Χαιρετισμός Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

 

rsz img 0498

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, εγκαινίασε, εκ μέρους του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τη νέα ψηφιακή παραγωγή εικονικής πραγματικότητας για την περιήγηση στην Ακρόπολη του Περικλή, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 21 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας μίλησε με ενθουσιασμό για την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η οποία, όπως επεσήμανε, συνιστά καινοτόμο τρόπο προσέγγισης και ανάδειξης του πολιτισμού μας μέσω της τεχνολογίας, προσελκύοντας ταυτόχρονα ένα ευρύτερο νέο κοινό. «Το να ζούμε στην ίδια πόλη που πριν από 2500 χρόνια, ο Περικλής λάμπρυνε την Αθήνα με τον Παρθενώνα, είναι ασφαλώς μεγάλη ευτυχία. Μας βαραίνει όμως και η ευθύνη να αναδεικνύουμε την αξία και τη διαχρονικότητα των μνημείων του ιερού βράχου, και των συμβολισμών που έχουν για όλη την οικουμένη. Για αυτό άλλωστε μιλάμε για παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά», τόνισε ο κ. Ράλλης.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Ράλλης τόνισε τη σπουδαιότητα των σύγχρονων τεχνολογιών ως εργαλείων για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, είτε πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες, είτε για την προσφορά μοναδικών νέων εμπειριών στους επισκέπτες ενός πολιτιστικού χώρου.   

«Η εικονική πραγματικότητα θα αγγίξει ένα νέο κοινό» σημείωσε ο κ. Ράλλης και πρόσθεσε «Αλλά δε θα αφήσει ασυγκίνητους και όσους έχουμε ήδη περιηγηθεί στην Ακρόπολη. Γιατί προσφέρει μια νέα εμπειρία, όπου ο επισκέπτης γίνεται μέρος ενός φανταστικού κόσμου που είναι εξ ολοκλήρου προϊόν ενός λογισμικού. Ένα νέο κοινό λοιπόν ανυπομονεί να αγκαλιάσει και να διαδώσει αυτή την εμπειρία. Αυτό το κοινό θα αναδείξει τη διαχρονικότητα και την αξία του ελληνικού πολιτισμού που συνεχίζει το ταξίδι του με την υποστήριξή σας».

Η διαδραστική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας για την περιήγηση στην Ακρόπολη του Περικλή, προβάλλεται από τις 24 Μαρτίου στη «ΘΟΛΟ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Έκθεση, δείτε εδώ.

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo