Αθήνα, 13/03/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΣΤΟ
BRUNO
KREISKY FORUM ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

  • Ν. Παππάς: «Καλούμε τη Σοσιαλδημοκρατία να συμμετάσχει σε μια μεγάλη και ενεργητική συμμαχία της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, των Πράσινων και άλλων προοδευτικών κινημάτων. Μια Συμμαχία που δεν θα αφήνει τα κράτη-μέλη απροστάτευτα στις ορέξεις των "αγορών", και θα θεμελιώσει μια ατζέντα αριστερού προοδευτικού φεντεραλισμού»

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μίλησε χτες το βράδυ στο Bruno Kreisky Forum for International Dialogue, στη Βιέννη, με θέμα «Τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παππάς τόνισε στην ομιλία του τα εξής:

«Η Ελλάδα έχει μπει σε μια νέα εποχή. Με νοικοκυρεμένα οικονομικά, με αναπτυξιακή δυναμική και μια ευρωπαϊκή "ομπρέλα" για το χρέος μας, χτίσαμε εμπιστοσύνη και πετύχαμε σημαντική μείωση των επιτοκίων, παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιθυμούν να υπονομεύσουν την ομαλή αυτή πορεία.

Μετά τον Αύγουστο, μπορεί να μη μετατραπεί σε Γη της Επαγγελίας, αλλά η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να χαράσσει τη δική της πορεία με μεγαλύτερη ελευθερία και να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης. Ένα διάλογο τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε και θα είναι εδώ για να συμμετέχει σε αυτόν την επόμενη μέρα.

Είναι κρίσιμο, σήμερα, να ξεπεράσουμε το πολιτικό, κοινωνικό και θεσμικό έλλειμμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες. Αλλιώς, κινδυνεύουμε να ξαναζήσουμε τις πιο φρικιαστικές στιγμές της Ιστορίας μας, με την επανεμφάνιση νέων εθνικισμών. Η Σοσιαλδημοκρατία πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να φέρει πάλι στο προσκήνιο την κοινωνική Ευρώπη. Το κοινωνικό κράτος, τα ισχυρά συνδικάτα, οι πολιτικές ελευθερίες είναι μεταξύ των παραγόντων που έκαναν ηγέτιδα δύναμη τη Σοσιαλδημοκρατία.

Ασφαλώς, δεν "κουνάμε το δάχτυλο" στη Σοσιαλδημοκρατία. Καλούμε τη Σοσιαλδημοκρατία να συμμετάσχει σε μια μεγάλη και ενεργητική συμμαχία της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, των Πράσινων και άλλων προοδευτικών κινημάτων, που θα δώσει τη μάχη για:

  1. ευρωπαϊκό επίδομα ανεργίας,
  2. αυξημένους κοινοτικούς προϋπολογισμούς,
  3. κοινό Ευρωπαίο Υπουργό Οικονομικών και κοινό Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων,
  4. αυξημένες αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μια Συμμαχία που δεν θα αφήνει τα κράτη-μέλη απροστάτευτα στις ορέξεις των "αγορών», και θα θεμελιώσει μια ατζέντα αριστερού προοδευτικού φεντεραλισμού.

Η Ευρώπη μπορεί να επιβιώσει μόνο με προοδευτικές συμμαχίες απέναντι στο σκοτάδι της ακροδεξιάς και στη "σπέκουλα" των αγορών».

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο Bruno Kreisky Forum for International Dialogue, στη Βιέννη, για τα «Τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo