Συμμετοχή ΓΓΨΠ Στέλιου Ράλλη στο Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε. και Υπογραφή της Διυπουργικής Διακήρυξης χωρών της Ν. Ευρώπης για τις Τεχνολογίες Κατανεμημένου Καθολικού (blockchain) – Βρυξέλλες, 4 Δεκεμβρίου 2018

TTE 04122018Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Τηλεπικοινωνιών της Ε.Ε. της 4ης Δεκεμβρίου 2018, στις Βρυξέλλες, υπό την Προεδρία της Αυστρίας, εκπροσωπώντας τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά.  

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα του ψηφιακού θεματολογίου της Ευρώπης και μεταξύ αυτών η πρόταση της Επιτροπής για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη», για τους τομείς κλειδιά των Υπερυπολογιστών Υψηλής Απόδοσης, της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Κυβερνοασφάλειας και Εμπιστοσύνης, των Ψηφιακών Δεξιοτήτων, η πρόοδος των εργασιών για τη δημιουργία ευρωπαϊκού κέντρου ικανοτήτων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και σχετικού δικτύου εθνικών κέντρων συντονισμού καθώς και η επικαιροποίηση των κανόνων που αφορούν τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (ePrivacy).

Κατά την παρέμβαση της Ελλάδας στη συζήτηση για το Πρόγραμμα “Ψηφιακή Ευρώπη - Digital Europe”, ο ΓΓΨΠ ευχαρίστησε την Προεδρία για τις ενέργειές της για τη γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί ενός τόσο σημαντικού προγράμματος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τους στόχους του Προγράμματος και προσδοκά μεγάλα οφέλη από την εφαρμογή του. Ο κ. Ράλλης τόνισε ότι οι συνεργασίες αποτελούν βασικό παράγοντα επιτυχίας για κάθε πρόγραμμα ενώ αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αποτελεσματικής  λειτουργίας των Ψηφιακών Κέντρων Καινοτομίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση κανονισμού “ePrivacy”, ο κ. Ράλλης αναφέρθηκε στη σημασία διατήρησης ενός ασφαλούς και αξιόπιστου ηλεκτρονικού περιβάλλοντος, στο οποίο οι πολίτες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αναπτύσσουν τόσο τις ατομικές όσο και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ως βασικό πυλώνα της Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα εξεύρεσης της χρυσής τομής μεταξύ προστασίας της ιδιωτικότητας και προώθησης της επιχειρηματικότητας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Ράλλης συναντήθηκε με τους υπόλοιπους έξι εταίρους του της ομάδας Med7 (Κύπρος, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ισπανία) για την υπογραφή της Διυπουργικής Διακήρυξης για τις Τεχνολογίες Κατανεμημένου Καθολικού (Distributed Ledger Technologies - Blockchain). Πρόκειται για μια κίνηση των κρατών μελών του ευρωπαικού Νότου που δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία της Μάλτας και σηματοδοτεί τη δέσμευση των Μεσογειακών χωρών να συνεργαστούν για να διεκδικήσουν ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, δίνοντας έτσι ένα δυναμικό παρόν στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο.   

Med7 blockchain 04122018 1 Med7 blockchain 04122018 2

low q

dark blue el

04 01 2019

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo