Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής στην 83η ΔΕΘ

Ολοκληρώθηκε η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου, για πρώτη φορά, η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής ήταν και ουσιαστικά παρούσα με έργο και όραμα.

83η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ

Η ΔΕΘ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Φέτος, διοργανώθηκε από τις 8-16 Σεπτεμβρίου 2018 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με περισσότερους από 1.500 εκθέτες και τις ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα.

Αφιερωμένη στην τεχνολογία και στην καινοτομία, η 83η ΔΕΘ ήταν η πιο διεθνοποιημένη των τελευταίων χρόνων και η μεγαλύτερη της τελευταίας εικοσαετίας. Στόχος της ήταν η ανάδειξη της εξωστρέφειας και του δυναμισμού της ελληνικής οικονομίας. Τιμώμενη χώρα ήταν οι ΗΠΑ με έμφαση στη θεματική ενότητα «αξιοποιώντας την ισχύ της καινοτομίας και της δημιουργικότητας», ενώ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης παρουσιάστηκαν στο Περίπτερο 13 καινοτομίες επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ που «συστήθηκαν» για πρώτη φορά στο κοινό της Ελλάδας. 

Περίπτερο 12 – Digital Greece

Στο επίκεντρο της 83ης ΔΕΘ ήταν το θεματικό πάρκο «Ψηφιακή Ελλάδα (Digital Greece)» στο Περίπτερο 12, το οποίο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥπΨΗΠΤΕ). Με 120 νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups), το εν λόγω θεματικό πάρκο συγκέντρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύνολο της start up κοινότητας . Εκεί, οι Έλληνες νεοφυείς επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, με την έμπρακτη στήριξη του ΥπΨΗΠΤΕ που παραχώρησε δωρεάν τον χώρο στους start uppers, διευκολύνοντάς τους  στην αναζήτηση διεθνών επιχειρηματικών συνεργασιών.

Παρουσία της ΓΓΨΠ στην 83η ΔΕΘ

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου με το «τρένο των start uppers»,  συνοδεύοντας τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά και τον Υφυπουργό Λευτέρη Κρέτσο, ενώ μαζί τους ταξίδεψε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιώργος Φλωρεντής. Το τρένο πραγματοποίησε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τη δωρεάν μεταφορά των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στο Περίπτερο 12 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο Υπουργός, ο Υφυπουργός και οι Γενικοί Γραμματείς, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπροσώπους των start ups και να μάθουν λεπτομέρειες για τα προϊόντα και τις έξυπνες και καινοτόμες ιδέες τους.

Το Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των περιπτέρων των Υπουργείων ΨΗΠΤΕ και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο Περίπτερο 15, υπό την παρουσία του Πρωθυπουργού, του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά και της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Καθόλη τη διάρκεια της ΔΕΘ κυβερνητικοί αξιωματούχοι και επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιο Ράλλη και από πληροφοριακό υλικό που διανεμήθηκε σε usb.

Φωτογραφίες από την παρουσία της ΓΓΨΠ στην 83η ΔΕΘ μπορείτε να λάβετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://drive.google.com/open?id=1NCJl933hCLH2QnBijiaOElq2YfKh4rbm

 

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo