Η Ελλάδα αναβαθμίζεται: δυναμική ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας της Βαρκελώνης Mobile World Congress 2018

O Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος συμμετείχαν, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στην ελληνική αποστολή που ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για τη διεθνή έκθεση «Mobile World Congress 2018». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στην οποία η χώρα μας συμμετέχει για έκτη συνεχή χρονιά, ενισχυμένη φέτος, με νέες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του Τουρισμού, της Ναυτιλίας και του ταχέως αναπτυσσόμενου χώρου του «Gaming» και με εθνική παρουσία στην παράλληλη εκδήλωση για την προώθηση νεοφυών επιχειρήσεων «4 Years From Now» (4YFN).

Με σύνθημα «Η Ελλάδα αναβαθμίζεται», τα δύο εθνικά περίπτερα παρουσίασαν στους επισκέπτες τους υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες ψηφιακής τεχνολογίας, από ένα αριθμό εκθετών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη συμμετοχή.

rsz Ράλλης Βαρκελώνη

Εγκαινιάζοντας το ελληνικό περίπτερο στον κεντρικό χώρο της έκθεσης που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη από 26 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2018, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής δήλωσε: «Στηρίζουμε τις 40 ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο MWC18. H Ελλάδα δεν είναι κρίση και απογοήτευση, αλλά εξωστρέφεια & καινοτομία. Τοποθετούμε τη χώρα στο χάρτη της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, δίνοντας δυναμικό παρόν στη μεγαλύτερη διοργάνωση υψηλής τεχνολογίας».  Ο κ. Ράλλης ανέφερε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι «Το μήνυμα από τη συμμετοχή της χώρας μας στην μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών το Mobile World Congress και την ανταπόκριση που υπάρχει είναι ξεκάθαρο. Η εικόνα της Ελλάδος, από μια χώρα σε πολυετή κρίση και ανασφάλεια αλλάζει και κυριαρχεί πλέον η θετική πλευρά, το επιχειρείν που το διακρίνει η εξωστρέφεια και η καινοτομία, δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Η Ελλάδα έχει όλες τις προοπτικές να αποτελέσει ένα σημαντικό κόμβο καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, και να μην αποτελεί μόνον ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό» και πρόσθεσε ότι «η Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική 2016-2021 που ήδη εφαρμόζεται θα βελτιώσει σταδιακά και την ζωή και την καθημερινότητα όλων των πολιτών».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, o Γενικός Γραμματέας δήλωσε: «Το μέλλον είναι στις κινητές συσκευές. Αυτό το έχουμε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό δουλεύουμε συστηματικά με όλους εκείνους τους θεσμικούς φορείς προκειμένου να είμαστε σε θέση να δείξουμε ότι η Ελλάδα πλέον έχει να δείξει όχι μόνο κρίση και ανασφάλεια αλλά εξωστρέφεια και καινοτομία».

Η ελληνική παρουσία στο «Mobile World Congress 2018» και στο «Four Years from Now» (4YFN) εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Η ελληνική συμμετοχή  στην MWC2018 συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και το Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Corallia  και της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ)

Τα επίσημα εγκαίνια του κεντρικού εθνικού περιπτέρου στο Hall 8.1 I49 στις εγκαταστάσεις του MWC, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου, του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιου Ράλλη, του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής Παναγιώτη Αθανασιάδη, στελεχών της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη και εκπροσώπων των φορέων και οργανισμών που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή, του Προέδρου του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) Κωνσταντίνου Χανιώτη και του Γενικού Δ/ντη Γιάννη Κωτσή-Γιανναράκη, του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Κωνσταντίνου Μασσέλου και της Αντιπροέδρου Αγγελικής Σγώρα, του Γενικού Δ/ντή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γιώργου Στεφανόπουλου, του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και Προέδρου της ΔΕΘ- Helexpo Τάσου Τζήκα και του Γενικού Δ/ντη του ΣΕΠΕ Γιάννη Σύρρου.

 

 

Σχετικά άρθρα : Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στο τομέα της τεχνολογίας

 

MWC 2

 

 

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo