Αθήνα, 19/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ,
ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ,
OFIR AKUNIS

  • Ν. Παππάς: «Η Ελλάδα έχει σπουδαίο επιστημονικό προσωπικό. Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα του Διαστήματος»


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της 5ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, που πραγματοποιείται αύριο στο Ισραήλ, είχε το απόγευμα συνάντηση εργασίας με τον Ισραηλινό Υπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας, Ofir Akunis.

Μεταξύ των δύο πλευρών αποφασίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ στον τομέα του Διαστήματος, με την εφαρμογή κοινών προγραμμάτων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την προώθηση της συνεργασίας των διαστημικών βιομηχανιών των δύο χωρών. Αύριο θα υπογραφεί και η σχετική συμφωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς ανέφερε: «Η συνεργασία των δύο χωρών σε έναν τόσο σημαντικό τομέα είναι αμοιβαία επωφελής, αναβαθμίζει συνολικά την περιοχή και δίνει δυνατότητες που ως σήμερα έχουν ορισμένες μόνο χώρες. Η Ελλάδα, που έχει ένα σπουδαίο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται αυτή τη στιγμή για κορυφαίους διαστημικούς οργανισμούς, μπορεί να προσελκύσει τους ανθρώπους της και να παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα του Διαστήματος».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Διευθυντής του τμήματος διεθνών συνεργασιών του ισραηλινού Υπουργείου, Leo Vinovezky και η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπέν-Άμπα.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφθηκε το μουσείο Γιαντ Βασσέμ, το οποίο είναι αφιερωμένο στο Ολοκαύτωμα. Εκεί παρέδωσε στον Πρόεδρο του Μουσείου, Avner Shalev, το βιβλίο του Γιώργου Πηλιχού, «Άουσβιτς. Έλληνες – Αριθμός Μελλοθανάτου» και κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε για να μην οικοδομήσουμε στρεβλά το μέλλον. Και ακριβώς αυτό πρέπει να θυμόμαστε σήμερα που η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, το μίσος προσπαθούν να αποκτήσουν ξανά φωνή παντού στον κόσμο». Μετά την εκδήλωση, ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Συνάντηση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, με τον Ισραηλινό Υπουργό Επιστημών και Τεχνολογίας, Ofir Akunis. Στο στιγμιότυπο, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Μπίκας, και η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ιρίτ Μπέν-Άμπα.
  2. -3. Ο Νίκος Παππάς παρέδωσε στον Πρόεδρο του Μουσείου Γιαντ Βασσέμ, Avner Shalev (αριστερά), το βιβλίο του Γιώργου Πηλιχού (κέντρο), «Άουσβιτς. Έλληνες – Αριθμός Μελλοθανάτου». Ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο.

20181219 npappasisrael 1

20181219 npappasisrael 2

20181219 npappasisrael 3

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo