"Ένα κομμάτι της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής είναι η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα" - Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής στο Πρώτο Πρόγραμμα

rallis ape 2 webΟ Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, μίλησε στις 17 Μαϊου στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη, αναλύοντας τις δράσεις της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής. "Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε εθνική ψηφιακή στρατηγική. Καταρτίστηκε το 2016 και είναι ένα 5ετές πλάνο. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, αν θέλουμε να μιλήσουμε για οικονομική ανάπτυξη, για απασχόληση, να έχουμε γρήγορο ιντερνετ σε όλη την Ελλάδα", δήλωσε ο κ.Ράλλης.

Ένα ακόμη κομμάτι της ψηφιακής στρατηγικής είναι η μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα και να γίνει ένας εκσυγχρονισμός του τρόπου με τον οποίο προμηθεύονταν τα έργα τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών από το δημόσιο τομέα, πρόσθεσε.

Το 65% των παιδιών που ξεκινάνε σήμερα το σχολείο θα απασχοληθούν σε επαγγέλματα που δεν υπάρχουν σήμερα, σημείωσε. Αν χάσουμε το ψηφιακό τρένο καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας, υπογράμμισε.

Έχουμε το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης των εγγράφων για όλο το δημόσιο – το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα- και αποκαθιστά τη σχέση του πολίτη και των επιχειρήσεων με την Πολιτεία και έχουμε μέγιστο χρόνο υλοποίησης αυτού του έργου τον ενάμιση χρόνο, συμπλήρωσε.

 

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo