Για 2 τροπολογίες οι οποίες έχουν κατατεθεί εμπρόθεσμα στο παρόν νομοσχέδιο.

Η πρώτη έχει να κάνει με τροπολογία η οποία είχε κατατεθεί στον 4279/2014 με την οποία προβλέφτηκε ότι από 1/7/2015 θα γινόταν απευθείας τιμολόγηση των διαφημιστικών υπηρεσιών προς διαφημιζομένους από ΜΜΕ. Αυτό αν ισχύσει θα έχει πάρα πολύ δραματικές συνέπειες ειδικά για τα μικρά μέσα ενημέρωσης τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη διαφημιστική αγορά. Η Κυβέρνηση βεβαίως γνωρίζει ότι υπήρχαν και άλλου τύπου ανισορροπίες στη διαφημιστική αγορά με διαφημιστικές εταιρείες οι οποίες είχαν ρευστότητα και ισχύ παραπάνω από όσο έπρεπε με αποτέλεσμα μέσα ενημέρωσης να βρίσκονται σε δυσμενή θέση άλλα δίνουμε τώρα μια παράταση ούτως ώστε να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και να μπορέσουμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ξεκινήσουμε μια διαβούλευση η οποία συντόμως θα ολοκληρωθεί και η οποία είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξει σε ρυθμίσεις οι οποίες θα διαμορφώνουν όρους ισονομίας και υγιούς ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά . Άρα αφορά την αντικατάσταση της προηγούμενης ρύθμισης του αρ. 12 παρ.2 του νόμου 2328/1995με την οποία όπως σας είπα υπήρξαν συγκεκριμένες εύνοιες. Νομίζω ότι με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα έχουμε μια πάρα πολύ βελτιωμένη πραγματικότητα στη συγκεκριμένη αγορά.

Δεύτερον, μια τροπολογία για την παράταση της δήλωσης στοιχείων κεραιοσυστημάτων για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία δίνεται μια παράταση ολίγων μηνών μέχρι το τέλος του Οκτώβρη του τρέχοντος έτους προκειμένου οι λειτουργούντες ραδιοφωνικοί σταθμοί να δηλώσουν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων όλα τα κεραιοσυστήματά τους. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί όφειλαν μέχρι τη 10/7 να υποβάλλουν ηλεκτρονική δήλωση για τις συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές –κατασκευή, ύψος, τοποθεσία και συντεταγμένες- και η συγκεκριμένη τροπολογία κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις τυπικές διαδικασίες εντός της προηγούμενης προθεσμίας η οποία ομολογουμένως ήταν πάρα πολύ σύντομη. Όπως άλλωστε πληροφορηθήκαμε   πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες   να προβούν στη σχετική δήλωση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στο   σύστημα    της ηλεκτρονικής καταχώρησης

Ζητάμε λοιπόν από το σώμα να την εγκρίνει προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων αυτών καιπαρακαλούμε να γίνει δεκτή αυτή η τροπολογία.

Παρακαλώ, αν μου επιτρέπετε, κυρίες και κύριοι βουλευτές και ένα σχόλιο για την τρέχουσα διαδικασία της διαπραγμάτευσης διότι τα πράγματα τρέχουν, ο χρόνος είναι πυκνός και πολλά πολιτικά και άλλα κέντρα προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και δημοσιότητα με στόχο να επιβάλλουν τη δική τους προοπτική. Ακούσαμε πολλά τις τελευταίες μέρες για δημοψήφισμα-παρωδία, για δημοψήφισμα-φαρσοκωμωδία, μέχρι και δημοψήφισμα-πραξικόπημα….ακούσαμε. Άκουσον άκουσον τι ακούσαμε…ότι το δημοψήφισμα είναι πραξικόπημα .

Θέλω να πω ότι ο λαός μας είναι ψύχραιμος, δεν έχει και δεν πρέπει να φοβάται τίποτα και πολύ περισσότερο και τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα. Να πούμε στο λαό ότι όσο περισσότερο προσπαθούνε αυτά τα κέντρα να τον φοβίσουν πρέπει να καταλαβαίνει ότι τόσο πιο πολύ φοβούνται την ετυμηγορία και την χειραφέτησή του η οποία σε λίγες μέρες θα είναι εκκωφαντική-εμφατική και δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Δεν θα ήθελα να σταθώ σε αυτά που ακούστηκαν το τελευταίο 24ωρο για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Θα μπορούσαμε να πυροδοτήσουμε με τις δημόσιες τοποθετήσεις ευρωπαίων ιθυνόντων, μια συζήτηση η οποία δεν θα βοηθήσει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Δεν θα το κάνουμε. Θα πω μόνο ότι προκαλεί μάλλον θυμηδία η αποστροφή ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προστάτευαν τους έχοντες και κατέχοντες. Γνωριζόμαστε όλοι και γνωριζόμαστε πλέον και στην Eυρώπη πάρα πολύ καλά και αυτού του τύπου οι διατυπώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ορισμένα κέντρα ονειρεύονται ότι θα μπορούσε αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση -στη βάση κάποιων διαρροών- να πει ότι σταματάει το δημοψήφισμα ή άκουσον άκουσον ότι ο Πρωθυπουργός ο ίδιος θα κάνει μεταστροφή και θα κάνει καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ . Λοιπόν, θα τους συνιστούσα ψυχραιμία και αν δεν μπορούν αυτή να την κατακτήσουν θα τους έλεγα ας μην εκτίθενται άλλο στην προσπάθεια κατατρομοκράτησης του λαού μας η οποία –επειδή δημοσκοπήσεις δεν βλέπουν μόνο εμείς βλέπουνε και άλλοι- γνωρίζουνε και αυτοί ότι πέφτει στο κενό.

Το δημοψήφισμα λοιπόν θα γίνει κανονικά, το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και η Ελλάδα εργάζεται κάθε στιγμή άοκνα, χωρίς σταματημό για μία λύση με σοβαρά θεμέλια, μια λύση ευρωπαϊκή, μια λύση που θα χειραφετεί την Ευρώπη από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές και θα της δίνει την δυνατότητα να επιστρέψει στις ισχυρές και πάρα πολύ σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές της παραδόσεις. Ας μην ονειρεύονται! Δημοψήφισμα κανονικά, δυνατό ΟΧΙ από το λαό μας, ευνοϊκή συμφωνία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη την άλλη βδομάδα

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

PIRKAGIES 23 07

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

banner dpo