Αθήνα, 29/05/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, Μ. ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ, ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

  • Ν. Παππάς: «Ενημερώσαμε την Επίτροπο για την πρόοδο της εφαρμογής της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2017-2021. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών βρίσκεται στην καρδιά του νέου πρότυπου ανάπτυξης»

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με την Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ παρουσίασε στην Επίτροπο την πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας, μέσω έργων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 500 εκατ. ευρώ, ενώ της παρέδωσε αναλυτική έκθεση με τις δράσεις που ήδη υλοποιούνται, όσες βρίσκονται στη φάση της προκήρυξης, αλλά και αυτές που σχεδιάζονται.

Σύμφωνα με το πλάνο του Υπουργείου, στην παρούσα φάση -αφού ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση- προχωρά η προκήρυξη τεσσάρων εμβληματικών έργων: Του Κεντρικού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές, της Εθνικής Υποδομής Ευφυούς Γεωργίας, του Πληροφοριακού Συστήματος παρακολούθησης κυκλοφορίας εντύπων με ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα (barcode) και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου μέσω του συστήματος Video Assistant Referee (VAR).

Στη συνάντηση συζητήθηκε, τέλος, ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ελλάδας για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα μας.

Ο Νίκος Παππάς, μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας, δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε την Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας για την πρόοδο της εφαρμογής της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2017-2021. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

Παράλληλα, ενημερώσαμε την κυρία Γκάμπριελ για τα πολύ σημαντικά βήματα που κάνουμε στον τομέα των οπτικοακουστικών έργων, ο οποίος είναι ένας πάρα πολύ κρίσιμος τομέας. Η Κυβέρνηση έχει αφιερώσει προσπάθεια και πόρους και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται αντιληπτά.

Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών βρίσκεται στην καρδιά του νέου πρότυπου ανάπτυξης. Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, μπορεί να γίνει κόμβος. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η χώρα μας να έχει πολύ ισχυρά δίκτυα και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε».

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα με την Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, στις Βρυξέλλες, και της παρουσίασε την πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας.

20180529 npappas mgabrielBrussels

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo