Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Άλλη Διάσταση» και το δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.

AlliDiastasiΟ Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, ήταν καλεσμένος το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Άλλη Διάσταση», όπου μαζί με τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη συζήτησαν για την πορεία των ψηφιακών έργων για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, την κυκλοφορία των Εντύπων, την ευφυή γεωργία και το σύστημα υποβοήθησης διαιτησίας στο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για έργα που αφορούν όλη την κοινωνία, και ταυτόχρονα ενδυναμώνουν την οικονομία, όπως σημείωσε ο κ. Ράλλης, τονίζοντας: «Στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ επιλέξαμε τη δύσκολη διαδρομή. Δεν κάνουμε απλές εξαγγελίες. Σχεδιάζουμε έργα που αγγίζουν την καθημερινή ζωή όλων των πολιτών και των επιχειρήσεων. Προχωράμε στην υλοποίηση των έργων ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συγκρουστούμε με κάποια συμφέροντα».

Στη συνέντευξή του, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε αναλυτικά στα τέσσερα εμβληματικά έργα του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, και πιο συγκεκριμένα στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Κυκλοφορίας Εντύπων με Barcode, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου (VAR), τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Γεωργικού Τομέα και το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων του Δημοσίου με προηγμένες Ψηφιακές Υπογραφές.

Συγκεκριμένα, για το Σύστημα Παρακολούθησης Κυκλοφορίας Εντύπων με Barcode, ο κ. Ράλλης δήλωσε: «Δεν είναι ένα πρόχειρα σχεδιασμένο έργο. Έχει από πίσω ένα νομοθετικό πλαίσιο, έχει υποχρεωτικότητα όσον αφορά το σκανάρισμα των εγγράφων και έχει πραγματικά στοιχεία τα οποία δημοσιοποιούνται παράλληλα στα ελληνικά και τα αγγλικά».

Όσον αφορά το VAR, ο κ. Ράλλης επισήμανε ότι «Η Ελλάδα πλέον ανήκει στις χώρες που βρίσκονται ψηλά στην ανάπτυξη και την εφαρμογή του VAR», ενώ σχετικά με τη πληρωμή του έργου από το Ελληνικό Δημόσιο, σχολίασε πως «όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και την αξιοπιστία, θεωρούμε ότι είναι θέματα εθνικής σημασίας. Το ελληνικό δημόσιο μπορεί να εγγυηθεί τη σωστή λειτουργία και εξασφαλίζουμε την ποιότητα και τη συνέχεια ενός τέτοιου καινοτόμου έργου».

Σχετικά με το έργο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Γεωργικού Τομέα, το οποίο θα μειώσει το κόστος παραγωγής έως 45% βελτιώνοντας παράλληλα και την ποιότητα του προϊόντος και το οποίο επιβράβευσε και ο ίδιος ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη γεωργία Phil Hogan, ο κ. Ράλλης τόνισε ότι η Ελλάδα δημιουργεί μια εθνική υποδομή που δεν υπάρχει παρόμοια στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον των πανεπιστημίων για τα ανοιχτά δεδομένα που θα έχουν στη διάθεσή τους.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο κ. Ράλλης περιέγραψε αναλυτικά τη λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων του Δημοσίου με προηγμένες Ψηφιακές Υπογραφές (ΣΗΔΕ), ένα  έργο που θα υλοποιηθεί άμεσα και το οποίο θα εξοικονομήσει στο Ελληνικό Δημόσιο 380 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης, εδώ

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo