Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης μιλά στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Κομοτηνής για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Γεωργικού Τομέα και για το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων

Στέλιος Ράλλης: «Ο εκσυγχρονισμός και η εφαρμογή σύγχρονων ψηφιακών λύσεων δεν λύνει μόνο προβλήματα της καθημερινότητας, φέρνει και επενδύσεις, δείχνει ότι είμαστε μια χώρα σύγχρονη και δημιουργεί το κυριότερο χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης, παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, συνέντευξη στο ρ/σ ΕΡΤ Κομοτηνής, όπου περιέγραψε αναλυτικά τα δύο έργα του Υπ. ΨΗΠΤΕ που αφορούν την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα.

Σχετικά με το έργο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων - το λεγόμενο ΣΗΔΕ - ένα εμβληματικό έργο που καταργεί τη διακίνηση του χαρτιού σε 21.000 φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, ο κ. Ράλλης τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο πολλές κυβερνήσεις είχαν εξαγγείλει, χωρίς όμως ποτέ να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη λειτουργία του.

Μιλώντας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα, ένα έργο που σηματοδοτεί την επόμενη ημέρα στον αγροδιατροφικό τομέα, ο ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε χαρακτηριστικά: «Δημιουργούμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη μια εθνική υποδομή, μια εθνική περιουσία γεωργίας ακριβείας, με βασικό στόχο την έξυπνη διαχείριση των πόρων. Πρόκειται δηλαδή για μια ολοκληρωμένη αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα».

Ο κ. Ράλλης αναφέρθηκε και στις συνεργασίες του Υπ. ΨΗΠΤΕ με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για την εκπαίδευση των αγροτών και των αγροτικών συμβούλων. Συγκεκριμένα, το Υπ. ΨΗΠΤΕ έχει συνάψει ήδη μνημόνιο συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ενώ προετοιμάζει ανάλογη συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σχετικά με την αξιοποίηση των ανοιχτών δεδομένων στη γεωργία.

Κλείνοντας, ο κ. Ράλλης αναφέρθηκε και στην ιδιαίτερη σημασία που θα έχει το έργο για την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς από τα 3.200.000 στρέμματα της Περιφέρειας, το έργο θα καλύψει στην πρώτη φάση τα 1.925.000 στρέμματα, για συγκεκριμένες καλλιέργειες.

 

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo