Αθήνα, 7 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΟΜ, ΔΑΝΙΗΛ ΕΣΔΡΑ


Συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και Σύμβουλο του Περιφερειακού Διευθυντή για τη Μεσόγειο, Δανιήλ Εσδρά, πραγματοποίησε σήμερα η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Φωτεινή Παντιώρα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Η κα. Παντιώρα επεσήμανε την εργώδη προσπάθεια που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση στη διαχείριση του προσφυγικού, με απτά αποτελέσματα. Τόνισε το σημαντικό έργο του Υπουργείου Μεταναστατευτικής Πολιτικής καθώς και των άλλων συναρμόδιων υπουργείων ενώ σημείωσε και την ουσιαστική συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΔΟΜ.

Ο κ. Εσδράς από τη πλευρά του, έκανε αναφορά στις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί ο ΔΟΜ, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, όπως το Πρόγραμμα Εθελούσιων Επιστροφών και Επανένταξης, το Πρόγραμμα στέγασης προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχειακά καταλύματα κ.α.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη σημαντικών δράσεων που έχουν υλοποιηθεί καθώς και νέων που δρομολογούνται για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

1-2: Συνάντηση της Ειδικής Γραμματέως Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Φωτεινής Παντιώρα με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και Σύμβουλο του Περιφερειακού Διευθυντή για τη Μεσόγειο, Δανιήλ Εσδρά.

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo