logo typoy

Αθήνα, 24/01/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΨΗΠΤΕ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΕΤΟΥ
ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  • Ν. Παππάς: «Το έργο της σύνδεσης των πιο απομακρυσμένων χωριών της ελληνικής επικράτειας με τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων είναι “το έργο των έργων“»
  • «Αυτό το τεχνολογικό βήμα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αφορμή παραγωγής νέων κοινωνικών ανισοτήτων. Ρόλος της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι οι νέες υπηρεσίες θα διαχυθούν, ισότιμα, σε όλους»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε απόψε συνάντηση-συζήτηση με τους τοπικούς φορείς της Φλώρινας, στη δημοτική ενότητα Αετού Αμυνταίου, ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

Μιλώντας στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ο Νίκος Παππάς τόνισε –μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Δική μας πολιτική δεν είναι να περιοδεύουμε την Ελλάδα και να λέμε τι “θα“ κάνουμε, αλλά να ερχόμαστε εδώ αφού έχουμε υλοποιήσει ένα έργο, για να συζητάμε με την τοπική κοινωνία σχετικά με τους καλύτερους τρόπους αξιοποίησής του.

Το έργο που μας φέρνει σήμερα εδώ, η σύνδεση των πιο απομακρυσμένων χωριών της ελληνικής επικράτειας με τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων είναι, θα έλεγα, “το έργο των έργων“. Δεν είναι απλά τα 14.000 χλμ. των εκσκαφών για τα καλώδια. Είναι το γεγονός ότι δημιουργούμε τις υποδομές στις οποίες θα βασιστεί η νέα ανάπτυξη του τόπου. Διότι η Ελλάδα, χάρη στη μοναδική της γεωγραφική θέση, έχει κάθε δυνατότητα να λειτουργήσει ως ο κόμβος μέσω του οποίου θα φτάνουν στην Ευρώπη προϊόντα και υπηρεσίες από όλο τον κόσμο. Προκειμένου να συμβεί αυτό, όμως, είναι απαραίτητες οι υψηλού επιπέδου δικτυακές υποδομές: στις επικοινωνίες, στην ενέργεια, στους οδικούς άξονες παλαιότερα κ.ο.κ. Ακριβώς πάνω σε αυτά τα δίκτυα θα στηριχθούν, ιδιώτες, επιχειρήσεις και Δημόσια Διοίκηση, για να γυρίσουμε σελίδα στη χώρα.

Όμως, προσοχή. Αυτό το τεχνολογικό βήμα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αφορμή παραγωγής νέων κοινωνικών ανισοτήτων. Ο ρόλος της Πολιτείας είναι να διασφαλίσει ότι οι νέες αυτές υπηρεσίες θα διαχυθούν, ισότιμα, σε όλους. Οποιος οικισμός μείνει εκτός του συγκεκριμένου τεχνολογικού κλίματος, θα υπολείπεται σε αναπτυξιακές δυνατότητες, θα είναι λιγότερο ελκυστικός σε υποψήφιους επενδυτές. Στη διάρκεια της κρίσης, η Ελλάδα δεν έχασε μόνο το 25% του ΑΕΠ της. Την ίδια ώρα, βάθυναν πρωτοφανώς οι κοινωνικές ανισότητες. Αυτό σταματά εδώ.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τα πράγματα να πηγαίνουν μόνα τους. Είναι απαραίτητη η ισχυρή παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι και ο πιο απομακρυσμένος οικισμός θα είναι συμμέτοχος στη νέα ανάπτυξη.

Ολοι οι πολίτες δικαιούνται την –τεχνολογική, αλλά και οικονομική- δυνατότητα πρόσβασης στα βασικά αγαθά που συνιστούν τα δίκτυα όλων των ειδών: από τις τηλεπικοινωνίες, ως την ενέργεια και την ύδρευση».

Στη διάρκεια της συζήτησης, τα θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή έθεσαν ο Βουλευτής Φλώρινας, Κώστας Σέλτσας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Φλώρινας, Κώστας Θεοδωρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος και ο Βουλευτής Κοζάνης, Μίμης Δημητριάδης.

Αύριο, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα βρίσκεται στην Κοζάνη, όπου θα έχει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, το Πανεπιστήμιο και τους φοιτητές Πληροφορικής. Το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική ομιλία του Νίκου Παππά, με θέμα «Ανασυγκρότηση – Εξοδος από την Κρίση – Προοπτικές».

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνίας, Νίκου Παππά, στη δημοτική ενότητα Αμυνταίου Φλώρινας.
  2. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά τη συνάντηση-συζήτηση με τους τοπικούς φορείς, στον Αετό Αμυνταίου Φλώρινας.

20170124 npappasaetos florinas 1  20170124 npappasaetos florinas 2

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo