Αθήνα, 18/07/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΜΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

  • Νίκος Παππάς: «Ανάγκη συντονισμού όλων των δυνάμεων, Κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε η ελληνική περιφέρεια να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον στη νέα εποχή που ξεκινά για την Ελλάδα»


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, βρέθηκε σήμερα στη Σπάρτη, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας στους νομούς Λακωνίας και Ηλείας.

Κατά την επίσκεψή του στην πόλη, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, με την οποία συζήτησε τόσο για τις δράσεις του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και το πως αυτές θα υποστηρίξουν το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και για τις δυνατότητες της Λακωνίας και για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την περιοχή. Κατά τη συνεργασία των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η δυναμική που καταγράφει ο νομός σε συγκεκριμένους τομείς, όπως ο πρωτογενής τομέας (μέσω και της δράσης του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, «Ευφυής Γεωργία»), αλλά και να επιλυθούν πολύ συγκεκριμένα ζητήματα που θα βελτιώσουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Νίκος Παππάς είχε, επίσης, συνάντηση με το Δήμαρχο Σπάρτης, Βαγγέλη Βαλιώτη, τον οποίο ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του Υπουργείου σχετικά με την καθολική τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών περιοχών» του Δήμου και συνολικά της ελληνικής Περιφέρειας (σ.σ.: το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Αυγούστου), καθώς και για την επέκταση των ευρυζωνικών υποδομών στην Επικράτεια. Κατά τη συζήτηση, έγινε αναφορά και στα ψηφιακά εργαλεία που αναπτύσσει το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ και παραδίδει στις τοπικές κοινωνίες και τους ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη, ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) της Σπάρτης, η οποία αποτέλεσε την πρώτη Μονάδα τέτοιου είδους που ιδρύθηκε στη χώρα. Κατά την παρουσία του εκεί αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της πρωτοβάθμιας Υγείας και στο σημαντικό έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα. Συνομιλώντας με τους νέους επιστήμονες που στελεχώνουν τη δομή (γιατρούς και νοσηλευτές), ενημερώθηκε ακόμα πως η συγκεκριμένη ΤΟΜΥ έχει εξυπηρετήσει μέσα σε 12 μήνες περίπου 22.000 περιστατικά, κάτι που φανερώνει την ανάγκη ίδρυσης τέτοιων Μονάδων αλλά και την υποδοχή που επιφυλάσσουν σε αυτές οι πολίτες.

Το απόγευμα ακολούθησε επίσκεψη του Νίκου Παππά στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με επαγγελματίες του νομού. Κατά τη συζήτηση, τονίστηκε η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να στηρίξει περαιτέρω τους επαγγελματίες, ενώ παρουσιάστηκε και το έργο του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, το e-ΓΕΜΗ, που -μέσω και της δωρεάν παραχώρησης 130 χιλιάδων ψηφιακών υπογραφών στις επιχειρήσεις- θα ενισχυθεί η ψηφιοποίηση της επιχειρηματικότητας.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της περιοδείας του στους νομούς Λακωνίας και Ηλείας, που έκλεισε με κεντρική πολιτική ομιλία του Υπουργού στη Σπάρτη, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Από τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε προέκυψε η ανάγκη συντονισμού όλων των δυνάμεων, Κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε η ελληνική περιφέρεια να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον στη νέα εποχή που ξεκινά μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα στήριξης. Τώρα που η χώρα βγαίνει με σταθερά και σίγουρα βήματα από την κρίση, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι κοινωνίες μας συνολικά αποκτούν ρόλο-κλειδί για την ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη της χώρας. Μαζί θα εργαστούμε υπέρ των πολιτών, μαζί θα τα καταφέρουμε».

Τον Νίκο Παππά συνόδευσε ο Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Κατά την επίσκεψή του στη Σπάρτη, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, είχε συνάντηση εργασίας με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.
  2. Συνάντηση πραγματοποίησε ο Νίκος Παππάς και με τον Δήμαρχο Σπάρτης, Βαγγέλη Βαλιώτη.
  3. Επίσκεψη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, στην ΤΟΜΥ Σπάρτης, την πρώτη Μονάδα αυτού του είδους που ιδρύθηκε στη χώρα και η οποία έχει εξυπηρετήσει 22 χιλιάδες περιστατικά σε 12 μήνες.
  4. Σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λακωνίας, παρουσία και του Βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη.

20180718 npappassparti 1

20180718 npappassparti 2

20180718 npappassparti 3

20180718 npappassparti 4

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo