Αθήνα, 31/10/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, Ν. ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,
Φ. ΑΛΕΞΑΚΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων για την ψηφιακή αναβάθμιση των βιβλιοθηκών της πόλης και πιο συγκεκριμένα της δημοτικής βιβλιοθήκης, 11 παιδικών βιβλιοθηκών, του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» - Κέντρου Τεκμηρίωσης και Επικοινωνίας και της δημοτικής πινακοθήκης Καρδίτσας.

Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προβλέπει:

  • Την ψηφιακή αναβάθμιση των βιβλιοθηκών του Δήμου.
  • Την ψηφιοποίηση σημαντικών λογοτεχνικών βιβλίων και εντύπων, περιοδικών και εφημερίδων κ.ά., καθώς και τη δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης.
  • Τη συνδιοργάνωση δράσεων για την προώθηση του βιβλίου, της δια βίου μάθησης, της πληροφοριακής εκπαίδευσης και της ανάπτυξης της ψηφιακής επιχειρηματικότητας.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σημείωσε: «Η Πολιτεία υποστηρίζει τις δομές εκείνες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, προάγουν την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την έρευνα. Με την εισαγωγή ψηφιακών εργαλείων σε διάφορους τομείς, αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα των πολιτών και -σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση- εξαλείφουμε τα ψηφιακά χάσματα».

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, δήλωσε: «Η Πολιτεία, υποστηρίζοντας τις συγκεκριμένες δομές, στέλνει θετικό μήνυμα στην τοπική κοινωνία που έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται. Οι δημοτικές παιδικές βιβλιοθήκες λειτουργούν σαν χώροι δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Θα συνεχίζουμε να τις στηρίζουμε».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσούλα Κατσαβριά και Παναγιώτα Βράντζα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Φλωρεντής και ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Ηλίας Αντωνίου.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, και ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ψηφιακή αναβάθμιση των βιβλιοθηκών της πόλης.
  2. (Από αριστερά): Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Γιώργος Φλωρεντής, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Χρυσούλα Κατσαβριά, ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Παναγιώτα Βράντζα, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος και ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, Ηλίας Αντωνίου.
  3. Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ.

20181031 npappas falexakos 1

20181031 npappas falexakos 2

20181031 npappas falexakos 3

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo