Αθήνα,03/03/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνίων και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

 • Ν. Παππάς: «Για μας είναι ζήτημα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης να μη γίνουν αυτές οι τεχνολογίες ρίζα νέων ανισοτήτων. Αν οι τεχνολογίες δεν μοιραστούν ισομερώς θα αποτελέσουν τη νέα μορφή ανισοτήτων και αυτό θα συζητάμε στο μέλλον. Επιδίωξή μας είναι να φέρουμε το Αύριο, Σήμερα για όλους»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε σήμερα στην τρίτη ημέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και πιο συγκεκριμένα στη θεματική «Η Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική “ξεκλειδώvει” τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Στα κυριότερα σημεία της τοποθέτησής του, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ανέφερε:

 • «Έχουμε μια εθνική στρατηγική στην Ψηφιακή Πολιτική που φιλοδοξεί να απελευθερώσει παραγωγικές δυνατότητες. Δεν υπάρχει τομέας της οικονομίας που δεν μπορεί να γίνει πιο χρήσιμος με τη χρήση των ψηφιακών δυνατοτήτων».
 • «Επενδύουμε στη συνδεσιμότητα, αλλά πρέπει να υπάρξει και εκπαίδευση ώστε να μην βάλουμε απλώς μερικά καλώδια. Αφιερώνουμε κάθε ευρωπαϊκό πόρο, προκειμένου να αναπτύξουμε συνδεσιμότητες που θα παραμείνουν και στο μέλλον και δεν θα χρειάζεται να ξηλωθούν».
 • «Το Υπουργείο μας ολοκληρώνει το έργο Rural Broadband, για το οποίο
 • βραβευτήκαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την ανάπτυξη δικτύων ίντερνετ
 • στις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας».
 • «Τις επόμενες ημέρες θα “τρέξει” πρόγραμμα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για συνδέσεις ίντερνετ υπερυψηλών ταχυτήτων σε νοικοκυριά και ελεύθερους επαγγελματίες, με τη μέθοδο της επιδότησης ζήτησης».
 • «Προτεραιοποιούμε εμβληματικά έργα, όπως είναι η ευφυής γεωργία. Το έργο αφορά 6.500 σταθμούς μέτρησης εδαφικών και ατμοσφαιρικών παραμέτρων. Οι αγρότες θα μπορούν να έχουν συμβουλές “κομμένες και ραμμένες” στα μέτρα τους. Στην πιλοτική του εφαρμογή φέρει εξοικονόμηση δαπανών 30-45%».
 • «Ένα άλλο έργο είναι το ψηφιακό Γενικό Εμπορικό Μητρώο (e-ΓΕΜΗ), το οποίο διευκολύνει την επιχειρηματικότητα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα».
 • «Το έργο για την Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων υλοποιείται ήδη στο Υπουργείο μας. Οι 600 υπάλληλοι του Υπουργείου έχουν τη δική τους ηλεκτρονική υπογραφή. Το έργο, το οποίο θα εξαπλωθεί σε όλο το Δημόσιο, θα προκηρυχθεί μέχρι 15 Μαρτίου και θα εξοικονομήσει 380 εκατ. ευρώ το χρόνο».
 • «Μειώνουμε το ψηφιακό χάσμα, δημιουργώντας πρότυπα ψηφιακά κέντρα. Επιδίωξή μας είναι να φέρουμε το Αύριο, Σήμερα για όλους. Για μας, είναι ζήτημα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης να μη γίνουν αυτές οι τεχνολογίες ρίζα νέων ανισοτήτων. Αν οι τεχνολογίες δεν μοιραστούν ισομερώς θα αποτελέσουν τη νέα μορφή ανισοτήτων και αυτό θα συζητάμε στο μέλλον».

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και πιο συγκεκριμένα στη θεματική «Η Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική “ξεκλειδώvει” τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

20180303 npappasdelphi forum

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo