Αθήνα, 21/03/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΠΤΕ
H ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση την πρωτοβουλία για την κατάρτιση ενός εθνικού καταλόγου γεγονότων μείζονος σημασίας, στα οποία το κοινό θα έχει ελεύθερη τηλεοπτική πρόσβαση.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση αυτού του καταλόγου, ο οποίος αποτελεί πρόβλεψη της ενωσιακής νομοθεσίας για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών Μέσων. Αυτός o εθνικός κατάλογος θα διασφαλίζει ότι συγκεκριμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό κοινό, θα μεταδίδονται υποχρεωτικά από κανάλια ελεύθερης λήψης (όχι συνδρομητικά), ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν τηλεοπτική πρόσβαση της κοινωνίας σε αυτές.

Τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί να είναι, σύμφωνα και με την ευρωπαϊκή πρακτική, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ημιτελικός και ο τελικός του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ο τελικός του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, κ.ά.

Η διαδικασία διαβούλευσης έχει ξεκινήσει με την πραγματοποίηση δυο συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς (συνδρομητικά κανάλια και σταθμoύς ελεύθερης λήψης),  ενώ στην παρούσα φάση –μέσω του ΟpenGov (www.opengov.gr)- οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, συμβάλλοντας στην κατάρτιση αυτού του καταλόγου.

Η δημόσια διαβούλευση μέσω του OpenGov θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018.

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo