Αθήνα, 12/3/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τιμητική Διάκριση της ταινίας «Ζωγραφίζοντας…», για το Προσφυγικό, στο 20ο  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, Φωτεινή Παντιώρα εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους παραγωγούς της ταινίας «Ζωγραφίζοντας…», η οποία διακρίθηκε με το βραβείο κοινού στο 20ο  Φεστιβάλ  Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στην κατηγορία των ταινιών κάτω των 50 λεπτών. 

Τη σκηνοθεσία της ταινίας είχε η Ιωάννα Νεοφύτου και  την επεξεργασία ήχου και το μοντάζ,  ο Δημήτρης Σταμάτης.

 Η ταινία εντάσσεται στη δράση  Home New Home του StoryDoc,  η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με την υποστήριξη της  Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων.

 Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε εθελοντές και πρόσφυγες να καταγράψουν σε πρώτο πρόσωπο την εμπειρία τους στο προσφυγικό ζήτημα.

Στη συγκεκριμένη ταινία «Ζωγραφίζοντας…» που βραβεύθηκε,  «μια ομάδα παιδιών από το Αφγανιστάν στο Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά, ηλικίας 10-13 ετών, ζωγραφίζουν τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες από τον πόλεμο και το ταξίδι τους. Περιγράφουν μέσα από τις ζωγραφιές τους την πόλη τους όπως τη θυμούνται, την πόλη που τους φιλοξενεί και την πόλη στην οποία θα ήθελαν να ζήσουν στο μέλλον».

low q

dark blue el

ggtt ufb

PIRKAGIES 23 07 2018

banner yp ggyp

banner yp ggpsp

banner yp ggee

banner yp ggtt

banner spec sec

Mindigital.gr on Facebook

emedia a1

ggtt nse

banner dpo