Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, στη Νότιο Κορέα (Σεούλ, 20-23.06.2018)
 
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, στη Νότιο Κορέα, στο πλαίσιο στης διεξαγωγής της 3ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Νότιας Κορέας Ελλάδας υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών Νοτίου Κορέας, Cho Hyun. Ψηλά στην ατζέντα των διμερών σχέσεων, ήταν η προοπτική συνεργασίας σε ζητήματα ψηφιακής πολιτικής, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εφαρμογών έξυπνων πόλεων και νέων τεχνολογίών στον αγροδιατροφικό τομέα, ενώ ειδική αναφορά έγινε στο σχεδιασμό της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης στην Ελλάδα, με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας της δήμοσιας διοίκησης της Νότιας Κορέας στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις. Διαπιστώθηκε επίσης, η ανάγκη  διεύρυνσης του σχετικού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
 Στη Μικτή Διυπουργική επιτροπή συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, Τουρισμού, Ευριδίκη Κουρνέτα, και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, καθώς και στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων των δύο χωρών. Συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας και επενδύσεων στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού, της αγροδιατροφής, της ενέργειας, αλλά και του πολιτισμού της έρευνας και τεχνολογίας.
Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής συναντήθηκε με την Γ. Δ. ψηφιακών υποδομών και επικεφαλής του e-Government Bureau του Υπουργείου Εσωτερικών και Ασφάλειας, Κim Hyeyoung με την οποία συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε θέματα σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση πολιτών καθώς και τον σχεδιασμό και τη λειτουργία της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης. Στη συζήτησή τους, οι κ.κ. Ράλλης και Κim αναφέρθηκαν και στα προγράμματα 'έξυπνων πόλεων' που θα υλοποιηθούν στην Ελλάδα καθώς και στις προτεραίοτητες υλοποίησης του  ψηφιακού θεματολογίου της Ευρώπης. Στο πλαίσιο της ίδια συνάντησης, ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Ασφάλειας παρουσίασε την πύλη “Minwon24” και “Government24” μέσω των οποίων προσφέρονται με ταχύτητα και ασφάλεια ψηφιακές υπηρεσίες και πιστοποιητικά σε πολίτες και επιχειρήσεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών.
 
ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:
1. Η 3η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή σε εξέλιξη
2. Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης με την Γ. Δ. ψηφιακών υποδομών και επικεφαλής του e-Government Bureau του Υπουργείου Εσωτερικών και Ασφάλειας, Κim Hyeyoung και τους συνεργάτες τους
 
Rallis in Seoul
team in Seoul
 

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo