typou

Αθήνα, 28/07/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά στην Κοζάνη στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ψηφιακής Ενημέρωσης»

  • Ν. Παππάς: «Πολιτεία, Κοινωνία και Επιχειρηματικότητα οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις και να συλλογιστούμε πού θέλουμε να πάμε την πατρίδα. Έχουμε συνειδητοποιήσει σαν λαός ότι οι ανισότητες, περιφερειακές και κοινωνικές, είναι η ρίζα των μεγάλων αδικιών, η ρίζα για τις επόμενες μεγάλες κρίσεις. Δικός μας στόχος είναι να εξαλειφθούν οι ανισότητες αυτές»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρέθηκε εχθές στην Περιφέρεια Κοζάνης, ώστε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Ψηφιακής Ενημέρωσης», που διοργανώνουν από κοινού –από την Τετάρτη 26 Ιουλίου ως το Σάββατο 29 Ιουλίου- το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) και το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ.

Αρχικά, ο Υπουργός επισκέφτηκε το χωριό Ποντοκώμη, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους και εκπροσώπους της τοπικής Αρχής και φορέων της περιοχής, ενώ ακολούθησε συζήτηση στην κεντρική πλατεία του χωριού. Ο Νίκος Παππάς ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, μεταξύ άλλων και για την πρόοδο των εργασιών για τη μετεγκατάσταση του χωριού, καθώς στο υπέδαφός του βρέθηκε πλούσιο κοίτασμα σε λιγνίτη.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Πεντάλοφο Κοζάνης, χωριό στο οποίο πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες η «Εβδομάδα Ψηφιακής Ενημέρωσης», μια συνδιοργάνωση του ΕΑΠ και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Rural Broadband Internet.

Οι σχετικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της Εβδομάδας, περιλαμβάνουν την υλοποίηση εργαστηρίων για την εκμάθηση βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων για μαθητές, νέους και ενήλικες, την παροχή ενημέρωσης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας, καθώς και ανοιχτές συζητήσεις για την καλύτερη αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ο Νίκος Παππάς ξεναγήθηκε στο χώρο των παρουσιάσεων και των μαθημάτων εξοικείωσης των πολιτών με τις σύγχρονες τεχνολογίες, ενώ μίλησε με τους ερευνητές του ΕΑΠ για τις δράσεις και τις ερευνητικές τους πρωτοβουλίες. Στη συνέχεια, μίλησε στην κεντρική εκδήλωση της «Εβδομάδας Ψηφιακής Ενημέρωσης», με θέμα «Τα ευρυζωνικά δίκτυα και πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε». Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό, επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Βασίλης Καρδάσης, ο Δήμαρχος Βοΐου, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος Πενταλόφου, Κώστας Χονδροκώστας, και ο Διαμερισματάρχης Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΤΕ, Γιάννης Τσιλφίδης.

Ο Υπουργός, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους του Πενταλόφου για την υποδοχή αλλά και για τη συμμετοχή τους στις εργασίες της «Εβδομάδας Ψηφιακής Ενημέρωσης», παρουσίασε το πλάνο της κυβέρνησης και του Υπουργείου για την κατάρτιση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής και όλων των δράσεων που αποσκοπούν στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαστε σε μια στιγμή που πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πολιτεία, Κοινωνία και Επιχειρηματικότητα οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συλλογιστούμε όλοι μαζί πού θέλουμε να πάμε την πατρίδα καθώς βγαίνουμε από την κρίση. Νομίζω ότι έχουμε συνειδητοποιήσει σαν λαός ότι οι ανισότητες, οι περιφερειακές και οι κοινωνικές, είναι η ρίζα των μεγάλων αδικιών και η ρίζα για τις επόμενες μεγάλες κρίσεις. Δικός μας στόχος είναι να εξαλειφθούν οι ανισότητες αυτές».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Βασίλης Καρδάσης, δήλωσε: «Το πρόγραμμα είναι προϊόν μιας άριστης συνεργασίας μας με την Κυβέρνηση. Τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης οφείλουν να μην αφήσουν τους Έλληνες χωρίς τα εφόδια της ψηφιακής εποχής».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης στάθηκε στη σημασία που έχει το γεγονός ότι η επίσκεψη του Νίκου Παππά γίνεται ενώ οι εργασίες του έργου (Rural Broadband Internet) έχουν ήδη υλοποιηθεί: «Πρώτα γίνεται έργο και μετά έρχεται ο Υπουργός. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε σήμερα ότι ο ψηφιακός περιορισμός ή ακόμα και αποκλεισμός είναι ουσιαστικά κατά της Δημοκρατίας».

Τον Υπουργό συνόδευσε, κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη, ο Διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου, Παναγιώτης Σκούτας.

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στην κεντρική πλατεία Ποντοκώμης. Πλαισιώνεται από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη (αριστερά) και τον Βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Μίμη Δημητριάδη (δεξιά).
  2. Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, ο Πρόεδρος Πενταλόφου, Κώστας Χονδροκώστας (αριστερά) και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης (δεξιά) μαζί με τους ερευνητές και εκπαιδευτές του ΕΑΠ, έξω από το κτίριο όπου παραδίδονται μαθήματα ψηφιακής εξοικείωσης στους πολίτες του Πεντάλοφου Κοζάνης.
  3. Στιγμιότυπο από την ξενάγηση του Νίκου Παππά στο χώρο των μαθημάτων ψηφιακής εξοικείωσης.
  4. Στιγμιότυπο από την κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Πενταλόφου. Από δεξιά προς τα αριστερά διακρίνεται ο Δήμαρχος Βοΐου, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ, Βασίλης Καρδάσης, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, και ο Διαμερισματάρχης Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΤΕ, Γιάννης Τσιλφίδης.

20170728 NP DIGITALWEEK KOZANI 1

20170728 NP DIGITALWEEK KOZANI 2

20170728 NP DIGITALWEEK KOZANI 3

20170728 NP DIGITALWEEK KOZANI 4

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo