Αθήνα, 31/05/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

  • Ν. Παππάς: «Βασικός μας στόχος πρέπει να είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ώστε να περιορίσουμε και να αμβλύνουμε τις μεγάλες ανισότητες. Αυτό πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και για τους μεγάλους διεθνείς Οργανισμούς και για την Ευρωπαϊκή Ένωση»

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ, που ολοκληρώνεται σήμερα, στο Παρίσι.

Κατά την παρέμβασή του στη θεματική συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας, όπου τα μέλη του Οργανισμού εξέφρασαν τις απόψεις τους για την προκλήσεις και τις ευκαιρίες της νέας εποχής, τόνισε: «Είναι γεγονός ότι συγκλίνουμε σε πολιτικές που βελτιώνουν τις ζωές όλων των πολιτών. Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από τη Δίκαιη Ψηφιακή Ανάπτυξη, που σημαίνει ότι εφαρμόζουμε τις πολιτικές εκείνες οι οποίες εξασφαλίζουν σε όλους τους πολίτες την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και στα δίκτυα νέας γενιάς, ώστε να απολαμβάνουν όλοι τα οφέλη της νέας εποχής.

Οφείλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στους ιδιώτες επενδυτές ότι τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και τα εθνικά κονδύλια θα επενδύονται αποκλειστικά και μόνο στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής με μακροχρόνια οφέλη για όλα τα μέλη των κοινωνιών μας.

Βασικός μας στόχος πρέπει να είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ώστε να περιορίσουμε και να αμβλύνουμε τις μεγάλες ανισότητες. Προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουν να συγκλίνουν όλες οι πολιτικές πλευρές και να αποτελεί προτεραιότητα για τους μεγάλους διεθνείς Οργανισμούς και για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε στην παρουσίαση-συζήτηση επί του «στρατηγικού προσανατολισμού» του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ενώ παρακολούθησε την ομιλία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ, που ολοκληρώνεται σήμερα, στο Παρίσι.
  2. «Οικογενειακή φωτογραφία» των εκπροσώπων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουέλ Μακρόν.

20180531 npappasoecd 1

20180531 npappasoecd 2

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo