Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2017

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Φωτεινή Παντιώρα, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 18η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη.

Μία ημέρα τιμής για όλους εκείνους που ζουν μακριά από τις γενέτειρές τους, είτε από επιλογή είτε λόγω διώξεων και πολέμων. Παράλληλα, η σημερινή ημέρα μάς υπενθυμίζει τις πιο οριακές συνθήκες της ανθρώπινης ύπαρξης και της ιστορίας των Λαών, αλλά και τη μεγάλη συμβολή των μεταναστών στην κοινωνία, τον πολιτισμό και την οικονομία, παγκοσμίως.

 Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι που, ζώντας μακριά από τις πατρίδες τους, βιώνουν φαινόμενα ρατσισμού ή ξενοφοβίας, εκμετάλλευσης, καθώς και φαινόμενα παραβίασης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών τους.

 Η στάση και η συμβολή του Ελληνικού Λαού και της Πολιτείας, στη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης αποδεικνύει εμπράκτως ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της Αλληλεγγύης και του Ανθρωπισμού, η χώρα που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η χώρα που έχει το θάρρος να αντιμετωπίζει κρίσεις χωρίς φράχτες και διαχωρισμούς, η χώρα που παρά τα δικά της προβλήματα παραμένει μια ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία.

 Χρέος όλων των Κρατών είναι η με κάθε τρόπο διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε παιδιού, γυναίκας και άνδρα που περνούν τα σύνορα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή».

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo