Αθήνα, 22/06/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΗΝ 3Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

  • Ν. Παππάς: «Η κοινή μας “επένδυση” στους τομείς των νέων τεχνολογιών και του διαστήματος, όπως θα καλλιεργηθεί μέσα από τη συνεργασία μας σε επόμενες διασκέψεις, όπως προτείναμε, θα ωφελήσει συνολικά την περιοχή μας, τις κοινωνίες μας και την ευημερία των λαών μας»


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε σήμερα στην 3η Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα και πιο συγκεκριμένα στη θεματική συζήτηση για την «Ψηφιακή Οικονομία». Στα κυριότερα σημεία της εισήγησής του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • «Πάνω στη μακραίωνη συνύπαρξη των λαών και των πολιτισμών μας, βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε τις προοπτικές του μέλλοντος για τις κοινωνίες μας».
  • «Πρέπει να εστιάσουμε στις διαδικασίες, πολιτικές και τεχνολογικές, ώστε η ψηφιακή επανάσταση να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες και παράλληλα να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής ευημερίας».
  • «Φιλοδοξούμε να λειτουργήσει αυτή η Σύνοδος καταλυτικά για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη περιφερειακών, διμερών και πολυμερών, συνεργασιών στους τομείς των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας».

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ εισηγήθηκε τη διεξαγωγή διασκέψεων για την καινοτομία και το διάστημα, παράλληλα ή στο πλαίσιο της Διάσκεψης της Ρόδου, ώστε να μελετώνται σε τακτικά διαστήματα οι δυνατότητες συνανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των χωρών της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με την πρόταση, που έγινε δεκτή από τους συμμετέχοντες, στις διασκέψεις αυτές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι των πολιτικών ηγεσιών των χωρών.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «η κοινή μας “επένδυση” στους τομείς των νέων τεχνολογιών και του διαστήματος, όπως θα καλλιεργηθεί μέσα από τη συνεργασία μας στις επόμενες Διασκέψεις της Ρόδου, όπως προτείναμε, θα ωφελήσει συνολικά την περιοχή μας, τις κοινωνίες μας και την ευημερία των λαών μας».

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στη Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα.

2-3. Ο Νίκος Παππάς στην εισήγησή του στη θεματική συζήτηση για την Ψηφιακή Οικονομία

19688654

19688661

npappasrodos 2

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo