logo typoy

Αθήνα, 27/04/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

  • Ν. Παππάς: «Καθώς η χώρα γυρίζει σελίδα, σηματοδοτούμε ότι η ανάπτυξη που έρχεται θα είναι δίκαιη και θα αφορά στους πάντες. Αποκλεισμένοι από την ενημέρωση και τη δυνατότητα για προκοπή και βελτίωση της ζωής τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχουν στη δημοκρατική Ελλάδα του 21ου αιώνα»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θράκη, βρέθηκε σήμερα στο βορειότερο χωριό της Ελλάδας, το Ορμένιο Έβρου.

Η περιοδεία του Νίκου Παππά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την παροχή δωρεάν δορυφορικής πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, για απομακρυσμένες περιοχές που δεν καλύπτονται από το ψηφιακό σήμα της Digea.

Ο Νίκος Παππάς, από το Ορμένιο, τόνισε: «Έχει ήδη αρχίσει -και εδώ, στο βορειότερο χωριό της ελληνικής επικράτειας- η εγκατάσταση των δορυφορικών πιάτων μέσω των οποίων οι κάτοικοι αποκτούν τη δυνατότητα να βλέπουν τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Βάζουμε τέλος σε μια απαράδεκτη κατάσταση. Έως τώρα, υπήρχαν πολίτες δύο κατηγοριών σε σχέση με τα δικαιώματα πρόσβασής τους στο τηλεοπτικό προϊόν. Είναι ένα σήμα που θα πρέπει να γενικευθεί και να υποστηριχθούν οι συγκεκριμένες περιοχές, σε επίπεδο υποδομών και όχι μόνο, ώστε πολύ γρήγορα να έχουν τα ίδια δικαιώματα όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας -ανεξάρτητα από το σημείο του χάρτη όπου βρίσκεται ο τόπος κατοικίας και εργασίας τους.

Καθώς η χώρα γυρίζει σελίδα, σηματοδοτούμε ότι η ανάπτυξη που έρχεται θα είναι δίκαιη και θα αφορά στους πάντες. Αποκλεισμένοι από την ενημέρωση και τη δυνατότητα για προκοπή και βελτίωση της ζωής τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχουν στη δημοκρατική Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Η δράση –σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών- καλύπτει 13.000 νοικοκυριά στην ορεινή Θράκη και 3.000 νοικοκυριά σε νησιωτικές περιοχές της παραμεθορίου, τις καλούμενες «λευκές περιοχές». Στους δικαιούχους παρέχεται δωρεάν ο δορυφορικός εξοπλισμός (κεραία, αποκωδικοποιητής κ.λπ.), ενώ οι πάροχοι δορυφορικού προγράμματος έχουν δεσμευθεί να παρέχουν δωρεάν και επ’ αόριστον τουλάχιστον το πρόγραμμα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης.

Στο Νομό Έβρου, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επισκέφθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή Αλεξανδρούπολης την εταιρεία Prisma Electronics (η οποία πρωτοπορεί στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, αλλά και διαστημικών εφαρμογών), το Ορμένιο και τα Δίκαια Έβρου (όπου επισκέφθηκε σπίτια στα οποία έχουν ήδη εγκατασταθεί δορυφορικά πιάτα και συζήτησε με τους κατοίκους για τα ζητήματα της περιοχής), καθώς και το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας (το οποίο επίσης διαθέτει, πλέον, πρόσβαση στα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα της δορυφορικής τηλεόρασης). Στις επισκέψεις του, τον συνόδευσαν οι βουλευτές Έβρου, Νατάσα Γκαρά και Γιώργος Καΐσας.

Απόψε, ο Νίκος Παππάς θα πραγματοποιήσει την κεντρική του πολιτική ομιλία στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη, στο Επιμελητήριο Έβρου, με θέμα «Η κοινωνία στο κέντρο της πολιτικής μας – Στόχος μας η δίκαιη ανάπτυξη για όλους».

Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης συνοδεύουν στην περιοδεία του ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού, Παναγιώτης Σκούτας και ο Σύμβουλος του Υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο βορειότερο χωριό της Ελλάδας, το Ορμένιο Έβρου. Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στο πρώτο σπίτι του χωριού το οποίο απέκτησε δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, στο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου που βάζει τέλος στον τηλεοπτικό αποκλεισμό εθνικά ευαίσθητων περιοχών.
  2. Στο Ορμένιο Έβρου. Στο καφενείο του χωριού, ο Ν. Παππάς συζήτησε για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή, καθώς και για τη δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που έφερε ξανά την τηλεόραση στο χωριό.
  3. Στο σπίτι του Χρήστου και της κυρά Λένης, στα Δίκαια Έβρου, όπου έχει ήδη εγκατασταθεί και λειτουργεί δορυφορικό πιάτο.
  4. Με το προσωπικό του Ειδικού Γυμνασίου Ορεστιάδας. Το σχολείο έχει πλέον πρόσβαση στα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα της δορυφορικής τηλεόρασης.

20170427 npappasormenio 1

20170427 npappasormenio 2

20170427 npappasdikaia 3

20170427 npappasorestiada 4

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo