάφαση. Κύριε Υπουργέ σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία.

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo