Eπίσκεψη Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής στη Θεσσαλονίκη

 

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης  πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Ιουνίου, επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου συναντήθηκε με μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), την Διοίκηση του ΟΑΣΘ και καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Και οι τρεις φορείς της πόλης δίνουν το στίγμα τους στην προσπάθεια που γίνεται, η Θεσσαλονίκη να γίνει ένας ανταγωνιστικός κόμβος γνώσης και τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε μια περίοδο οικονομικής ανάκαμψης και εδραίωσης  της πολιτικής σταθερότητας.

Στην πρώτη του συνάντηση, στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Γραμματέας συμμετείχε στην ανοικτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΒΕ, υπό την προεδρία του Κωστή Καγγελίδη. Αρχικά παρουσίασε την αποστολή της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής και τα τέσσερα (4) εμβληματικά έργα του κλάδου Τεχνολογικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για τα οποία ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και για τα οποία  αναμένεται άμεσα η προκήρυξη των σχετικών ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών (Κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, ψηφιακός μετασχηματισμός του ποδοσφαίρου, Γραμμωτός Κώδικας για την παρακολούθηση της κυκλοφορίας των εντύπων και ψηφιακός μετασχηματισμός του γεωργικού τομέα). Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ανταλλαγή απόψεων για τους τρόπους ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου πληροφορικής. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην πρωτοβουλία του ΣΕΠΒΕ «I GROW LABS» η οποία θέτει το πλαίσιο ώστε μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές να συνεργάζονται με επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδας σε ερευνητικά αντικείμενα που συνδέονται με εξειδικευμένες επιχειρηματικές ανάγκες κατά την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών και διδακτορικών διατριβών. Το «Ι GROW LABS» λειτουργεί φέτος για δεύτερη χρονιά με την υποστήριξη του ΑΠΘ και του ΤΕΕ προσφέροντας επαγγελματική εμπειρία στους φοιτητές επ’ ωφελεία των επιχειρήσεων. Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής επισήμανε ότι: «Τη σημαντική αυτή προσπάθεια αυτή, θα στηρίξει ενεργά η  Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής».

Εν συνεχεία, ο κ. Ράλλης, συναντήθηκε στα γραφεία του ΟΑΣΘ με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, τον  Πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΘ, Σάββα Παναγιωτίδη, όπου συζητήθηκαν -μεταξύ άλλων-  το θέμα της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της τηλεματικής στον ΟΑΣΘ. Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε επίσης στην «επόμενη μέρα» για τον ΟΑΣΘ και στις ευκαιρίες που προσφέρονται για την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα από το άνοιγμα των μεταφορικών δεδομένων. Σημείωσε σχετικά ότι: “Τα ανοιχτά μεταφορικά δεδομένα μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα ανάπτυξης εφαρμογών που προάγουν το μεταφορικό έργο και παράγουν αξία που παραμένει στο επιβατικό κοινό”.

Η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε με συνάντηση του κ. Ράλλη με καθηγητές και στελέχη του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στη Θέρμη. Συζητήθηκε η πρόοδος του έργου που έχει ανατεθεί στο ΔΙΠΑΕ για τη μελέτη της διαλειτουργικότητας των πληροφοριακών συστημάτων της Δημοσίου και ο ρόλος του ΔΙΠΑΕ ως γέφυρα μεταξύ διακεκριμένων Ελλήνων καθηγητών στο εξωτερικό και των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ.

Λεζάντες φωτογραφιών:

  1. Ανοιχτή Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΒΕ, 28 Ιουνίου 2018
  2. Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Στέλιος Παππάς, Πρόεδρος ΟΑΣΘ, Σάββας Παναγιωτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΑΣΘ, Χρήστος Σπίρτζης , Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Στέλιος Ράλλης, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής
  3. Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Μιχάλης Βαφόπουλος, ερευνητής ΔΙΠΑΕ, Βασίλης Περιστέρας, επίκουρος καθηγητής ΔΙΠΑΕ και Στέλιος Ράλλης, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής.

SEPVEm

IMG 2704

DPE

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo