Αθήνα, 13/07/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ

  • Συζήτηση για θέματα προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας και για τα οφέλη που προκύπτουν για τις τοπικές κοινωνίες από την τόνωση της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας και την προσέλκυση των οπτικοακουστικών παραγωγών από το εξωτερικό


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Κατά τη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν τόσο θέματα προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και τα οφέλη που προκύπτουν για τις τοπικές κοινωνίες (δημιουργία θέσεων εργασίας, ενίσχυση τοπικής οικονομίας, τουριστική προβολή, κ.ά.) από την τόνωση της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας και την προσέλκυση των οπτικοακουστικών παραγωγών από το εξωτερικό.

Οι Νίκος Παππάς και Κωνσταντίνος Αγοραστός συμφώνησαν στην αναγκαιότητα δημιουργίας μιας ειδικής δομής Film Office στη Θεσσαλία, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τα επενδυτικά κίνητρα του νόμου 4487/2017, την προσέλκυση και φιλοξενία παραγωγών κινηματογράφου, τηλεόρασης, βιντεοπαιχνιδιών, animation, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος.

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο 4487/2017, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έχει δημιουργήσει ένα θελκτικό πλαίσιο κινήτρων, όπως η επιδότηση -κατά 25%- των επιλέξιμων δαπανών, για την προσέλκυση ξένων παραγωγών και την τόνωση του εγχώριου κλάδου παραγωγής. Για το σκοπό αυτό, έχουν δεσμευτεί δημόσιοι πόροι 75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, ποσό που μπορεί να αυξηθεί σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ ως το 2022. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, εκτός από την προβολή της χώρας, αναμένεται να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία της Ελλάδας.

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό.

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo