Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, στο Digital Economy Forum του ΣΕΠΕ ανακοινώνει τα 4 έργα που τίθενται σε διαβούλευση

Sepe 8webO Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, συμμετείχε στις εργασίες του Digital Economy Forum 2018 με τίτλο «Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Επικοινωνιών Ελλάδας  τη Δευτέρα 7 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ. Ράλλης, συμμετείχε στο πάνελ με θέμα «Ψηφιακή Ελλάδα - Ψηφιακή Οικονομία» με συνομιλητές στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στο ρόλο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής, η οποία δεν λειτουργεί ως άλλο ένα σκαλοπάτι στη γραφειοκρατία του Δημοσίου για τα έργα ΤΠΕ, αλλά ως ένα κεντρικό όργανο που συμμετέχει στον κύκλο ζωής των έργων και παρέχει τεχνογνωσία σε όλους του φορείς του Δημοσίου. Εν συνεχεία, τόνισε ότι η θέση της χώρας, με συνέργειες και με την εφαρμογή της συνεκτικής Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής 2016-2021, βελτιώνεται σε ό,τι αφορά τα έργα του κλάδου ΤΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ράλλης ανακοίνωσε ότι «σήμερα τίθενται στη διαβούλευση τέσσερα εμβληματικά έργα του ΥπΨηΠΤΕ σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες, τους επιχειρηματίες, τους αγρότες και τους φιλάθλους» και ότι «αυτή η στιγμή είναι πολύ σημαντική γιατί με σταθερά βήματα και στρατηγικό σχεδιασμό αφήνουμε πίσω μας κατακερματισμένα έργα ψηφιακού προσανατολισμού που αλληλεπικαλύπτονταν και είχαν μηδενική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Πρόκειται για τα εξής έργα:

  1. «Η Κεντρική Υποδομή για την Hλεκτρονική Aνταλλαγή Eγγράφων μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, με Αναγνωρισμένες Ψηφιακές Υπογραφές» σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στόχο έχει τη δημιουργία μίας κεντρικής υποδομής ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ των φορέων του δημοσίου με χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών, που εκσυγχρονίζει τη λειτουργία όλων των φορέων του Δημοσίου, εξοικονομεί πόρους, μειώνει την γραφειοκρατία και ενισχύει τη διαφάνεια προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων.
  2. «Το Πληροφοριακό σύστημα Παρακολούθησης κυκλοφορίας εντύπων με γραμμωτό κώδικα (barcode)» σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Με το έργο αυτό θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας του Τύπου που θα φέρει διαφάνεια και αξιοπιστία στα στοιχεία κυκλοφορίας των εντύπων χαρτογραφώντας όλη τη διαδικασία.
  3. «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με Σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ» σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Αντικείμενο του έργου αποτελεί ο εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ποδοσφαιρικού προϊόντος προς τον Έλληνα φίλαθλο και το κοινωνικό σύνολο μέσω του συστήματος Video Assistant Referee (VAR)
  4. «Η Εθνική Υποδομή Ευφυούς Γεωργίας» σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το έργο της «ευφυούς γεωργίας» αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας του Διαδικτύου των Πραγμάτων, της Διαστημικής Τεχνολογίας και των Μεγάλων Δεδομένων και προσφέρει λύσεις και συμβουλές προσαρμοσμένες στην κάθε καλλιέργεια. Έτσι εξοικονομούνται πόροι, βελτιώνεται η ποιότητα του ελληνικού αγροτικού προϊόντος και γίνεται ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής έκανε ειδική μνεία στο έργο της «Ευφυούς Γεωργίας» και εξήγησε πώς με το έργο αυτό, δημιουργείται αλυσίδα αξίας προϊόντος και καθίσταται εφικτή η ιχνηλασιμότητα του αγροτικού προϊόντος από τη στιγμή της καλλιέργειάς του, μέχρι τη στιγμή που θα συσκευαστεί και θα μεταφερθεί στο ράφι των καταστημάτων. Το έργο αυτό αποτελεί παράδειγμα δημιουργίας ψηφιακού οικοσυστήματος, που πρέπει να είναι μια συνολικότερη επιδίωξη.

Στη φωτογραφία από τo Digital Economy Forum, διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά: οι κ.κ. Νίκος Ροδόπουλος, Πρόεδρος Ελληνική Εταιρία Logistics, κ. Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος ΕΣΕΕ, κ. Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΠΕ, κ. Στέλιος Ράλλης, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής και Νίκος Υποφάντης, δημοσιογράφος.

rallisepe

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo