Συμμετοχή του Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής στο 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ υπό την αιγίδα του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, συμμετείχε στην απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Καινοτομίας για εφαρμογές έξυπνων πόλεων που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου.

Με τη συμμετοχή του στην επιτροπή αξιολόγησης του «City Challenge Crowdhackathon #smartcity», ο κ. Ράλλης υποστήριξε την δράση αυτή της  Αυτοδιοίκησης με στόχο  την ουσιαστική ενθάρρυνση δημιουργικών ομάδων νέων ανθρώπων που σχεδιάζουν και υλοποιούν καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές που βελτιώνουν τη λειτουργία των Δήμων.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 128 ομάδες νέων και πάνω από 400 διαγωνιζόμενοι. Οι διαγωνιζόμενοι που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Καινοτομίας υποστηρίχθηκαν στην υλοποίηση των εφαρμογών τους από 90 μέντορες ενώ τα 12 μέλη της επιτροπής αξιολόγησης επιλέχθηκαν από υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών, καθώς και τον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Στη σύντομη ομιλία του πριν την απονομή των βραβείων ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε στη θετική συνεισφορά που έχουν παρόμοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Μαραθώνιου Καινοτομίας της ΚΕΔΕ, για να αναπτύξουν οι νέοι τα ταλέντα τους και να συνεισφέρουν στην παραγωγή καινοτομίας και επισήμανε: «Οι νέοι αυτοί άνθρωποι αποτελούν σπουδαίο κεφάλαιο για το ψηφιακό μας μέλλον και οφείλουμε να συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε για να διαδώσουν το μήνυμα ότι το μέλλον είναι ψηφιακό, ότι το μέλλον είναι mobile και ότι μπορούμε να το πάρουμε στα χέρια μας. Η στήριξή της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής είναι έμπρακτη και θεμελιώνεται στα έργα που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε για να δώσουμε σε όλους και κυρίως στους νέους τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες. Ένα από αυτά είναι το πρόγραμμα για την «Εκπαίδευση και πιστοποίηση φοιτητών και νέων επιστημόνων για την απόκτηση δεξιοτήτων για την ανάπτυξη εφαρμογών και τη διαχείριση σύγχρονων δικτύων και υπολογιστικών συστημάτων» με σκοπό την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων που διαπιστώνονται στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων, την άρση των εμποδίων για την πρόσβαση φοιτητών και νέων επιστημόνων σε ευκαιρίες απόκτησης εκπαίδευσης και πιστοποίησης. Μέσα από τη δράση, έως και 10.000 φοιτητές επί πτυχίω, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες και φοιτητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου σε τομείς των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Επιστήμης των Μηχανικών και των Μαθηματικών (STEMενισχύουν τις δεξιότητες προγραμματισμού και διαχείρισης συστημάτων (Development, Operations, Devops) και αποκτούν διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις στους τομείς αυτούς. Με αυτό το εφόδιο, γίνονται ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας και καλύπτοντας θέσεις εργασίας στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών, ενισχύουν την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας στη βάση της καινοτομίας. Οι αιτήσεις των δικαιούχων θα αξιολογούνται από τους φορείς κατάρτισης και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Οι φορείς θα χρηματοδοτούνται με κουπόνι μόνο για τις περιπτώσεις εκείνες των φοιτητών που επέτυχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης.» Ο κ. Ράλλης υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για τη δημιουργία μόνιμων δομών που θα ενισχύουν τις ψηφιακές δεξιότητες των πολιτών όλων των ηλικιών και αναφέρθηκε στο έργο που έρχεται να καλύψει αυτήν την ανάγκη με την δημιουργία Πρότυπων Ψηφιακών Κέντρων.

Εν συνεχεία, ο κ. Ράλλης με τον κ. Στέφανο Γκρίτζαλη, Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου απένειμαν το 1ο βραβείο στην ομάδα «No code scheduled» για την έξυπνη λύση που φιλοδοξεί να μας γλιτώσει από τις ουρές στις δημόσιες υπηρεσίες και στηρίζεται στην τεχνολογία blockchain. Στους δύο μεγάλους νικητές του 2ου μαραθώνιου καινοτομίας, μια 17χρονη και ένα 17χρονο μαθητή Λυκείου μαζί με το πρώτο βραβείο δόθηκε χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ.

Το 2ο City Challenge Crowdhackathon #smartcity πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

 

lab mspeech mawards m

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo