Αυτή τη στιγμή είμαστε μπροστά σε μία συμφωνία με τριετή χρηματοδότηση, το ζήτημα του χρέους έχει ανοίξει και υπάρχει δέσμευση για το επενδυτικό πακέτο.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μπορεί κανείς να αψηφήσει το γεγονός ότι δεν γίνονται άλλες απολύσεις στο Δημόσιο, ότι το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων και των ομαδικών απολύσεων είναι ανοιχτό για το μήνα της διαπραγμάτευσης; Ποιος μπορεί αυτό να το αγνοήσει και να το μηδενίσει; Ή να αγνοήσει ότι δεν αλλάζει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας;

Ποιος μπορεί να αγνοήσει ότι η Γερμανία έχει υποστεί σφοδρή κριτική από φίλους και εταίρους, από μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μη, για την τακτική της; Ποιος μπορεί να θεωρήσει ότι αυτό είναι ένα γεγονός μηδενικού πολιτικού αποτελέσματος;

Επαναλαμβάνω ότι εμείς δεν πανηγυρίζουμε, δεν κρύβουμε τις δυσκολίες, δεν κρύβουμε τα αρνητικά, δεν κρύβουμε ότι κάναμε και υποχωρήσεις, αλλά λέμε ξανά πως αυτή πιστεύουμε ότι ήταν η συμφωνία που μπορούσε κατά το εφικτό να έρθει. Με δεδομένο αυτό το πλαίσιο της συμφωνίας, η Κυβέρνηση αυτή έχει πολλά να κάνει και πολλά που περιμένει ο λαός από εμάς.

Αναφέρθηκαν και άλλοι Υπουργοί, όπως και ο Υπουργός Οικονομικών πιο πριν, στη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Με χαρά λέω και εγώ ότι το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι ήδη στη διαβούλευση. Επιτρέψτε μου να πω ότι θα περιμένω με ενδιαφέρον την τοποθέτηση όλων των κομμάτων, αλλά δεν μπορώ παρά να απαντήσω στην κριτική που ακούστηκε ότι εμείς θέλουμε κάποιον να ευνοήσουμε διά αυτού του νομοσχεδίου.

Δεν ευνοούμε κανέναν. Δεν μοριοδοτείται κανένας. Δεν υπάρχουν κεκτημένες ταχύτητες για κανέναν από τους υπάρχοντες, δεν υπάρχει κανένα προνόμιο για κανέναν από τους επίδοξους νεοεισερχόμενους. Καθαροί κανόνες, ενιαίοι κανόνες για όλους.

Αυτό νομίζω ότι θα έπρεπε να εκτιμηθεί –και θα το πω με λύπη- κυρίως από τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, τον οποίο και προσωπικά εκτιμώ, διότι άφησε κάποιο υπονοούμενο ότι εμείς είμαστε έτοιμοι να χαρίσουμε χρέη. Ο ομιλών έκανε τον καταλογισμό των οφειλών των τηλεοπτικών σταθμών που δεν είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και νομίζω ότι τέτοια κριτική δεν θα έπρεπε να εκτοξεύεται.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, θα ολοκληρώσω εδώ με το εξής. Θα πω ότι γνωρίζουν, κυρίως οι Βουλευτές της Πλειοψηφίας, ότι οι προσδοκίες αντίπαλων πολιτικών δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας για την ανατροπή αυτής της Κυβέρνησης δεν έχουν εκμηδενιστεί. Θα είναι ζωντανές και σε αυτήν τη φάση και στην επόμενη και αυτές τις προσδοκίες εμείς, ως Βουλευτές της Πλειοψηφίας, οφείλουμε, μπορούμε και πρέπει να τις καταστήσουμε ανενεργές και να ανοίξουμε και να βαδίσουμε μαζί έναν δρόμο ελπίδας για τον ελληνικό λαό.

Σας ευχαριστώ πολύ.

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

PIRKAGIES 23 07

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

banner dpo