Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής γεωργίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, εκπροσωπώντας τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, παρευρέθηκε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής γεωργίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, τη Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018.

Ο ΓΓΨΠ συμμετείχε στη 1η θεματική ενότητα του Συνεδρίου «Ευκαιρίες για τον ευρωπαϊκό και εθνικό Πρωτογενή Τομέα μέσω της Ψηφιοποίησης: ο ρόλος της ΚΑΠ μετά το 2020», μαζί με τον Διευθυντή Εισοδηματικής Στήριξης και Βιωσιμότητας της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, PierreBascou, τον Διευθυντή έργου ΟΣΔΕ της Gaia Επιχειρείν, Δημήτρη Καπνιά, τον Πρόεδρο της Neuropublic, Φώτη Χατζηπαπαδόπουλο. Συντονίστρια του πάνελ των ομιλητών ήταν η Έλλη Τσιφόρου, Υπεύθυνη του γραφείου Βρυξελλών της GaiaΕπιχειρείν.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του, ο ΓΓΨΠ τόνισε τη σημασία της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων των γεωργικών καλλιεργητικών μεθόδων, ως μέσο για τη βελτίωση της καθημερινότητας του Έλληνα γεωργού και την αναβάθμιση της ποιότητας του ελληνικού γεωργικού προϊόντος.

Στη συνέχεια τόνισε την υποχρέωση της Πολιτείας να δημιουργήσει τις υποδομές για καινοτόμες υπηρεσίες και εφαρμογές που θα παράξουν πλούτο και θα καταστήσουν τον αγροδιατροφικό τομέα κινητήριο δύναμη για την ελληνική οικονομία.

Βασικό μοχλό για τα παραπάνω, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, θα αποτελέσει το νέο έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής γεωργίας, το οποίο αναπτύχθηκε από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το έργο θα προκηρυχτεί το Νοέμβριο, ενώ μέχρι το Μάρτιο του 2019 εκτιμάται η συμβασιοποίηση του έργου με ορίζοντα υλοποίησης τον ένα χρόνο.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο ΓΓΨΠ τόνισε ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα είναι μονόδρομος στον οποίο οφείλουμε να συμπορευτούμε όλοι. Πολιτεία, ακαδημαϊκή κοινότητα, αγροτικές επιχειρήσεις, αγροτικοί συνεταιρισμοί, startups και φυσικά οι αγρότες, παλιοί και νέοι, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προοπτικές γεωργικής ανάπτυξης της χώρας στην κατεύθυνση της ΚΑΠ μετά το 2020». Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα, βγαίνοντας από μια μακροχρόνια κρίση, μπορεί να επενδύσει και πάλι στον πρωτογενή τομέα, γεγονός που θα φέρει πλούτο και ευημερία στην ελληνική κοινωνία και οικονομία».

GAIA2 GAIA4

 

Δηλώσεις στο Ύπαιθρος Χώρα στο πλαίσιο της συμμετοχής στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας.

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo