Ομιλία του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής στο 4ο Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, συμμετείχε στις εργασίες του 4ου Συνεδρίου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας του Economist στη Λάρισα με ομιλία του για το εμβληματικό έργο της «ευφυούς γεωργίας» που σχεδιάζει και αναπτύσσει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο κ. Ράλλης, στην τοποθέτησή του για την αγροτική παραγωγή του αύριο, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της ελληνικής Κυβέρνησης είναι η  αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας στη βάση της καινοτομίας.

Στο πλαίσιο αυτό,  ο εκσυγχρονισμός του μοντέλου λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής της χώρας μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού και η ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και του ανταγωνιστικού ελληνικού προϊόντος καθίστανται επιτακτική ανάγκη. Όπως υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής: «περιθώρια για αστοχίες και καθυστερήσεις δεν υπάρχουν. Οι συμβουλές που λαμβάνει ο αγρότης για την καλλιέργειά του πρέπει να είναι ακριβείς, αλλά να μην του στοιχίζουν ακριβά. Χρειάζονται εξειδικευμένες λύσεις σε εξειδικευμένα προβλήματα και αυτές τις προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες». Το νέο έργο της «ευφυούς γεωργίας» αξιοποιεί τις δυνατότητες  της τεχνολογίας του Διαδικτύου των Πραγμάτων, της Διαστημικής Τεχνολογίας και των Μεγάλων Δεδομένων και προσφέρει λύσεις και συμβουλές προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες της κάθε καλλιέργειας.

Επιπλέον, ο κ. Ράλλης τόνισε πως «εκτός από τους αγρότες, πρόσβαση στην πλατφόρμα και τα δεδομένα θα έχουν ερευνητικά και ακαδημαϊκά κέντρα. Με τον τρόπο αυτό, η πλατφόρμα θα αποτελέσει τη βάση για την ενθάρρυνση της καινοτομίας και τη δημιουργία νέων εφαρμογών και λογισμικού, σε τομείς όπως η βιομηχανία τροφίμων και το περιβάλλον».  

Αναλυτική παρουσίαση του έργου είχε κάνει ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής για πρώτη φορά στην Καρδίτσα στις 15 Μαρτίου τ.ε., στο πλαίσιο κοινής επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην περιοχή ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Βαγγέλης Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του κ.Ράλλη εδώ.

Rallis Economist

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo