Ο ΓΓΨΠ Στέλιος Ράλλης στο 8ο ετήσιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 
«e-government forum»

22 3 18 e gov 0webΣτo 8o ετήσιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «e-government forum», που διοργάνωσε η Teamworks, την Πέμπτη 22 Μαρτίου στην Αθήνα, συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Στέλιος Ράλλης και Βασίλης Μαγκλάρας.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ανάγκη νέων μοντέλων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που στηρίζονται στην αρχή της διαλειτουργικότητας. Σημείωσε επίσης, ότι ένα χρόνο μετά την άρση της αιρεσιμότητας που στέρησε από την αγορά περίπου 1,1 δισ. ευρώ, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δημόσιου Τομέα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Τόνισε σχετικά, ότι  το τελευταίο πεντάμηνο εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, 23 έργα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) ύψους 208 εκ. ευρώ.

Ο Γενικός Γραμματέας εστίασε στα επτά (7) εμβληματικά έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και χρηματοδοτούνται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Τα έργα αυτά αλλάζουν το παραγωγικό μοντέλο, εκσυγχρονίζουν τον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου και βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, αναφέρθηκε στη σημασία της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων όλων των πολιτών της χώρας, ώστε να μην αποτελέσει το ψηφιακό χάσμα αιτία γένεσης ανισοτήτων.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, ο Προϊστάμενος της  Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας, Δρ. Λέανδρος Μαγλαράς συμμετείχε με ομιλία με τίτλο «Η κυβερνοασφάλεια στην Ελλάδα». Ο κ. Μαγλαράς αναφέρθηκε στη σημασία που έχει το ασφαλές περιβάλλον για την προώθηση των νέων υπηρεσιών και προϊόντων και η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και των δικαιωμάτων των πολιτών στον νέο ψηφιακό κόσμο. Η Ελλάδα, συνέχισε,  έχει ανάγκη από μια κεντρική δομή που να συντονίζει την χώρα στα θέματα κυβερνοασφάλειας καθώς και μια στρατηγική κυβερνοασφάλειας που να περιγράφει τους στρατηγικούς στόχους της χώρας και αναφέρθηκε στην Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας που εγκρίθηκε στις 7 Μαρτίου 2018 από  τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. H Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, σύμφωνα με το ΠΔ 82/2017 συστάθηκε και λειτουργεί στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής του ΥπΨΗΠΤΕ και αποτελεί έναν φορέα υψηλού πολιτικού-κυβερνητικού επιπέδου με διευρυμένες αρμοδιότητες.

Το 8o ετήσιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «e-government forum» τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

  1. Στη φωτογραφία (από αριστερά) ο  Γιάννης Χαλαβαζής, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής e-Government Forum, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας
  2. και 3. Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης

   22 3 18 e gov 2web

22 3 18 e gov 3web

22 3 18 e gov 1web

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo