Αθήνα, 18/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ, ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

  • Ν. Παππάς: «Να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν εργαλείο ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης και όχι βάση νέων χασμάτων»


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συμμετείχε σε ημερίδα του Forum Europe, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με θέμα την «Ανάπτυξη μιας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη». Στην εκδήλωση συμμετείχε, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, καθώς και εκπρόσωποι χωρών και εταιρειών του κλάδου των νέων τεχνολογιών.

Κατά την ομιλία του, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι η σύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη «θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εθνική οικονομική ανάπτυξη, αν διαλύσουμε τους φόβους που στηρίζονται περισσότερο σε μύθους, αν εφαρμόσουμε πολιτικές που ενισχύουν τις ψηφιακές δεξιότητες των πολιτών, αν πείσουμε όλους ότι χρησιμοποιείται για την αύξηση της ανθρώπινης ικανότητας και όχι την αντικατάστασή της».

Και προσέθεσε: «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν εργαλείο ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης και όχι βάση νέων χασμάτων μεταξύ κοινωνιών και χώρων. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο για όλους μέλλον».

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Νίκος Παππάς είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα ψηφιακά έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελλάδα, όπως την Ευφυή Γεωργία, την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς -μέσα από δημόσια και ιδιωτική επένδυση 4 δισ. ευρώ- αλλά και τη συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας για τη δημιουργία ενός Διασυνοριακού Βαλκανικού Διαδρόμου, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G.

Τον Υπουργό συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης.


ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
:

  1. – 2. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στην ημερίδα του Forum Europe για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις Βρυξέλλες.

20181018 npappasAI 1

20181018 npappasAI 2

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo