Νομίζω είναι  μια αυτονόητη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία με την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποφάσεων του ΣτΕ για τον διαγωνισμό του περασμένου Αυγούστου για τις τηλεοπτικές άδειες καταργεί το άρθρο το λεγόμενο 2Α και διατυπώνει την υποχρέωση προς τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας -με βάση και μια νομοτεχνική βελτίωση η οποία δυστυχώς έπρεπε να γίνει εκ παραδρομής και δεν διευκρινίστηκε στην αρχική διατύπωση, διότι πραγματικά θα προκαλούσε πάρα πολλά προβλήματα- να έχουν την τυπική και την υψηλή ευκρίνεια μέχρι το 2021.

Τι σημαίνει αυτό; Επειδή πάρα πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν τηλεοπτικούς δέκτες οι οποίοι μπορούν να αναμεταδώσουν τα προγράμματα υψηλής ευκρίνειας, εάν απότομα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και τα κανάλια τα αδειοδοτημένα εκπέμπουν μόνο σε υψηλή ευκρίνεια πάρα πολλοί συμπολίτες μας ιδιαίτερα πολύ χαμηλών οικονομικών δυνατοτήτων δεν θα μπορούν να βλέπουν τηλεόραση.

Δεν χρειάζεται λοιπόν η χώρα μας άλλο ένα μαύρο και νομίζω ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση διασφαλίζει ότι αυτό δεν θα συμβεί. Η νομοτεχνική βελτίωση αφορά την παράλειψη στην αρχική διατύπωση της διευκρίνησης ότι η πρόνοια της ταυτόχρονης μετάδοσης τυπικής και υψηλής ευκρίνειας αφορά τα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Θα ήταν τεχνικά αδύνατο να αφορά και τους περιφερειακούς σταθμούς. Ελπίζω να σας κάλυψα κα. Ασημακοπούλου.

κ. Πρόεδρε ολοκλήρωσα, ευχαριστώ πάρα πολύ.

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

PIRKAGIES 23 07

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

banner dpo