logo typoy

Αθήνα, 26/04/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

  • Ν. Παππάς: «Σήμερα, ανταποκρινόμαστε σε μια εθνική κοινωνική υποχρέωση. Ήταν ντροπή, ειδικά περιοχές οι οποίες είναι και εθνικά ευαίσθητες, να στερούνται την ενημέρωση από τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και η μόνη διέξοδός τους να είναι τα τηλεοπτικά προϊόντα των γειτονικών χωρών»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Θράκη, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος για την παροχή δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, για απομακρυσμένες περιοχές που δεν καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα της Digea.

Η δράση καλύπτει 13.000 νοικοκυριά στην ορεινή Θράκη και 3.000 νοικοκυριά σε νησιωτικές περιοχές της παραμεθορίου, τις καλούμενες «λευκές περιοχές». Στους δικαιούχους παρέχεται δωρεάν ο δορυφορικός εξοπλισμός (κεραία, αποκωδικοποιητής κ.λπ.), ενώ οι πάροχοι δορυφορικού προγράμματος έχουν δεσμευθεί να παρέχουν δωρεάν επ’ αόριστον τουλάχιστον το πρόγραμμα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης.

Ο Νίκος Παππάς, αρχίζοντας την περιοδεία του από τη Σταυρούπολη της Ξάνθης, τόνισε:

«Βρισκόμαστε στη Σταυρούπολη, μπροστά σε ένα παράδειγμα δωρεάν δορυφορικής εγκατάστασης σε μια περιοχή η οποία, μετά την αεροπειρατεία που συντελέστηκε στη χώρα, δεν είχε τη δυνατότητα να βλέπει τηλεόραση.

Πλέον, όμως, η Ελλάδα ανακάμπτει και μπαίνει στην τροχιά της σταθερής και δίκαιης ανάπτυξη. Δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει: κανένας πολίτης, ανεξαρτήτως προέλευσης και θρησκεύματος, να μη στερείται το δικαίωμα στην ενημέρωση. Αυτό οφείλει να το εξασφαλίζει η Πολιτεία.

Σήμερα, ανταποκρινόμαστε σε μια εθνική κοινωνική υποχρέωση και, μάλιστα, χωρίς πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος για το Δημόσιο. Ήταν ντροπή, ειδικά περιοχές οι οποίες είναι και εθνικά ευαίσθητες, να στερούνται την ενημέρωση από τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και η μόνη διέξοδός τους να είναι τα τηλεοπτικά προϊόντα των γειτονικών χωρών. Κακώς, κάκιστα, εγκληματικά δεν καλύφθηκαν οι περιοχές αυτές. Αυτή η σελίδα κλείνει, σηματοδοτώντας ακριβώς αυτό που τονίζω και στις περιοχές όπου εγκαινιάζουμε το πρόγραμμα “Rural“ για τις συνδέσεις διαδικτύου υψηλής ταχύτητας: καμία Ελληνίδα, κανένας Έλληνας δεν πρέπει να μείνει πίσω από τη νέα ανάπτυξη.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη του Υπουργείου και τις δύο εταιρείες παρόχους του δορυφορικού τηλεοπτικού σήματος, NOVA και OTE TV, για την άψογη συνεργασία, την εγρήγορση και την αποδοτικότητα τους, που μας επέτρεψαν τόσο γρήγορα να υλοποιήσουμε την εντολή του Πρωθυπουργού να καλυφθούν με τηλεοπτικό σήμα αυτές οι ευαίσθητες περιοχές.

Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο μάθημα που προκύπτει από αυτή την υπόθεση. Ότι όταν μιλάμε για τις μεγάλες, τις κρίσιμες, ιδιαίτερα τις εθνικά κρίσιμες υποδομές της χώρας, ο ιδιωτικός τομέας από μόνος του δεν μπορεί να παράξει το επιθυμητό αποτέλεσμα σε κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό επίπεδο».

Στο Νομό Ξάνθης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επισκέφθηκε το Δ’ Σώμα Στρατού, τη Σταυρούπολη, τη Μύκη, είχε συζήτηση με τους κατοίκους στο καφενείο του Εχίνου, επισκέφθηκε το κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Εχίνο και το Τάγμα Εθνοφυλακής Εχίνου, ενώ συμμετείχε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Στην περιοδεία του στην Ξάνθη, τον Υπουργό συνόδευσαν οι βουλευτές, Στάθης Γιαννακίδης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης. Στο Νομό Ροδόπης ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε την Οργάνη και συζήτησε με τους κατοίκους στο καφενείο του χωριού (που λειτουργεί και ως ταχυδρομικό πρακτορείο των ΕΛΤΑ), καθώς και τα Αρριανά. Στην περιοδεία του στη Ροδόπη, τον Υπουργό συνόδευσαν οι βουλευτές, Μουσταφά Μουσταφά και Καρά Γιουσούφ Αϊχάν.

Η περιοδεία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη Θράκη συνεχίζεται με συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή στην Κομοτηνή και αύριο με επίσκεψη στη Βιομηχανική Περιοχή Αλεξανδρούπολης, στα χωριά Ορμένιο και Δίκαια, στο ειδικό σχολείο Ορεστιάδας και ολοκληρώνεται με την κεντρική πολιτική ομιλία του Νίκου Παππά στην Αλεξανδρούπολη.

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Παναγιώτης Σκούτας και ο Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στη Σταυρούπολη Ξάνθης, με έναν από τους πρώτους κατοίκους οι οποίοι απέκτησαν δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
  2. Με τον Δήμαρχο Μύκης, Τζεμήλ Καπζά, συζητήθηκε η αναβάθμιση της ταχύτητας του Ιντερνετ στην περιοχή, αλλά και τρόποι διευκόλυνσης των πολιτών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
  3. Συζήτηση με τους κατοίκους στο καφενείο του Εχίνου, για τα δορυφορικά πιάτα που θα τους δώσουν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς και για τα τοπικά ζητήματα.
  4. Από την υποδοχή των κατοίκων στην Οργάνη Κομοτηνής.
  5. Συζητώντας με τους κατοίκους στο καφενείο της Οργάνης που λειτουργεί και ως ταχυδρομικό πρακτορείο των ΕΛΤΑ.

20170426 npappasstavroupoli 11

20170426 npappasmyki 2

20170426 npappasexinos 3

20170426 npappasorgani 4

20170426 npappasorgani 5

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo