Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής μιλάει για τα ψηφιακά κέντρα για παιδιά και τα film offices στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «iLab»

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 «iLab», η οποία ασχολείται με την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την έρευνα και την επιχειρηματικότητα, φιλοξένησε στην εκπομπή της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου 2018, δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιου Ράλλη, αναφορικά με τη δημιουργία ψηφιακών κέντρων για παιδιά και τα film offices που θα φιλοξενηθούν στις Περιφέρειες. 

«Θεωρούμε ότι οι τεχνολογίες πρέπει να γίνουν κτήμα των ανθρώπων, διαφορετικά είναι κενές τεχνολογίες. Σε αυτό το κομμάτι επενδύουμε στη νέα γενιά: θεωρούμε ότι πρέπει να δημιουργηθούν σταθερές δομές σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Ράλλης σχετικά με το σχεδιασμό για τη δημιουργία πρότυπου ψηφιακού κέντρου για παιδιά στην Αθήνα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη.   

Ιδιαίτερα για την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, μια πόλη που υποστηρίζει την καινοτομία, διαθέτει πανεπιστήμια, αξιόλογους επιστήμονες, αλλά και μια δυναμική start-up κοινότητα,  ο κ. Ράλλης αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Υπουργό Μακεδονίας & Θράκης, κα Κ. Νοτοπούλου, για τη δημιουργία ενός χώρου, ο οποίος θα προσφέρει βασικές ψηφιακές δεξιότητες σε παιδιά. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα χώρο δημιουργικής απασχόλησης, όπου τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες, αλλά και τα επαγγέλματα του μέλλοντος. 

Τέλος, ο κ. Ράλλης έκανε εκτενή αναφορά στα film offices που αναμένεται να δημιουργηθούν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας μέσα στο 2019 και τα οποία αποτελούν  μια βασική κυβερνητική προτεραιότητα. Τόνισε πως η Ελλάδα διαθέτει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να αποτελέσει έναν επενδυτικό προορισμό για την παραγωγή σύγχρονου οπτικοακουστικού περιεχομένου, γεγονός που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά και ένα σημαντικό αποθετήριο για την επικοινωνιακή προβολή της χώρας.

Δείτε, το βίντεο της εκπομπής εδώ (13:00-17:58).

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo