Αθήνα, 06/06/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  • Ν. Παππάς: «Δεν πρόκειται να σπαταλήσουμε ούτε ένα ευρώ από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να αναπτυχθούν τεχνολογίες, οι οποίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι ξεπερασμένες»


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε σήμερα στη δεύτερη ημέρα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο πραγματοποιείται στη Σύρο.

Στα κυριότερα σημεία της τοποθέτησής του, ανέφερε:

  • «Η δράση “Super Fast Broadband” για συνδέσεις στο διαδίκτυο με υπερυψηλές ταχύτητες υλοποιείται ήδη. Επιδοτούμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε να συνδεθούν με οπτικές ίνες και να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που λαμβάνουν».
  • «Δεν πρόκειται να σπαταλήσουμε ούτε ένα ευρώ από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να αναπτυχθούν τεχνολογίες, οι οποίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι ξεπερασμένες».
  • «Παρέχουμε δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση στους κατοίκους των μικρότερων νησιών μας. Στις Κυκλάδες έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα 73 νοικοκυριά».
  • «Το νομοσχέδιο για την καθολική τηλεοπτική κάλυψη κατατίθεται εντός του μήνα στη Βουλή. Σύντομα θα αποκαταστήσουμε την πρόσβαση 400 χιλιάδων πολιτών στο τηλεοπτικό προϊόν. Από τις Κυκλάδες, εντάσσουμε στη δράση 80 οικισμούς».
  • «Σήμερα υπογράψαμε, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, σύμφωνο συνεργασίας για την ψηφιακή υποστήριξη του “μεταφορικού ισοδύναμου”, ενός μέτρου πολύ σημαντικού για τους νησιώτες μας».
  • «Μαζί με την Υπουργό Τουρισμό, Έλενα Κουντουρά, προωθούμε την περαιτέρω ενίσχυση του Τουρισμού μας με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων. Μέσω της πλατφόρμας Visit Greece, ο τουρίστας θα μπορεί να σχεδιάζει τις διαδρομές του και να εξυπηρετείται για μια σειρά από δράσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, μέσω μιας διαδικτυακής πύλης και του κινητού του τηλεφώνου».

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππάς, στο βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο.

20180606 npappassyros

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo