Αθήνα, 08/09/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΠΤΕ ΣΤΗ ΔΕΘ,
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ
START UPPERS


Το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα», που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη ΔΕΘ και στο οποίο φιλοξενεί 120 νεοφυείς επιχειρήσεις, επισκέφτηκε το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός, τον οποίο υποδέχθηκε ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με start uppers -στο πλαίσιο εκδήλωσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του θεματικού πάρκου- δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τις ιδέες που αναπτύσσουν οι επιχειρήσεις τους όσο και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε να ξεχωρίσουν στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις και τα προγράμματα στήριξης της Πολιτείας για τις καινοτόμες αυτές προσπάθειες, καθώς και στην αρμοδιότητα του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ να συμβάλλει στη στήριξη των start uppers.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιώργος Χριστοφορίδης, αρμόδιος –εκ μέρους της Helexpo και του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ- για την οργάνωση του πάρκου «Ψηφιακή Ελλάδα» στη ΔΕΘ και τη συμμετοχή δεκάδων νεοφυών επιχειρήσεων στην Έκθεση, όπως και για τη δρομολόγηση του «τρένου των start uppers».

Νωρίτερα, είχε εγκαινιασθεί το κοινό περίπτερο των Υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου οι Υπουργοί Νίκος Παππάς και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στον Πρωθυπουργό παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, όπως η δρομολογούμενη ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και η ψηφιακή υπογραφή, η τηλεοπτική κάλυψη 411.000 πολιτών που ψηφίζεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας, οι επενδύσεις για τη δημιουργία δικτύων νέας γενιάς και το πλαίσιο ενίσχυσης των οπτικοακουστικών παραγωγών, ενώ ενημέρωση υπήρξε και για τα έργα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως το e-ΚΕΠ, αλλά και τα προγράμματα που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας.

Παρόντες στα εγκαίνια του κοινού περιπτέρου των δύο Υπουργείων, ήταν –από πλευράς του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, ο Υφυπουργός Λευτέρης Κρέτσος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιώργος Φλωρεντής και η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, Φωτεινή Παντιώρα.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

1.-5. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ στη ΔΕΘ και συνομίλησε με start uppers. Μαζί του στην ειδική εκδήλωση, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Χριστοφορίδης, αρμόδιος –εκ μέρους της Helexpo και του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ- για την οργάνωση του πάρκου «Ψηφιακή Ελλάδα» στη ΔΕΘ και τη συμμετοχή δεκάδων νεοφυών επιχειρήσεων στην Έκθεση, όπως και για τη δρομολόγηση του «τρένου των start uppers».

  1. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους Υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο κοινό περίπτερο των δύο Υπουργείων στη ΔΕΘ. Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος, και η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, Φωτεινή Παντιώρα.

Φωτογραφίες από τη συζήτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους start uppers στο θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα» του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ στη ΔΕΘ, καθώς και από τα εγκαίνια του κοινού περιπτέρου των Υπουργείων ΨΗΠΤΕ και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μπορείτε να λάβετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://drive.google.com/open?id=1TtgHSnJgdzZ2hOfcFvgWsPkjAickUS4K

 

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo