Δημόσια Διαβούλευση για το έργο «Διαμόρφωση Στρατηγικής για τις Έξυπνες πόλεις και υλοποίηση Εθνικού Συστήματος  Διαχείρισης Στάθμευσης»

Η καλή λειτουργία των Συστημάτων Ελεγχόμενης Στάθμευσης αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρο που προσδιορίζει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών στις σύγχρονες πόλεις, ιδιαίτερα στις περιοχές των αστικών και εμπορικών κέντρων.

Οι ανάγκες των πολιτών για θέσεις στάθμευσης είναι συνεχώς αυξανόμενες και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται να αντιμετωπίσουν τα σύνθετα προβλήματα που προκύπτουν. Η αναζήτηση μιας ελεύθερης θέσης στάθμευσης αποτελεί μια καθημερινή  διαδικασία για χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι σπαταλούν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα γι’ αυτήν και συνήθως αναγκάζονται να σταθμεύσουν σε σημαντική απόσταση από το χώρο κατοικίας ή εργασίας τους.

Μια ακόμη σημαντική παράμετρος προκύπτει από την παράνομη στάθμευση η οποία προκύπτει ως συνέπεια της έλλειψης ελεύθερων θέσεων στάθμευσης αλλά και τις ελλιπούς αστυνόμευσης.

Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και ειδικότερα νέες καινοτόμες λύσεις που βασίζονται στο ΙΟΤ, στις έξυπνες εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα και οι εναλλακτικοί μηχανισμοί πληρωμών, δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αντιμετώπιση των σχετικών αναγκών.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το νέο έργο του Υπ. ΨΗΠΤΕ για τη "Διαμόρφωση Στρατηγικής για τις Έξυπνες πόλεις και υλοποίηση Εθνικού Συστήματος  Διαχείρισης Στάθμευσης", το οποίο τίθεται σήμερα σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης μέσω του Συστήματος ΕΣΗΔΗΣ, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.eprocurement.gov.gr

Τι θα περιλαμβάνει το έργο:

  • Τεχνολογία Geo-Location: Ο οδηγός βρίσκει θέση στάθμευσης μέσω smartphone, που τον οδηγεί προς τα σημεία της πόλης που φαίνεται πως υπάρχουν ελεύθερες θέσεις. Ειδοποιεί για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καιρικά φαινόμενα ή δραστηριότητες του δήμου.
  • Εφαρμογή PDA: Ο δημοτικός αστυνομικός λαμβάνει στο PDA του αυτόματα εντολές για παράνομη στάθμευση, για την περιοχή επέμβασής του και μόνο, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι μετακινήσεις του. Γρήγορη έκδοση κλήσης σε περίπτωση παράβασης.
  • Εφαρμογές για Smartphone: Δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ εμπορικού κόσμου της περιοχής και οδηγών-επισκεπτών, που δίνει πληροφορίες για προσφορές, νέες αφίξεις προϊόντων κ.λπ., χωρίς χρέωση.
  • Ευελιξία πληρωμών: Πληρωμή με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους (ξυστή κάρτα, αγορά προπληρωμένου χρόνου στάθμευσης, χρήση κινητού, μέσω SMS ή εφαρμογών πληρωμής για smartphone, φωνητικής πύλης IVR).
  • Αισθητήρες Στάθμευσης: Αισθητήρες στάθμευσης που ελέγχουν τη θέση στάθμευσης και μπορούν να τοποθετηθούν στο οδόστρωμα ή στο πεζοδρόμιο και οι οποίοι λειτουργούν με μπαταρία.
  • Τεχνολογία Loyalty Scheme: Ενέργειες επιβράβευσης για όσους χρησιμοποιούν το σύστημα συχνά, ενισχύουν τη σχέση του δήμου με τους πολίτες, αλλά και την εικόνα του συστήματος σε νέους χρήστες.

Το έργο αναμένεται να έχει οφέλη για όλους: τον δήμο, τους κατοίκους, τους εμπόρους, τα άτομα με αναπηρία.

Η Έξυπνη Πόλη γίνεται πραγματικότητα. 

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo