Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, ο  Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Europe’ της ΕΡΤ με παρουσιάστρια την Εύα Μπούρα. Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης η Εκπρόσωπος Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Κλημεντίνη Διακομανώλη και ο δημοισγράφος Ηλίας Σιακαντάρης. Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στην Εσθονία, την χώρα που έχει για το τρέχον εξάμηνο το τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πρωτοπόρα σε ψηφιακό επίπεδο και φιλοδοξεί να οδηγήσει  την Ε.Ε. σ’ένα ψηφιακό μέλλον μέσω των υποδομών και της τεχνογνωσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Ράλλης επεσήμανε τα εξής:

  • Την αναγκαιότητα της ψηφιακής εκπαίδευσης, με δεδομένο ότι 65% των μαθητών θα δουλέψουν σε δουλειές που σήμερα δεν υπάρχουν.
  • Το πιλοτικό ‘paperless’ πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επιφέροντας σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας και εξοικονόμηση πόρων.
  • Την προσπάθεια επίτευξης της διαλειτουργικότητας, κατά το πρότυπο της Εσθονίας και της Μάλτας, μέσω της ενοποίησης των μητρώων των πολιτών (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ID κ.ά.) έτσι ώστε να απλοποιηθούν διαδικασίες και να εξοικονομηθούν χρόνος και πόροι.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video της εκπομπής εδώ:

 

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo