Είναι προφανές ότι η ΝΔ βρίσκεται σε ένα μεγάλο αδιέξοδο. Είναι επίσης προφανές ότι η στάση η δική της είναι το μόνο βούτυρο –ευτυχώς λίγο- στο ψωμί όσων θέλουν να τραυματίσουν την Ελλάδα.

Εμείς θέλουμε να καλωσορίσουμε τη δήλωση του Προέδρου Ολάντ που λέει ότι δεν κινδυνεύει η διαπραγμάτευση από τις δικές μας νομοθετικές πρωτοβουλίες .

Την δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του κ. Πιτέλα, ο οποίος εξαπόλυσε ευθείες βολές εναντίον του κ. Σόιμπλε.

Τη δήλωση του κ. Μοσκοβισί , ο οποίος επίσης είπε ότι δεν κινδυνεύει η διαπραγμάτευση από τις δικές μας νομοθετικές πρωτοβουλίες και το έκτακτο βοήθημα –τη 13η σύνταξη- στους συνταξιούχους.

Τη δήλωση του κ. Σαπέν, του Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, ο οποίος είπε ότι οι αποφάσεις για το χρέος ήταν άνευ όρων και δεν μπορεί να επερωτώνται ξανά.

Ας περιμένετε λοιπόν τις εξελίξεις!

Θα καλωσορίσουμε βεβαίως με γενναιότητα και τη στάση του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης –κόμματα που ασκούν δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνησή μας – για την υπερψήφιση αυτής της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Καλωσορίζουμε και τη δήλωση της κυρίας Γεννηματά από τις Βρυξέλλες που έκανε πριν από λίγο και είπε ότι η πολιτική του Σόιμπλε είναι εναντίον και της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών. Εναντίον και της Ευρώπης θα προσθέταμε εμείς!

Έρχεστε εδώ και μας κάνετε αντιπολίτευση γιατί δεσμευτήκαμε σε πλεονάσματα. Κομίζετε σενάρια τα οποία εξετάζονται χωρίς να υπάρχει συμφωνία και αυτά τα σενάρια έχουν ως νούμερο το 3,5%. Εσείς που έχετε υπογράψει τις συμφωνίες του 5, του 6 και του 7% για πλεόνασμα. Και προσέξτε! Η προπαγάνδα για τις περικοπές έχει όρια. Διότι δεν έχει υπάρξει φορολογικό μέτρο για το οποίο όχι να έχετε τοποθετηθεί απλώς υπέρ, αλλά να έχετε διαδηλώσει. Πρωτόγνωρο βέβαια για μια παράταξη για τη ΝΔ γιατί έχει κάνει διαδήλωση για την περικοπή του ΕΚΑΣ όταν διαδήλωνε για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Αυτά λοιπόν ο ελληνικός λαός τα κοιτάει, τα ξέρει, τα μετράει. Γιατί πετυχαίνει αυτό το πρόγραμμα; Γιατί δουλεύει; Θα πείτε κάποια γνώμη; Η δική μας γνώμη είναι γιατί έχει χαμηλά πλεονάσματα και γιατί το δικό μας πρόγραμμα –το παράλληλο- παίρνει μέτρα για την κοινωνική προστασία. Αποδεικνύεται όμως από τη στάση της ΝΔ σήμερα ότι η στράτευσή της στο ‘Μένουμε Ευρώπη’ δεν ήταν μένουμε Ευρώπη, ήταν να μείνει η Ευρώπη ως έχει, να μείνει η Ευρώπη της λιτότητας. Αυτή τη μάχη θα τη χάσουν οι δυνάμεις της λιτότητας στην Ευρώπη διότι η ελληνική κυβέρνηση ασκεί ενεργή διπλωματία, αποτελεσματική.

Επίσης κύριοι της ΝΔ θα σας ευχηθούμε από τώρα καλά Χριστούγεννα και καλή τύχη όταν θα πάτε στις περιφέρειές σας να εξηγήσετε στους συνταξιούχους τι κάνατε.

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

PIRKAGIES 23 07

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

banner dpo