Αθήνα, 27/03/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΤΡΟΥ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΠΤΕ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

  • Ν. Παππάς: «Το νέο σχέδιο για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα. Καλούμε τους ανθρώπους του κλάδου να το αγκαλιάσουν, να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί. Ο κόσμος της δημιουργίας μπορεί να παίξει ρόλο ατμομηχανής, πολλαπλασιάζοντας τα θετικά μηνύματα για μια Ελλάδα που ανακάμπτει»

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, παρουσίασαν εχθές το βράδυ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την πρωτοβουλία του Υπουργείου: «Νέο Επενδυτικό Κίνητρο για την Παραγωγή Κινηματογραφικών Οπτικοακουστικών Έργων στην Ελλάδα», ενώπιον εκπροσώπων του κλάδου -παραγωγών, σκηνοθετών και ηθοποιών.

Κατά το χαιρετισμό του, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σημείωσε ότι «σήμερα δεν εξαγγέλλουμε, αλλά αναδεικνύουμε αυτό που θα έπρεπε να είναι ήδη πραγματικότητα. Δυστυχώς, κατά το παρελθόν η Πολιτεία δεν αφιέρωσε ούτε τον κόπο ούτε τους πόρους για τη στήριξη του συγκεκριμένου τομέα». Ανέφερε ακόμα πως «το νέο σχέδιο για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα», εξήγησε ότι «75 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί» και ζήτησε από τους ανθρώπους του κλάδου να το αγκαλιάσουν, να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί, καθώς «ο κόσμος της δημιουργίας μπορεί να παίξει ρόλο ατμομηχανής, πολλαπλασιάζοντας τα θετικά μηνύματα. Ο κλάδος σας μπορεί να γίνει κλάδος αιχμής για μια Ελλάδα που ανακάμπτει».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, αφού εξήγησε ότι «σε αυτή τη μικρή Οδύσσεια μίλησα με πολύ κόσμο και όλοι μου προσέφεραν τη δική τους εμπειρία», τόνισε πως «πολλοί θεωρούν ότι τώρα είναι η χρυσή εποχή της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, γιατί οι εταιρίες παραγωγής περιεχομένου θέλουν να μπουν στην αγορά. Η Ελλάδα διεκδικεί ένα μερίδιο από αυτή τη δομική αλλαγή και αυτό είναι το σημαντικό που προσφέρει η πρωτοβουλία μας. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να έχετε “μπάρμπα στην Κορώνη”, καθώς το σύστημα είναι διάφανο. Υπάρχουν 75 εκατ. ευρώ που σας περιμένουν, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια θα δοθούν ακόμα 375 εκατ. ευρώ». Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κρέτσο, η συζήτηση με τους ανθρώπους του κλάδου δεν τελειώνει εδώ. Όπως σημείωσε, «πρέπει να απλώσουμε την ατζέντα, να συζητάμε την πορεία και να αξιολογούμε. Να βρισκόμαστε και να συζητάμε τι μπορούμε να διορθώσουμε. Ειδικά τώρα που υπάρχει διάθεση από όλες τις πλευρές».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν στα νέα κίνητρα για τη παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους παραγωγούς. Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός Νεφέλη Κουρή.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στην παρουσίαση του «Νέου Επενδυτικού Κινήτρου για την Παραγωγή Κινηματογραφικών Οπτικοακουστικών Έργων στην Ελλάδα», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
  2. - 3. Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, παρουσίασε τα βασικότερα σημεία της πρωτοβουλίας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και τα πλεονεκτήματά της.
  3. - 5. Η εκδήλωση του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ πραγματοποιήθηκε ενώπιον εκπροσώπων του οπτικοακουστικού τομέα της χώρας -παραγωγών, σκηνοθετών και ηθοποιών.
  4. Ο Νίκος Παππάς με τον Πάρι Κασιδόκωστα, μετά το πέρας της παρουσίασης.
  5. Ο Νίκος Παππάς με τον ηθοποιό Δημήτρη Πιατά.
  6. Ο Νίκος Παππάς, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής συζητούν για την πρωτοβουλία στήριξης του οπτικοακουστικού τομέα.
  7. Οι Δημήτρης Φραγκιόγλου, Ηρώ Μανέ, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και Άννα Χατζησοφιά στην εκδήλωση του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ.
  8. Παραγωγοί, σκηνοθέτες και ηθοποιοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση για τη στήριξη του οπτικοακουστικού τομέα.

20180327 YpPSIPTEmkakogiannis 1

20180327 YpPSIPTEmkakogiannis 2

20180327 YpPSIPTEmkakogiannis 3

20180327 YpPSIPTEmkakogiannis 4

 

20180327 YpPSIPTEmkakogiannis 7

20180327 YpPSIPTEmkakogiannis 8

20180327 YpPSIPTEmkakogiannis 9

20180327 YpPSIPTEmkakogiannis 10

 

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo